Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

indy, sve jasno sem tvog apologetskog tona oko 1 srpskog opsteg mesta. mislim da bi ti to svako potpisao na ovom forumu.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
Vredjali se neki ljudi (ne opra me posle ni Dunav ni Murrumbidgee). Valjda zavisi kako se kaze, i ako se napakuje dovoljno disclaimera moze i da prodje. (Opet, ponekad vidim ponekog iz Srbije, recimo nedavno onog psihologa, kakoseveczove, sto je govorio o slucaju onog masovnog ubistva, bilo ovde na forumu... i onda vidim, stvari se menjaju. Najgora je moja generacija i malo stariji od nas, zaparlozeni ostaci starih garnitura koje ni nuklearni rat ne bi pomerio iz njihovih pozicija na kojima su se nasli greskom/vezom/po partijskoj liniji, itd.)
sa zaljenjem moram da ti konstatujem da se tu nije mnogo promenilo ^_^istina, mnogo je manje partijskih postavljenja, ali su zaista upechatljiva. kad to jednog dana bude pochelo da direktoruje, a hoce, jer je za to doshlo, bice veselo, i sa vatrometima. ima svi da se sjurimo tu na jug kod tebe, hotel da otvorish :lolol:zaboravljaju ljudi 1 stvar. onda se znalo kako se gradi 1 karijera preko 1 partije i bilo je mnogo lakshe svima. sada to dosta drugachije, difuzno, mora da se radi preko vishe partija, sa obaveznim bekapom, za sluchaj da se za 4 godine promeni ekipa. malo li je fantastichnih upravljachih karijera propalo za ovih 20 godina. nisu ljudi navikli na toliku nesigurnost ^_^. drugo, onda je bilo jasno ko ide tim putem, preko 1 partije, a sad samo iskachu, bogotac ne moze da pohvata ko ce sledeci da se primi da kroji kapu. demokracija, takoreci, izazov :D Edited by thermal bug
Posted (edited)
indy, sve jasno sem tvog apologetskog tona oko 1 srpskog opsteg mesta. mislim da bi ti to svako potpisao na ovom forumu.
Bio je ranije 1 cool forumas, Big Lebowski (skoro pa tacno pogodjen nick), i kad sam napisao nesto negativno u vezi kvaliteta ljudstva/nastave/cegavec na BU, nikad mi nije oprostio (cenim da on negde tamo radi i da je to primio kao da se na njega licno odnosi - sto nema veze). To su moje traume iz forumskog detinjstva. :( Edited by Indy
Posted
završio je medicinu, ali nije spec. psihijatriju
Aaaaa tako znači...Ko zna, možda je specijalizovao, šta ja znam, medicinu rada ili pedijatriju, pa se zanimao za transakcionu analizu, završio kurseve i obuke i vremenom dogurao do predsednika Saveza društava psihoterapeuta Srbije.Sasvim mi je blisko pameti da on jeste kompetentan i uspešan u svojoj uskostručnoj oblasti (TA). Problem se javlja kada on poželi da bude nešto više, pa iskorači široko van polja kompetencije i krene da nam tumači šta mu padne na pamet... šta nije a šta jeste i kako treba da bude, a on sve to zna jer je zaboga čuveni psihoterapeut.Da je Milivojević pametan i dobar čovek, ne bi ništa smetalo što on priča o sasvim desetim stvarima. Bilo je umnih i obrazovanih i dobrih ljudi koji su imali šta da kažu o raznim stvarima, ali Milivojević nije jedan od njih.
Posted
sazvakane milion puta ponovljene teze, pa objasnjene kao najjednostavniji problem. samo se treba resiti idealizacije i zaljubljenosti za koju je kriva umetnost i holivud.
ovaj čovek deluje kao da je fakultet završio na puškice i kao da otad ništa na temu pročitao nije.osim toga (ili upravo zbog toga), uvredljivo loš javni nastup.nevredno dalje pažnje.
Posted

Ovo o cemu on prica nema mnogo veze ni sa medicinom, ni sa TA. Trebalo bi pitati sociologe sta misle o njegovoj kompetentnosti.

