renne Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 elem, kako ja pravim pi'tije.sv.glava komada jedan, papci komada 5, sveza kolenica sv. komada jedan, pola kile suvih rebara, pola kile goveđeg paumfleka. Ovo je zoličina za dve velike šerpe od oko 8 litara, sve se prepolovi naravno. Glava na pola, papci se preseku po dužini (ili tražiš od majstora mesara da ti to uradi)Kada voda sa mesom prokuva dodam po dve-tri kašike sirćeta i tu vodu bacim. Nalijem novu vodu i stavim da se krčka. Posle sat vremena dodam so, biber u zrnu i lovorov list (to sve po ukusu) i u svaku šerpu stavim po glavicu i op belog luka. Posle dodatna tri sata dodam po još jednu glavicu belog luka i krčkam još pola sata. Znači ukupno vreme kuvanja je oko 4 i po sata. Ostavim da se prohladi toliko ad mogu kosti da se vade. Povadim sve kosti, izvadim biber, izvadim lovorov list.Nalijem u tepsije i čekam da se ohladi. Kad je gotovo pospem deo sa belim biberom, deo sa ljutom tucanom 1
renne Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 cepkam, sorry, meni se to podrazumeva pa nisam napisao :) 1
duda Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 ma ja moram sve da pitam, na tom polju sam tabula raza
Aće Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 treba moderacija smajlija da vam dodeli za temu.
assück Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) jedu mi se pitije Edited November 22, 2012 by assück
ljuttko Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) Prolig kolačometriji :ss1:Našaran , ispečen, izjedenkao si sve ostalo što se našlo na stolu, posne sarme s orasi odnele prvu nagradu Edited November 22, 2012 by ljuttko
MayDay Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 ubile se keva i ja da generisemo tradicionalno posnu slavu.pa dakle.entre: prebranac, rizoto sa skampima i hobom, homemade pastetu od dimljenog lososa i tune, hladnu salatu od fuzila i tunjevine/kukuruza/crvenog pasulja/susama, struganu rotkvu, cveklu, tursiju, posnu sarmumain course: dimljeni saran kako bog dimljenog sarana zapoveda pecnut u rerni, male przene pastrmkice od 200g, fileti oslica pohovani u ljutkastoj smesi, oslic iz rerne (uz krompir salatu i sveze zelene salate, kupuse..)dezert (vecinu su nam drugi ljudi pravili): baklava, pita sa jabukicama, pita sa visnjama, rozen torta (), bajadera, neka tetkina oblanda sa zutim punjenjem i smokvama, vanilice od druge tetke (pobedile!), neke cokoladne bombice i ujnina torta u koju je sekla zele zeku u fil :(
nautilus Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 prsut i ovciji sir, govedja supa, sarma, prasece pecenje, kolaci. sveti stefan je uvijek mrsna slava tako da su baklave jedina posna stvar na stolu :) e da, budu i nekakve salate, masline, tursije, ajvari, kisele paprike, pecene paprike itd.... ali se niko ne obazire na to previse.
yolo Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 po kom kalendaru slavis svetog stefana kad se danas oglasavas
duda Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 @ljutko, pravi lepi domaći kolač@mau, rispekt za meni, bogme ste se dobro naradile
nautilus Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 po kom kalendaru slavis svetog stefana kad se danas oglasavas zato sam mudro precutao da smo prosle nedjelje sredjivali polutke, pravili kobasice i sirili ljubav prema svinjskoj rasi
renne Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 ja sam krenuo u nabavku namirnica za Svetog Stefana, da izbegnem paklene gužve. BItno mi je da sam nabavio odlične namirnice za pihtije,.. I predobru prasetinu 1
kapetanm Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 (edited) zato sam mudro precutao da smo prosle nedjelje sredjivali polutke, pravili kobasice i sirili ljubav prema svinjskoj rasi+1 za Svetog Stevana (mi to bez f)Ajvar ljuti je spreman, a posebni kolači su na meniju. Sveštenik se javljao i bio, sve funkcioniše besprekorno za sada Edited December 20, 2012 by kapetanm
renne Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 a za ponedeljak-utorak pravim teleću čorbu, veknu od mesa, slow cooking pork ham, prebranac, podvarak, pihtije, američku pitu sa jabukama I medeljnake I panettone 1
Recommended Posts