Jump to content
IGNORED

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Joe D

Recommended Posts

Posted

Jbte, ja pomislio to neki mandrili napravili, kad ono mocart casopis :isuse:

• Replies 28.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Joe D

1671

• theanswer

1215

• goofs

1014

• pbg12345

962

Posted

bas mi drago zbog Lucica - Jokic da jede govna

Posted

Cekajte, nije valjalo kad su se objavljivali spiskovi pa onda pitanja - zasto nema ovoga?

Sale je odlucio da zove uvek i svakog i promeni pristup. Naravno da je idiotski pisati po instagramu Jokicu (to verovatno i rade deca), ali je time uradio ono sto mu je namera. Znaci, ko hoce da igra, igrace, ko nece, nece da igra. I svaki put treba pozvati najbolje, pa ko se odazove, super. 

Jokica ocigledno zabole i to se vidi iz svemira. Da je Jordan, hvala i prijatno, Srbija ce uvek biti u vrhu

Posted

ne, srbija apsolutno nece uvek biti u vrhu, nema nikakvog razloga za toliku samouverenost. seniorska reprezentacija je bukvalno jedana stvar sto valja u nasoj kosarci u ovom trenutku, a ona ne moze samu sebe da odrzava doveka. mi ako nedajboze ispusimo za svetsko ovog leta, mozemo da se spremimo na dugo putovanje u osrednjost. 

Posted

Mi smo na tom putu za osrednjost već prešli pola puta do Meseca, zajedno sa praktično svim ostalim reprezentativnim selekcijama jer je reprezentativna košarka govno, ono što je Datome skoro rekao FIBA ne nudi dovoljno atraktivan proizvod i niko to više neće da gleda, niti ga zanima, kad ima savršen kvalitet u vidu NBA i donekle EL. I biće sve nekvalitetnija jer svima ukupno puca q da se cimaju preko leta nizašta. Osim onima koji nemaju ništa drugo da rade.

Posted

Kapiram da bi skroz drugačije mišljenje imao da je Radonjić, npr. selektor reprezentacije Srbije?  :fantom:

Košarkaški turnir na OI je jedna od najatraktivnijih stavki, npr

Kvalitet EL je u velikom padu poslednjih godina

Ne gledaju svi NBA, nisu svi košarkaški zaluđenici, neki prate samo zbog reprezentacije

Slažem se da je FIBA postala kurton od organizacije 

Posted
19 minutes ago, Joe D said:

ne, srbija apsolutno nece uvek biti u vrhu, nema nikakvog razloga za toliku samouverenost. seniorska reprezentacija je bukvalno jedana stvar sto valja u nasoj kosarci u ovom trenutku, a ona ne moze samu sebe da odrzava doveka. mi ako nedajboze ispusimo za svetsko ovog leta, mozemo da se spremimo na dugo putovanje u osrednjost. 

Seniorska repka je vec nekoliko godina u toj situaciji, tebi barem ne moram da pricam.

Ako cemo buducnost kosarke da zasnivamo da odluci nekoga kojeg smo od 20. godine molili da igra, onda smo najebali svejedno,

I, da, uvek cemo biti u vrhu

Posted

Tvoj je izbor da li ćeš mi verovati, ali ne bih, meni je presudan kvalitet igre, pa ja sam išao da gledam Partizan kada mi se sviđala igra koju su prikazivali.

S druge strane Radonja u Zvezdi, nije mi se sviđala postavka igre ali je donosila rezultat pa sam ga zbog toga poštovao.

Potpuno druga priča je bila sa njim u Bajernu i tada sam video da je trener koji postavku igre prilagođava kvalitetu igrača koje ima i tek tada je zaslužio moje puno poštovanje.

Da se vratim na temu, nismo mi nikakav izuzetak što se tiče kaliranja kvaliteta reprezentativne košarke, i kod svih ostalih se to dešava. Po meni je glavni problem što nema značajnijeg upliva novca kako bi se privukli najbolji na način kako to radi FIFA i UEFA.

Posted (edited)

Па нећемо јбг, мораће једном наићи периоди када будемо имали лошије резултате. Сјети се само оних "седам седам година" кад су нас ко канту набијали и Кинези. Али смо се након тога вратили, а вратићемо се и након неког пада у будућности. 

А ФИБА је организација коју воде дебили и који својим потезима само штете репрезентативној кошарци. Па и клупској донекле.

Edited by Cane Vukic Prebranac
Posted

.

1 minute ago, Giggsy said:

Seniorska repka je vec nekoliko godina u toj situaciji, tebi barem ne moram da pricam.

Ako cemo buducnost kosarke da zasnivamo da odluci nekoga kojeg smo od 20. godine molili da igra, onda smo najebali svejedno,

nekoliko godina nije veliki period i desi se da se poklopi dobra grupa, dobra atmosfera, malo srece i sta vec treba za uspeh. ali sistemske stvari u nasoj kosarci to nece promeniti. mi igrace vrlo slabo proizvodimo cak i za klupski nivo, da se ne lazemo. trenere jos manje. klubovi su sve slabiji. veci deo dece sto imaju perspektivu su po inostranstvu, jedva da cemo uticati na to kako ce nam izgledati reprezentacija u nekoj skorijoj buducnosti. nije bila poenta da li ce jokic ili nece spasiti reprezentaciju propadanja, ali to verovanje u nasu superiornost na duze staze je teska zabluda. nikakvu osnovu u realnosti to nema.

