Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

Ja ovo mogu samo na samsung mali telefon. Nema na iTunes. :(

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
Aaaaa tako znači...
bila je neka kratka autobiografija u nekoj od njegovih knjiga koju sam probao da čitam, bezuspešno, pa kaže kako je vodio beleške pri svakom zaljubljivanju i onda se to posle razvilo kad je naučio psihoterapiju. Zamalo samouk.
*) Licno nikada ne bih trazio pomoc od osobe koja nije zavrsila klinicku psihologiju i koja se bavi psihoterapijom (moze i TA), ili ako bih posumnjao da se radi o bolesti, od lekara psihijatra.
rekla mi je skoro jedna da su odnedavno ograničili ko može da se bavi psihoterapijom. Pre je bilo da može bilo ko ko prođe obuku, a sad su ograničili na fakultete tipa filozofskog (tj psihologije), medicine i još nečegaDa ne potkopavam Beti - false. I usput, kako ti ne dosadi. Poludeo bih da mi svakog dana stiže apdejt. Edited by Kelt
Posted

i muz me pita sto se bakcem s tim kad me nervira (stanje u psihologiji), ali ne znam, imam neku morbidnu fascinaciju.mislim da je pt najblize za sada po pitanju what would dr z say. ^_^

Posted
[/size] Pre je bilo da može bilo ko ko prođe obuku,
ali da bi poceo sa obukom, uslov je bio: fakultet tipa filozofskog, medicina i još nečega
Posted
bila je neka kratka autobiografija u nekoj od njegovih knjiga koju sam probao da čitam, bezuspešno, pa kaže kako je vodio beleške pri svakom zaljubljivanju i onda se to posle razvilo kad je naučio psihoterapiju. Zamalo samouk.
a pa to je kul, statistichki se znachajno zaljubljivao na velikom uzorku :Dne bih potcenila iskustvo ^_^
Posted

Pre svega, moj utisak je da Dr Z uopšte i nije bitan akademskoj javnosti - mislim da akademska javnost, ako pod njom podrazumevamo univerzitetske profesore psiholigije i srodnih disciplina, uopšte ne mari za njega. Toliko ne mari, da se čak ne trudi ni da ga raskrinka u javnosti, što je greška.Koliko razumem, on svoj položaj gradi potpuno vaninstitucionalno, kroz terapeutsko udruženje, medije, privatnu praksu, radionice, itsl. Što se tiče Betinog pitanja, mislim da Zoća uopšte nema ništa protiv seksualne privlačnosti, to je za njega nešto sasvim merljivo i prirodno. Zaljubljenost je ono što njega muči, ali to je sasvim, ali sasvim druga stvar,Ali ako me pitate šta bi rekao po ovom pitanju, mislim da bi pre svega to formulisao kao savet za muškarce - pazite se, možete se zaljubiti samo zato što je ona bila u društvu ružne drugarice! Ne dajte se zajebati! Tako sam i ja kad sam bio mali sa Ivanom iz VI/3, sve je detaljno opisano u mom dnevniku.

Posted
pazite se, možete se zaljubiti samo zato što je ona bila u društvu ružne drugarice! Ne dajte se zajebati!
a šta je tu tačno problem?
Posted

Kingmakerka da nam kaze da li je trac ili istina ona anegdota da je spopadao klijentkinju u kolima. :happy:

Posted

ja sam cula da je kingmakerka sedela na zadnjem sedistu dok se to dogadjalo.

Posted
ako si ti svecano objavila da odustajes od sarkazma, ne znaci da su i ostali! :D
Posted

Ovo je vec zanimljivo.

danasnja tvrdnja je:In order to be seen as more attractive, get an ugly friend.True or False? What would Dr. Z. say?
False, rekao bih. Lepota je prelazna (verovatno lupam, no: lepi se druze medjusobno, pa kad im upadne neko ruznjikav, posmatraci sa strane koriguju njihovu perceciju i vide ga kao privlacnijeg nego sto jeste).
Posted
Kingmakerka da nam kaze da li je trac ili istina ona anegdota da je spopadao klijentkinju u kolima. :happy:
a sta je tu tacno problem? Nije se valjda zaljubio?
Posted
False, rekao bih. Lepota je prelazna (verovatno lupam, no: lepi se druze medjusobno, pa kad im upadne neko ruznjikav, posmatraci sa strane koriguju njihovu perceciju i vide ga kao privlacnijeg nego sto jeste).
ti si pristalica teorije asimilacije ^_^
Posted
Odakle to? Btw, iz mog iskustva, lepse polovine su uvek majstorski znale da izaberu samo manje dopadljive drugarice za druzenje. Svaka iole atraktivna je bila nepodobna jer je surepacha™ ili vristulja™. (To su neki od termina koji zene koriste za suparnice).
Posted
Pitaš mene, ili Dr Z-a. Ja ne mislim da je išta problem, a Dr Z bi cenim rekao nešto ovako - zbog privremene očaranosti završićete sa partnerkom koja vam se zapravo ne sviđa.
Ovo je vec zanimljivo.False, rekao bih. Lepota je prelazna (verovatno lupam, no: lepi se druze medjusobno, pa kad im upadne neko ruznjikav, posmatraci sa strane koriguju njihovu perceciju i vide ga kao privlacnijeg nego sto jeste).
Ne uzimaš u obrzir the cheerleader effect.