J.R. Cash Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 1 minute ago, Nikodije said: kalina je jedan od najbitnijih igraca u ovom timu, tu nema dileme. mozda bismo cak i jokicev izostanak lakse pokrili, jer imamo jos 2 vrhunska centra, a kalinicev profil nemamo. uzasno losa odluka. ako su neki losi odnosi u pitanju - da ga jebem u celava usta, takve stvari se prevazilaze. ne ide u kinu 12 najboljih ortaka da se zajebavaju, vec vrhunska reprezentacija u najboljem sastavu da se bori za zlato. Odluka je mozda losa, meni se ne dopada, ali ovoliko precenjivanje Kalinica vec postaje neprojatno za citanje. Lakse bismo pokrili izostanak top 10 igraca u svetu, generacijskog talenta i jedinstvenog kosarkasa nego jednog Kalinica?!!
levi Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 pa to što su nekad bili Teo, Bogdan i Bjelica, to su sad su Vasa Kalina. nosioci u top evropskim ekipama, elitni igrači na svojim pozicijama
Joe D Posted July 2, 2019 Author Posted July 2, 2019 (edited) Nemojte me zajebavati sa semantikom. Evo da promenim - nije elitno, nego vrhunsko. Cuj, role igrac i nista vise. I zoran Savic je bio role igrac i nista vise. Kad su tole igraci postali nebitni? Ne svodi se kosarka na broj postignutih poena po mecu. Edited July 2, 2019 by Joe D
garmonbozia Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 5 minutes ago, Nikodije said: kalina je jedan od najbitnijih igraca u ovom timu, tu nema dileme. mozda bismo cak i jokicev izostanak lakse pokrili, jer imamo jos 2 vrhunska centra, a kalinicev profil nemamo. uzasno losa odluka. ako su neki losi odnosi u pitanju - da ga jebem u celava usta, takve stvari se prevazilaze. ne ide u kinu 12 najboljih ortaka da se zajebavaju, vec vrhunska reprezentacija u najboljem sastavu da se bori za zlato. Bez Kalinića smo bili nadomak zlata na EP.
Tsai Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 Ne pije mi vodu prica da je drkadzija pa ga niko ne trpi, leteo bi iz Fenerbahcea kod Obradovica posle dva dana da je bas tako
Calavera Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 2 minutes ago, J.R. Cash said: Kakvo elitno krilo?! Kalinic je izvanredan role igrac. Nista manje, ali ni nista vise. Elitni igraci na EL nivou su nekad Teo i Bogdan, danas Vasa. A selektorska pozicija se gubi zbog loseg rezultata. Ovaj selektor postize vrhunske rezultate i samo na osnovu toga je zasluzio malo vise poverenja. Obaska sto je legenda nase kosarke i sto bi bista s izlivenom njegovom celavom glavom trebalo da stoji ispred Arene. to sto neko ima rezultate ne znaci automatski da je dasa za primer. meni u celoj prici najvise smeta ljudski element, tj. sto nema nikakvog objasnjenja zasto dva igraca koji su u javnost maltene bili zacementirani za prvih 12 nece putovati na svetsko i sto su morali da saznaju za to na twitteru. bilo je ovoga i ranije, no tad se na moje primedbe mahom odgovaralo posalicama tipa "lol komplexi".
theanswer Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 (edited) 7 minutes ago, Joe D said: Nemojte me zajebavati sa semtikom. Evo da promenim - nije elitno, nego vrhunsko. Cuj, role igrac i nista vise. I zoran Savic je bio role igrac i nista vise. Kad su tole igraci postali nebitni? Ne svodi se kosarka na broj postignutih poena po mecu. Pričaš o semantici i onda napišeš "kad su role igrači postali nebitni". Ko je uopšte to pisao? A i kad smo kod toga, vrhunski, elitni igrač treba da bude ili odličan na obe strane terena ili da bude totalno dominantan u napadu, da se prikriju nedostaci u odbrani tipa Teo. Da bude totalno dominantan u odbrani (što možda i nije baš slučaj sa Kalinićem) a prosečan u napadu i da takav igrač bude vrhunski, elitni, pa čekaj. Ne svodi se košarka na broj postignutih poena na meču ali je prilično bitna karakteristika ko u rukama ima poene, verovatno i najbitnija. Čuo si za frazu good defense, better offense. Edited July 2, 2019 by theanswer
Nikodije Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 9 minutes ago, theanswer said: Au brate, pa kako možeš ovo da napišeš? isto tako i mene nervira kada procitam da je kalinic "role" igrac. jbt, branko lazic je role igrac, a kalinic svaku ekipu u kojoj igra dize na visi nivo.