Posted

KSB te navikne, KSS te dokrajči...
Deca se od najmlađeg doba uče da nije bitno kako igraš i koliko treniraš već ko ti je tata i/ili koga poznaje. Tako se dolazi do mesta u timu, pa u raznim selekcijama mlađih kategorija (i povlastica koje to povlači) i to im samo ubrzava želju da što pre zapale odavde i ne osvrću se. [emoji106]

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Posted
23 hours ago, Joe D said:

.

nekoliko godina nije veliki period i desi se da se poklopi dobra grupa, dobra atmosfera, malo srece i sta vec treba za uspeh. ali sistemske stvari u nasoj kosarci to nece promeniti. mi igrace vrlo slabo proizvodimo cak i za klupski nivo, da se ne lazemo. trenere jos manje. klubovi su sve slabiji. veci deo dece sto imaju perspektivu su po inostranstvu, jedva da cemo uticati na to kako ce nam izgledati reprezentacija u nekoj skorijoj buducnosti. nije bila poenta da li ce jokic ili nece spasiti reprezentaciju propadanja, ali to verovanje u nasu superiornost na duze staze je teska zabluda. nikakvu osnovu u realnosti to nema.

Naravno. Tu nemam sta da kazem. Sistema nema ne znam vec koliko... ali repka ce opstati. Slozili smo se oko toga da Jokic ne moze da sredi nissta, ali nekako uvek isplivamo poslednjih 60 godina. I sada cemo, sa njim naravno lakse, a bez, malo teze ali hocemo

Posted

e jbg sad

kojih 60 godina? kako to mozes staviti u jednu recenicu uopste?

pa to je period od radivoja koraca do danas, dakle od zacetka ozbiljne kosarke maltene

meni deluje da stvari danas u srpskoj kosarci, pisem o onom sto se desava unutar srbije stoje daleko losije nego pre recimo 10-20 godina, a da je apsolutno neuporedivo sa periodom od sad vec skoro 30 godina i unazad

tad smo imali ligu konstantno u tri najjace u evropi, klubovi redovno igrali polufinala/finala evropskih takmicenja, skoro svi igraci igrali u zemlji, zemlja imala 3 puta vise stanovnika. 

imamo 2 profesionalna kluba u drzavi. i to u potpunosti ovisne o volji politicara na vlasti

kosarka u srbiji se igra na amaterskom nivou. svesto vredi je pobleglo napolje. baza je sve manja. klinci se sve manje odlucuju da treniraju basket i sve manje ima ko ozbiljno raditi sa njima. pogotovo van beograda

meni se cini da nama stvari globalno ne idu na ruku. a sto zbog lose ekonomske situacije, lose organizacije, losih odnosa medju klubovima(tacnije onima koji se bave kosarkom) to sve je jos gore

nekakvog smisla ima pricati o periodu od rapsada sfrj pa na dalje

kosarka (i svet) generalno su za tih 25+ godina doziveli velike promene, a mi sve vise zaostajemo

za 10 godina ili manje, kosarkom ce vladatai pored naravno usa, ove drzave koje daju najvise igraca u nba

dakle australija, kanda, spanija, francuska, verovatno nemacka, kina, italija, mozda turska i rusija

ova lokalna takmicenja sve vise gube na znacaju, u svakom smislu. i taj trend ce se nastaviti

Posted

nije baš da nema nikakvog sistema, ne mogu igrači tek tako da iskaču ni iz čega, nije to baš ko tenis pa ako imaš da digneš tri kredita i zadužiš se da tek onda možeš nešto da uradiš..

ali da je stanje loše, loše je.

Posted

ima ostataka sistema i ima neceg u beogradu i novom sadu, odatle nam bukvalno i dolazi 90% igraca (ok, tu i zivi vecina dece, nazalost, ali nije odnos bas takav)

ja imam utisak da uskoro nece imati ko da radi na tom bazicnom nivou sa klincima, da ih selektuje, trenira tih nekoliko prvih godina

ne mogu jbg sva talentovana deca vec sa 10 godina doci u beograd ili novi sad

a kosarka bukvalno umire van ta dva grada

zato se ja (izmedju ostalog) onoliko radujem kad borac pokaze znakove zivota

jer po meni je to (taj rad sa klincima) osnovni razlog zasto npr cacak proizvodi gomilu kosarkasa, a nis ne

jer jedini drugi moguc odgovor bi bio da su deca iz cacka genetski talentovanija za kosarku od npr niske, sto mi je potpuno suludo

i u tome ja vidim onu "tradiciju kosarkaskih centara" koju cesto pominju pijani novinari zurnala, a ovde se sa njom uglavnom sprda