kobni zelaya Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 (edited) drzava francuska je verovano vise ulozila u svakog svog igraca nego sto smo mi u celu reprezentaciju trenutno. sto oni ne napuse nekoga ko nece da igra kvalifikacije? a da, nemaju kult. to je za sirotinju. Nije tačno. Da se u državi francuskoj dobro radi, ne bi Luvavu i Kaba dolazili ovde da porastu kao igrači. Država Francuska ima a) mnogo više stanovnika, pa zato i mnogo više talenata. b) ima igrače koji su crnci, dakle fizički su u startu nadareniji od naših. Država Francuska koliko god ulagala para stvara slabije igrače proporcionalno talentu koji ima. I na kraju, košarkaška Francuska ima manje uspeha nego košarkaška Jugoslavija, pa čak i košarkaška Srbija, proporcionalno talentu i veličini zemlje. Ulaganje u igrača nije samo ulaganje para. Inače bi najbogatiji savezi imali najbolje repke. Treba malo da slušaš šta pričaju treneri od ranije, kako su igrači selektirani, da su uzimani i vođeni kroz sistem samo oni koji imaju najveći potencijal, nije to bilo nikakvo tržište i konkurencija (kao u usa, koja ima stotine hiljada talenata, pa ko se izbori, taj bude igrač). Taj isti Bobi bi u nekoj zemlji gde je slabija škola kurac bio igrač pred milionskim ugovorom u nba. Edited June 15, 2016 by kobni zelaya
SNARC Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 cekaj bre, sta ce ikome njegovo zalaganje i volja? sta da radimo sa tim?Nema ovo veze sa Stimarom..ali ako ne zelis da se poseres po trudu, igri i vremenu ljudi koji su izborili plasman na OI, onda neces nikoga zvati naknadno da bi izbacio nekoga ko je makar i mahanjem peskirom zasluzio da Srbija ima mesto u Riu. Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
theanswer Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 drzava francuska je verovano vise ulozila u svakog svog igraca nego sto smo mi u celu reprezentaciju trenutno. sto oni ne napuse nekoga ko nece da igra kvalifikacije? a da, nemaju kult. to je za sirotinju. nema baš francuska našu košarkašku tradicijiu kad već pričamo o tome
Joe D Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 (edited) Treba malo da slušaš šta pričaju treneri od ranije, kako su igrači selektirani, da su uzimani i vođeni kroz sistem samo oni koji imaju najveći potencijal, nije to bilo nikakvo tržište i konkurencija (kao u usa, koja ima stotine hiljada talenata), pa ko se izbori, taj bude igrač. Taj isti Bobi bi u nekoj zemlji gde je slabija škola kurac bio igrač pred milionskim ugovorom u nba. i koliko je sadasnjih reprezentativaca proslo taj sistem o kome pricas? tri? mozda cetiri? Edited June 15, 2016 by Joe D
kralj Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 U vreme dok se stvarala tradicija, Jugoslavija nije ulagala u igrače manje no Francuska. Naprotiv.
Joe D Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 nema baš francuska našu košarkašku tradicijiu kad već pričamo o tome ko je rekao da ima, i zasto je to bitno? pricate o nekim imaginarnim stvarima ljudi. mi treba da se manemo tih patriotskih prdenja i da stavimo igrace u prvi plan, ako hocemo da izbegnemo ovakve gluposti.
kobni zelaya Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 i koliko je sadasnjih reprezentativaca proslo taj sistem o kome pricas? tri? mozda cetiri? Teo, Marković, Bogdanović, Nedović, Dangubić, Zagorac, Gudurić, Mačvan, Raduljica, Marjanović, Milutinov. To su sve igrači kojima je pružana šansa uprkos što možda nisu u tom trenutku vredeli da igraju, ili su se kalili u fmp/megi sistemima koji se baziraju na doktrinama starog sfrj sistema. Što ne igraju fmp i mega na rezultat? Kao mega ne bi mogla da igra evrokup? fmp ne bi mogao da se izbori za aba ligu? Jel' Milutinov bio igrač za Evroligu kad je dobio šansu u partizanu? Odakle Vujoševiću ideja da igrača treba stvarati? Da ne govorim o tome što su ti igrači praćeni i razvijani kroz mlađe reprezentativne selekcije. Svaki je bio debelo bolji posle svakog reprezentativnog takmičenja. Ja bih voleo kad bi svako pokušao sebi da odgovori na pitanje - zbog čega se uopšte igra košaraka ovde? Nit' zarađuje pare, niti realno mnogo ljudi ona interesuje da bi platili kartu da je gledaju. Zbog čega?
