jms_uk Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 (edited) Raznorazne legitimacije iz FNRJ/SFRJ perioda i malo stranica Politike iz 1987 [plus odlican typo iz knjizice o odlikovanjima na pocetku ] https://www.flickr.com/photos/jovan_uk/albums/72157665549431167 Edited April 8, 2018 by jms_uk
Peter Fan Posted August 5, 2018 Posted August 5, 2018 Zna li iko sastav Izvrsnog Vijeca SR BiH odmah poslije visestranackih izbora '90? Konkretno me interesuje ko je bio sekretar (mislim da tad jos nisu bili ministri) unutrasnjih poslova. Predsjednik vlade je bio Jure Pelivan, ako se dobro sjecam.
fikret selimbašić Posted August 5, 2018 Posted August 5, 2018 1 hour ago, Peter Fan said: Zna li iko sastav Izvrsnog Vijeca SR BiH odmah poslije visestranackih izbora '90? Konkretno me interesuje ko je bio sekretar (mislim da tad jos nisu bili ministri) unutrasnjih poslova. Predsjednik vlade je bio Jure Pelivan, ako se dobro sjecam. Mislim da je to bio Alija Delimustafić.
Peter Fan Posted August 5, 2018 Posted August 5, 2018 33 minutes ago, fikret selimbašić said: Mislim da je to bio Alija Delimustafić. Alija Delimustafic, jebo ga patak! Dobro s', fikrete - hvala!
Filozof manijak Posted August 6, 2018 Posted August 6, 2018 17 hours ago, fikret selimbašić said: Mislim da je to bio Alija Delimustafić. Je l' one beše kum Mome Mandića?
fikret selimbašić Posted August 6, 2018 Posted August 6, 2018 (edited) Ne znam za kumstvo, znam da mu je Mandić bio pomoćnik dok je ovaj bio ministar i da je par godina prije izbora i ministrovanja, vodio neku istragu vezanu za Delimustafića. Mandić je u taj vakat bio krim inspektor. Edited August 6, 2018 by fikret selimbašić
djeneralche Posted August 6, 2018 Posted August 6, 2018 Dogadjaj koji je promenio sve, Mandic i odvajanje srpskog dela specijalne jedinice policije.
Peter Fan Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 On 6.8.2018. at 11:14, fikret selimbašić said: Ne znam za kumstvo, znam da mu je Mandić bio pomoćnik dok je ovaj bio ministar i da je par godina prije izbora i ministrovanja, vodio neku istragu vezanu za Delimustafića. Mandić je u taj vakat bio krim inspektor. Navodno je Mandic bio kadar nominovan od SDS jer su oni u raspodjeli vlasti "duzhili" mjesto pomocnika. On 6.8.2018. at 11:46, djeneralche said: Dogadjaj koji je promenio sve, Mandic i odvajanje srpskog dela specijalne jedinice policije. Mislim da ne, pogledaj moj koment iznad. Plus, ne mislim da je specijalna policija odlucujuci faktor, koji je "promijenio" sve.
dillinger Posted November 12, 2018 Posted November 12, 2018 (edited) 1 jak rijaliti ček za (drugo)srbijansku ispostavu RFE, razgovor sa najpoznatijim liberalnim ustašoidom, Ivom Bancem (Bancom?) https://www.slobodnaevropa.org/a/ivo-banac-100-godina-jugoslavije/29561223.html Quote Banac: Srpski nacionalizam, dinamit u temelju Jugoslavije Ima svašta, o svehrvatskom ilirskom pokretu, neutemeljenosti i neprirodnosti Jugoslavije, kako su MASPOKovci zapravo mrzeli liberalizam i sve ostalo o čemu ne znaju domaće guske u magli Edited November 12, 2018 by dillinger
Tribun_Populi Posted November 13, 2018 Posted November 13, 2018 Pa kad su ti preci deklarisani Srbi, moraš biti veći katolik od pape da bi bio na liniji... Nešto severnije otud to izgleda ovako, lišeno nepotrebnih emocija. https://www.slobodnaevropa.org/a/dimitrij-rupel-100-godina-jugoslavije/29557184.html
dillinger Posted November 13, 2018 Posted November 13, 2018 2 hours ago, Tribun_Populi said: Pa kad su ti preci deklarisani Srbi, moraš biti veći katolik od pape da bi bio na liniji... Nešto severnije otud to izgleda ovako, lišeno nepotrebnih emocija. https://www.slobodnaevropa.org/a/dimitrij-rupel-100-godina-jugoslavije/29557184.html Jeste, hladno precizno, bez emocija...germanski takoreći Quote Ulaskom u EU vratili smo se odakle smo otišli 1918. RSE: Posle svega što se desilo, da li smatrate da je za Sloveniju bolje što je postala nezavisna država ili je bila bolja varijanta da se Jugoslavija transformisala na način da je već tada 90-tih ubrzo ušla u EU kao neka labavija zajednica? Rupel: Ja mislim da je najbolje to što se dogodilo. Slovenija je postala suverena država. To je za nas jako važno. Slovenski je jedan od zvaničnih jezika EU. Da je Jugoslavija ulazila u EU kao celina, to bi bio srpski jezik, a ne slovenski. Puno ima elemenata za to da kažem da je to bio jedan veliki uspeh za Sloveniju i da je to bila pravilna odluka. RSE: Da, ali da je postojala mogućnost da se Jugoslavija transformiše, da bude zaista jedna moderna, efikasna država u kojoj se harmonizuju odnosi različitih republika, odnosno država - i u toj varijanti ne bi bilo bolje za Sloveniju da je opstala? Rupel: Pa, znate, Slovenija je sada deo EU. I mi smo mnogo ovih odnosa koje smo imali sa srpskim poduzećima, sa srpskom politikom, mi smo zamenili za odnose sa firmama u Češkoj, Italiji, Austriji i tako dalje. Mi u EU smo dobili puno dobrih mogućnosti za razvoj. Ja bih rekao bolje nego u Jugoslaviji. Na neki način smo se mi vratili u prostor odakle smo… RSE: 1918. godine? Rupel: Da, odakle smo išli u Jugoslaviju. Ovaj ulazak u Jugoslaviju, na Balkan, bio je, zapravo, jedna kočnica, prepreka za brži razvoj. Slovenija je imala… RSE: Ali, izvinite, da te 1918. Slovenija nije ušla u Jugoslaviju, ona danas ne bi ni postojala kao nacionalna država. Rupel: To je tačno.
namenski Posted November 13, 2018 Posted November 13, 2018 1 hour ago, dillinger said: Jeste, hladno precizno, bez emocija...germanski takoreći Oko Милутовца znaju da kazu i - јајарски : 1 hour ago, dillinger said: Ali, izvinite, da te 1918. Slovenija nije ušla u Jugoslaviju, ona danas ne bi ni postojala kao nacionalna država. Rupel: To je tačno. Quote Rupel: Ovaj ulazak u Jugoslaviju, na Balkan, bio je, zapravo, jedna kočnica, prepreka za brži razvoj... Итд, итд...
Pontijak Posted November 14, 2018 Posted November 14, 2018 (edited) aha, jasno, rupel i slovenci mozga bez a srbadija sa mozgom vecim od ajnstajnovog. pogledati sloveniju danas. pogledati srbiju danas. sto se mene tice kamo srece da je i srbadija bila bez mozga kao i slovenci Edited November 14, 2018 by Pontijak
Filozof manijak Posted November 14, 2018 Posted November 14, 2018 NIsu Rupel i Slovenci mozga bez, nego je Rupelova izjava mozga bez, da ne kažem vrhunski bezobrazna
Recommended Posts