Filozof manijak Posted July 13 Posted July 13 16 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: crvendać mi je bio najdraži I Rumunima devedesetih 1 1
radnik Posted July 13 Posted July 13 Ako nisam premotao ljubicasta (dve iljade) je poslednja uvedena tj. secam se kad... negde 70-tih.
JozoMujica Posted July 13 Posted July 13 15 minutes ago, Filozof manijak said: I Rumunima Rumunkama devedesetih Spoiler
Mercuzzio Posted July 13 Posted July 13 Ja sam kao mali mislio da Tesla drži otvorena usta od krokodila na 500 4
Milošica Posted July 13 Posted July 13 3 minutes ago, Mercuzzio said: Ja sam kao mali mislio da Tesla drži otvorena usta od krokodila na 500 Pa to i radi 1
MeanM@ Posted July 13 Posted July 13 (edited) 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: crvendać mi je bio najdraži Da li sam ja umislio ili su pred sam raspad i one inflatorne novcanice bile neke novcanice totalno drugacije forme i dizajna? Cini mi se da je bilo Tjentiste na nekoj i tako ti motivi spomenika NOBa i sl. Vreme Ante Markovica rekao bih. edit, ovo: Kad je ovo bilo i koliko je trajalo? Bio mali deca, samo ostalo bledo secanje Edited July 13 by MeanM@ 1 1
Svemir Zeka Posted July 13 Posted July 13 5 hours ago, kud u maglu Simoviću said: crvendać mi je bio najdraži Jedva se sećam 3 hours ago, MeanM@ said: Da li sam ja umislio ili su pred sam raspad i one inflatorne novcanice bile neke novcanice totalno drugacije forme i dizajna? Cini mi se da je bilo Tjentiste na nekoj i tako ti motivi spomenika NOBa i sl. Vreme Ante Markovica rekao bih. edit, ovo: Kad je ovo bilo i koliko je trajalo? Bio mali deca, samo ostalo bledo secanje Ovoga se uopšte i ne sećam. Koristili smo ove pare?
jms_uk Posted July 13 Posted July 13 5 minutes ago, Svemir Zeka said: Ovoga se uopšte i ne sećam. Koristili smo ove pare? Prvo su se pojavile kao 500000 i 2000000 dinara 1989, pa su u sledecoj devalvaciji (Ante M, 1990.) postale ovi apoeni. 2
villiem Posted July 13 Posted July 13 Sad kada vidim ove spomenike na novcanicama kontam da je neko pokusavao da nas spasi
jms_uk Posted July 13 Posted July 13 5 hours ago, radnik said: Ako nisam premotao ljubicasta (dve iljade) je poslednja uvedena tj. secam se kad... negde 70-tih. 20 i 1000 su uvedene 1974, a 500 je dodata 1970. 1
jms_uk Posted July 13 Posted July 13 500, 1000 i 5000 su u stvari prve verzije tog dizajna iz '55 (stampane i '63)
jms_uk Posted July 13 Posted July 13 (edited) 1965. je dosla prva devalvacija i izgubile su dve nule Pojavljuje se i 100 dinara (konj/crvena) i tu se menja malo dizajn koji od 1968. prelazi i na ostale novcanice Te novcanice ce biti u opticaju do 1990, kada dolazi sledece seckanje nula. Edited July 13 by jms_uk
jms_uk Posted July 13 Posted July 13 6 hours ago, JozoMujica said: Nije. (Tehnicki) Jeste, ali kasnije (jos uvek u SFRJ) Novcanica od 20 hiljada, iz 1987
Recommended Posts