theanswer Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 (edited) 2 minutes ago, Nikodije said: isto tako i mene nervira kada procitam da je kalinic "role" igrac. jbt, branko lazic je role igrac, a kalinic svaku ekipu u kojoj igra dize na visi nivo. Samo se zadubljuješ sad realno. Poenta role igrača je da diže ekipu na viši nivo. Nije sigurno da je spusti sa određenog nivoa. Kao što napisah, napravi tim u kome je Kalinić glavni igrač pa da vidiš koliko ćeš daleko dogurati. Edited July 2, 2019 by theanswer
Joe D Posted July 2, 2019 Author Posted July 2, 2019 (edited) 13 minutes ago, garmonbozia said: Bez Kalinića smo bili nadomak zlata na EP. Kao i bez Jokica, Teodosica i Bjelice. disclaimer, ne slazem se sa nikodijevom tvrdnjom. Edited July 2, 2019 by Joe D
garmonbozia Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 2 minutes ago, Joe D said: Kao i bez Jokica, Teodosica i Bjelice. disclaimer, ne slazem se sa nikodijevom tvrdnjom. To dokazuje poentu koju pokušavam da dokažem - da nema nezamenjivih igrača.
Micko8 Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 (edited) 32 minutes ago, Nikodije said: kalina je jedan od najbitnijih igraca u ovom timu, tu nema dileme. mozda bismo cak i jokicev izostanak lakse pokrili, jer imamo jos 2 vrhunska centra, a kalinicev profil nemamo. uzasno losa odluka. ako su neki losi odnosi u pitanju - da ga jebem u celava usta, takve stvari se prevazilaze. ne ide u kinu 12 najboljih ortaka da se zajebavaju, vec vrhunska reprezentacija u najboljem sastavu da se bori za zlato. Koja dva elitna centra ??? Marjanovic je vise cirkuska atrakcija nego li neka elita, Milutinov je dokazan na evropskom nivou . Jokic je igrac koji bi trebao da pravi razliku kao sto je Pau Gasol godinama pravio razliku za Spaniju. Ne moze Kalinic da bude bitniji igrac od Jokica. Iako mislim da je glupost odreci se kvalitetnog kosarkasa na poziciji na kojoj nemamo neku dubinu. Edited July 2, 2019 by Micko8
J.R. Cash Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 15 minutes ago, Calavera said: to sto neko ima rezultate ne znaci automatski da je dasa za primer. meni u celoj prici najvise smeta ljudski element, tj. sto nema nikakvog objasnjenja zasto dva igraca koji su u javnost maltene bili zacementirani za prvih 12 nece putovati na svetsko i sto su morali da saznaju za to na twitteru. bilo je ovoga i ranije, no tad se na moje primedbe mahom odgovaralo posalicama tipa "lol komplexi". Da li je ovo trebalo hendlovati drugacije? Naravno. Ali o cemu pisemo? S kim cemo na pivo ili ko bi trebalo da nam bude selektor? Najuspesniji evropski trener svih vremena je gurnuo pola ekipe pod autobus u onoj odvratnoj epizodi pa ima li nekog ko ga ne bi pozeleo na klupi repke ili tima za koji navija? Btw, ceo taj fijasko se desio zato sto, po sopstvenom priznanju, nije imao muda da presece i odstrani par zacementiranih igraca iz tima.
pbg12345 Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 ljudi proslo ep je po kvalitetu bilo rang ispod prethodnih takmicenja daj nemojte se zajebavati i tvrditi da je to srebro dokaz kako eto mozemo bez tea, jokica, bjelice i drazen je bio bek, pre nego plej takav igrac po pravilu mnogo ima loptu kod sebe, kreira, ali on je pored sebe uvek imao "klasicnog pleja" u rperezentaciji konkretno zoca, zdovca kad je hrvatska u pitanju nesretnog alanovica ono joeovo "gubi se selktorska pozicija" sam shvatio mu slucaju da se raspadnemo kao posledica ovog nepovizivanja sumnjam da je mislio da djordjevic treba sad popiti otkaz jer eto nije pozvao nikolu kalinica a nikola kalinic jeste vrhunski el igrac u konkurenciji lebrona, duranta, lenarda svakako nije elitan, ali sumnjam da iko razuman i pomislja nesto slicno
Recommended Posts