Jump to content
IGNORED

Projektori


Mil@n

Recommended Posts

Razume li se iko?Voleo bih da pazarim nešto ovog tipa, ali pošto se ništ ne razumem, moja neka merila su HDMI ulaz, 16-9 format slike, mada to verovatno ide sa hdmi ulazom, e sad ne znam na šta obratiti pažnju da slika bude što oštrija, boje realnije i sl, da li na contrast, da li na broj boja i sl. Onda vidim neki skupi model sa contrastom 1000:1 i neki jevtiniji ili istog ranga sa contrastom 10.000:1 pa se tu malo pogubim...Ono što sam do sada iskopao po oglasima da je ok je Benq MS513 za ok pare (u odnosu na cenu "iz radnje"), a ono što mi deluje najbolje doduše polovno je ali jako malo korišćeno ako je verovatni liku - LG HW300G koji ima LED lampu koja traje tipa 30.000 sati, ima HDMI ulaz, i ima još jednu sjajnu stvarčicu a to je USB ulaz. Čita valjda DIVX, MPG2, MPG4, ne znam da li čita .mkv, ako da, onda je to stvarno moćna stvarčica. Novj e oko 650e i jače, a ovaj je 6, 7 meseci korišćen i svojim velemajstorskim umećem pregovaranja do perfekcije izčučenim na izazovnim ulicama Istanbulske Kapali Čaršije je - 380e. I jako je mali, i "premestljiv" i dobija se fina torbica za šetati ga.Plan upotrebe - striktno filmovi tj video sadržaj.

Link to comment
ima LED lampu koja traje tipa 30.000 sati
Ne da se nešto mnogo razumem, ali bi valjda ova vrsta informacije trebalo da bude jedna od važnijih prilikom kupovine, obzirom na cenu rezervnog dela.
Link to comment
Ne da se nešto mnogo razumem, ali bi valjda ova vrsta informacije trebalo da bude jedna od važnijih prilikom kupovine, obzirom na cenu rezervnog dela.
Svakako jeste, bez dileme. A za garanciju čekam odgovor.
Link to comment

Koristim tri vidoje bima u svakodnevnom radu. Jedan od njih je LG HS200. Neopisiv dzank. Mali, zgodan za rukovanje, ima HDMI, LED lampu, daljinski, USB ulaz i sve sto pozelis. 30 00 radnih sati lampa (u teoriji). No, da ne bi sve bilo idealno, dobra slika na pozadini zahteva potpuni mrak, tj. da nema ni jedan drugi izvor svetlosti makar i veoma slab. Razlog, Brightness samo 200 ANSI-Lumens. Lepo mi rekao covek iz radnje gde sam kupovao da ne potezem, ali me privukle karakteristike na papiru. Bila je i opcija da se S3 prikljuci na njega preko HDMI-ja, a u trenutku kupovine bio je najjeftiniji LED video beam. Uz to, slika mu je poprilicno mutna. U praksi, sada uglavnom stoji na polici, a ACER X1161P zavrsava posao iako ima samo VGA, S-Video i Chinch video ulaz. Treci je pradeda ovog modela . Svi sa rezolucijom 800 X 600 su za izbegavanje. Ozbiljan LED puno kosta, ali je i ozbiljna mashina. USB na LG-ju je o.k. za gledanje slika i filmova. Ne podrzava Power point prezentacije sa flesha.Ako pucash na neki model probaj da pre kupovine isprobash, da vidish da li odgovara tvojim potrebama jer svaki ima neku prikrivenu manu ili softverski nedostatak. Ovaj ACER automatski podesava velicinu slike na zidu i nekada pri prelazu sa jedne prezentacije na drugu sam smanji velicinu slike pa moram rucno da korigujem. Novi video beamovi automatski podesavaju uglove slike da bi imala pravilne dimenzije i uglove na zidu. Kod Epsona to mora rucno da se odradi. U svakom slucaju ne zaleci, nije mala kinta, a vremena za kajanje bude previshe.

Link to comment

Imam par kolega koji su se zaleteli sa kupovinom projektora za gledanje filmova tj. video sadrzaja kuci i prilicno lose prosli.SUS iz njihove price ako hoces ljudski da kupis projektor da bi napravio kucni bioskop cifra je 700-1000e.Ono sto su oni uzeli su projektori za prezentacije koji su vrlo brzo poceli da klizaju u performansama, u smislu osvetljenosti celog polja, jacine pa i grejanja.Spasili su se tako sto su imali kome da zavala za povremene prezentacije a grafikonima, pp prezentacijama itd...

Link to comment
Hm, 200 ANSI lumena, koliko ja vidim, oko 2500 je standard? To mu onda dođe baš malo.Kako ti se ovo čini?http://www.benq.com/...projector/ms513
Apsoljutno se slazem sa Frenki Bonano Pembtonom. Projektori su uglavnom za prezentacije i vecina nije namenjena uzivanju u gledanju filmova. Ti koji izbacuju sjajnu sliku su veoma skupi. Ja bih za te pare kupio veci LED TV, mozda i neki 3D. Ukoliko ti dnevna soba nije veca od 6 x 6 metara ne vidim svrhu TV-a veceg od 104 cm. Sve video bimove koje do sada koristih, nosio sam kuci upravo da bih pustao filmove i sta se desava .... slika na zidu 1.90m shiroka (to je bila najveca shirina gde sam mogao da bacim sliku, a da nema polica + zid bio svetle boje), sa 4m daljine, ne mozes da pohvatas celu sliku + svo vreme filma mlatim glavom levo-desno citajuci titl. Sa 4m i tom shirinom slike, vide se pikseli na zidu. Ne bodu oci, ali se vide. I boje nisu bas najvernije, treba tu puno podesavanja + idealna pozadina.Ovo sto si preporucio imaNative Resolution SVGA(800x600) sto je dosta malo.U svakom slucaju sve sto kupujes probaj pre kupovine i ne racunaj da ces dobiti i priblizno dobru sliku kao sto moze da izbaci LED TV.Ja sam uvek za Sonjashi sa Braviom i novijim tehnologijama. Za kintu koju bi potrosio za najmanje dobar projektil, mozes da kupis na prvu loptu nesto odo ovoga.http://www.cbt.rs/le...ex440baep-14767http://www.cbt.rs/le...x650bae2_-15026
Link to comment

Imam ja 107cm plazmu na kojoj preko lana na blu rayu vrtim HD-ripove i malo je reći da sam zadovoljan slikom, al ono, valjda uvek čovek teži veće, bolje, lepše sa tim da je ovde svakako to lepše i bolje pod znakom pitanja. Ortak ima 6, 7 godina neki skrnavi epson, pa kada kod njega bacimo nešto, i to nam bude ok provod, pa kontam da bi sa onim LG-jem npr bio sasvim zadovoljan, mada sam svakako kontao da bih probao bilo šta pre kupovine, ako postoje mogućnosti. Nativ ovom benq-u jeste 800-600 mada ne kontam što je to bitno, ako već može da se menja u wide? Gledao sam malo na YT tog LG-a i deluje mi ok slika, sasvim, naravno, sa obzirom da je projektor u pitanju.A to što sam preporučio - više sam pitao za mišljenje, mogu ga uzeti za 280e ganc novog, inače je oko 400, pa gledam vredi li... A svesgan sam da jako teško bez soma mogu da dobijem boje i kontraste tv kvaliteta.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...