J.R. Cash Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 drzava francuska je verovano vise ulozila u svakog svog igraca nego sto smo mi u celu reprezentaciju trenutno. sto oni ne napuse nekoga ko nece da igra kvalifikacije? a da, nemaju kult. to je za sirotinju. Mozda nemaju kult, ali imaju timski duh pa tako Batum godinama vuce hronicni problem sa rucnim zglobom. Pet godina je kulirao savete iz Portlanda da preskoci neko takmicenje i vracao se kljakav za trening kamp.
ficfiric Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 ajde ne preteruj. jednostavno resenje je da igraci koji ne zele da igraju za reprezentaciju precrtaju sa spiska i da se ne zovu u buducnosti. Jbg, i Krstic je odbijao da igra za reprezentaciju (2006), bio je pljuvan za sve pare, bizgovi iz saveza su predlagali da mu se oduzme pasos pa nam je opet valjao narednih godina. Bobi je izduvao za ovu godinu. Glupo je da se drugi lome u kvalifikacijama a da on dodje na gotovo, a nikakve zasluge nema ni za to sto uopste igramo kvalifikacije. Ali sve to nije razlog da ga se odreknemo i za naredne sezone.
Nikodije Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 (edited) sve super, al ne mora selektor da glumi uvedjenu mladu na konferencijama. ok, ima covek svoje principe, neka ih se drzi, ne moze niko nista da mu zameri jer je uspesan. uostalom, sa tim istim stimcem i bircevicem je bio drugi na svetu... al prozivanje igraca zato sto im je bitniji licni dobitak nego reprezentacija je nepotrebno. neka ih otera u pm preko telefona, a kada istupa javno neka zadrzi dostojanstvo Edited June 15, 2016 by Nikodije
theanswer Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 nije se njega niko odrekao za buduće kvalifikacije ali on svakako neće igrati to ništa jer sledeće kvalifikacije mogu da igraju samo evropski igrači a i oni možda slažem se da može đorđević da smanji uvređena mlada istupe, on je mnogo iznad toga da bi se tako ponašao. ali mu verujem da mu je bobi rekao da će igrati, isto tako verujem i da ovaj nije glup pa da se čudi i kao ne zna šta se promenilo. do sinoć sam bio na strani bobija, danas već nisam, to je mnogo jadno ako mu je pričao da će igrati, jebeš to, nemaš 15god ili se bojiš tate ko andrija živković. a vidi se i da je ona sinoćnja izjava bila damage control sa njegove strane.
Nikodije Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 ja licno ne verujem da bi se dobri stimara bunio da sada, na ovom turniru, bude zakrpa, a da kasnije ispadne kada bobi bude u mogucnosti da se aktivira. tako bih mu i rekao, "vidi stime, tu si da zakrpis, a posle na zalost ispadas, jbg, mojne se ljutis, odradi ovo kako valja i trebuje, uostalom i tebi je interes da budes repstativac makar samo na turniru, lakse ces se prodati". tako bih bar ja postupio da sam na mestu sala.
theanswer Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 ja licno ne verujem da bi se dobri stimara bunio da sada, na ovom turniru, bude zakrpa, a da kasnije ispadne kada bobi bude u mogucnosti da se aktivira. tako bih mu i rekao, "vidi stime, tu si da zakrpis, a posle na zalost ispadas, jbg, mojne se ljutis, odradi ovo kako valja i trebuje, uostalom i tebi je interes da budes repstativac makar samo na turniru, lakse ces se prodati". tako bih bar ja postupio da sam na mestu sala. ja se slažem da se štime ne bi bunio, niti bi se verovatno iko od nas bunio. ali ono što mislim možda grešim jeste da sale nije u tom fazonu, da on stvarno iskreno misli ono što kaže, da ako si deo tima, onda si deo tima i da stvarno misli da su to sve izgovori, ugovori pičke materine, ako me razumeš.
Nikodije Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 ja se slažem da se štime ne bi bunio, niti bi se verovatno iko od nas bunio. ali ono što mislim možda grešim jeste da sale nije u tom fazonu, da on stvarno iskreno misli ono što kaže, da ako si deo tima, onda si deo tima i da stvarno misli da su to sve izgovori, ugovori pičke materine, ako me razumeš. ok, nek mu bude ako je vec tako rigidan. ja mislim da je glupo da bude rigidan i zadrt, interes ekipe treba da mu bude na prvom mestu, i da u rio odemo sto jaci. a do rija cemo svakako doci i ako stimara bude treci centar, a bobi u americi na potpisivanju ugovora. no njegovo je pravo da hendluje situaciju na old skul nacin ako tako misli da je najbolje
theanswer Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 ok, nek mu bude ako je vec tako rigidan. ja mislim da je glupo da bude rigidan i zadrt, interes ekipe treba da mu bude na prvom mestu, i da u rio odemo sto jaci. a do rija cemo svakako doci i ako stimara bude treci centar, a bobi u americi na potpisivanju ugovora. no njegovo je pravo da hendluje situaciju na old skul nacin ako tako misli da je najbolje iz ove perspektive mi se čini premija što ne igra ni porzingis. a i konačni roster portorikanaca da vidimo. daj da mi prvo odemo tamo pa ćemo da vidimo. i dalje smo favoriti ali i veća čuda su se dešavala u jednoj utakmici.
Recommended Posts