Posted

Valjda psihologe?Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted
Valjda psihologe?Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam, ne pratim bas lik i delo doticnog, ali ovo o porodici mi vise mirise na sociologiju. Medjutim tesko da se poznavanje i praksa TA moze smatrati iole znacajnom kompetencijom u oblasti psihologije. Ne kazem da, ako neko ima psiholoske probleme, TA ne moze da mu pomogne*, ali tesko da njeni modeli mogu da daju iole ozbiljnu (u smislu nauke) sliku sveta.Milivojevicevo obrazovanje i psihoterapeutska praksa mu daje uvid u jedan jako ogranicen segment populacije - ljude koji imaju (ili misle da imaju) psiholoske probleme i koji odlaze kod psihoterapeuta. Generalizovati na osnovu ovog uzorka je cista spekulacija.*) Licno nikada ne bih trazio pomoc od osobe koja nije zavrsila klinicku psihologiju i koja se bavi psihoterapijom (moze i TA), ili ako bih posumnjao da se radi o bolesti, od lekara psihijatra.
Posted
Hm, to je sve skroz tacno, forum prolazi kroz fascinaciju shatro-sebrilitima, ali delom je krivica i do tebe, jer retko pises o 1 kvalitetnim sadrzajima. :fantom:
pa evo, imam predlog koji moze biti visestruko koristan.vec neko vreme imam app po imenu socialk (k=knowledge), koji mi svaki dan u devet ujutru dostavi na telefon jednu novu tvrdnju iz oblasti socijalne psihologije. moj zadatak je da se slozim ili ne slozim sa tvrdnjom, a sutradan dobijem tacan odgovor i nesto istrazivanja koja ga potkrepljuju. povremeno bude nesto sto znam, ali cesto budem u wtf stanju dok razmisljam sta da odaberem. vise puta sam mislila kako bih mogla da pokrenem temu pa da forumasi pogadjaju, ali ne bih bila u stanju da redovno apdejtujem.zato predlazem da ovde istovarujem te tvrdnje kad mi je zgodno, pa da se igramo 'what would dr z. say?'danasnja tvrdnja je:In order to be seen as more attractive, get an ugly friend.True or False? What would Dr. Z. say?
Posted

Jao, vrh app! Ovako, uopšte.A u Z nisam dovoljno ušla pa da predvidim.

Posted (edited)

nema veze, sta god da predvidis bice tacno (i pogresno), jer socijalna psihologija ima struje koje predvidjaju oba odgovora. tako da pusti masti na volju i udri!edit: mislim, udri po svom misljenju, kad vec nemas zotjino.

Edited by betty
Posted (edited)
pa evo, imam predlog koji moze biti visestruko koristan.vec neko vreme imam app po imenu socialk (k=knowledge), koji mi svaki dan u devet ujutru dostavi na telefon jednu novu tvrdnju iz oblasti socijalne psihologije. moj zadatak je da se slozim ili ne slozim sa tvrdnjom, a sutradan dobijem tacan odgovor i nesto istrazivanja koja ga potkrepljuju. povremeno bude nesto sto znam, ali cesto budem u wtf stanju dok razmisljam sta da odaberem. vise puta sam mislila kako bih mogla da pokrenem temu pa da forumasi pogadjaju, ali ne bih bila u stanju da redovno apdejtujem.zato predlazem da ovde istovarujem te tvrdnje kad mi je zgodno, pa da se igramo 'what would dr z. say?'danasnja tvrdnja je:In order to be seen as more attractive, get an ugly friend.True or False? What would Dr. Z. say?
Aaahahahah, pa ovo je super! Molim te, betty, da apdejtuješ što ćešće!Ja bih rekla false, recimo zato što mislim da je atraktivnost apsolutna kategorija, tj. da ne nastaje u relaciji sa atraktivnošću drugih.Zoća bi reko true, cenim. True je zicer i teška simplifikacija, ako mene pitate. Edited by sailorman
Posted
In order to be seen as more attractive, get an ugly friend.True or False? What would Dr. Z. say?
Ovo je vredno topika samo za sebe!Ja kazem, true. :D
Posted (edited)
nema veze, sta god da predvidis bice tacno (i pogresno), jer socijalna psihologija ima struje koje predvidjaju oba odgovora. tako da pusti masti na volju i udri!edit: mislim, udri po svom misljenju, kad vec nemas zotjino.
bet, a šta je privlačnost u socijalnoj psihologiji?da li pričamo o nekoj socijalnoj omiljenosti, ili o seksualnoj privlačnosti?ja, laik i neznalica, imam utisak da su obe kategorije relativne, ne u odnosu na okruženje onog koji je procenjivan, već u odnosu na to ko ga procenjuje. ko je meni privlačan, tebi ne mora biti. plus, lepi ljudi su u izvesnom broju totalno neprivlačni, ko neko cveće bez mirisa...a zoća bi rekao da je pitanje pogrešno jer su to odlike koje stimulišu zaljubljivanje koje je, prema onom snimku što ga takeshiju neću oprostiti nikada, jedna šteta grdna i pošast zablude. od koje treba pobeći!!! Edited by PointTaken
Posted
bet, a šta je privlačnost u socijalnoj psihologiji?
misli se na povrsnu fizicku privlacnost, koja se uglavnom procenjuje putem fotografija. recimo upare te s nekim gaborom i sa nekom super ribom, pola studenata te procenjuje na prvoj slici, pola na drugoj, pa se onda gleda da li su procene iste tebe slicne ili ne.ali ko sto rekoh, socijalna psihologija predvidja oba odgovora, tako da nije ni bitno.