Jump to content
IGNORED

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Joe D

Recommended Posts

Posted
Kada je to Novica mogao a odbio da igra da bi se pričalo kako je odbio zbog Tea ili Dude i posledično kenjalo po njemu?
I mene to isto zanima.
  • Replies 28.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Joe D

1671

• theanswer

1215

• goofs

1014

• pbg12345

962

Posted
Necu sad da pljujem po Dudi, ne bi bilo u redu iz vise razloga, ali bas ta njegova diciplina i tvrdoglavost je smanjila broj igraca koji figuriraju u reprezentaciji. A verujem da ce kod Slate biti drugacije. I da ce biti ljudi koje ce prepoznati interes da igraju pod Saletom.
Dakle igraće ponovo igrači kojima je smetala disciplina 1 Dude Ivkovića. Super.Inače, ne sumnjam da će se takav neko pronaći. Potrebno je samo jedan uslov da ispuni - da bude kompletan idiot.
Posted

i ja tu primecujem logicku nedoslednost - duda je tvrdoglav, ali ce djordjevic uspostaviti autoritet nad igracima zato sto je legenda nase kosarke.

Posted
i ja tu primecujem logicku nedoslednost - duda je tvrdoglav, ali ce djordjevic uspostaviti autoritet nad igracima zato sto je legenda nase kosarke.
A ne tako davno, mogli smo da vidimo kako je i najtrofejniji evropski trener uspostavio autoritet.
Posted

Ima negde da se skine neki Benetton od prošle godine? Našao sam na par mesta Eurocup mečeve sa Albom kući (W) i Rytasom na strani (L), ali su ti torrenti do sada zamrli...

Posted

Užasno alibi rešenje. Reprezentaciju treba da vodi najbolji i najiskusniji raspoloživi trener, ako je to Sale onda jbgDobar je dečko i niko mu ništa neće zameriti, samim tim ni onima koji ga dovedu, ali nije dobar i iskusan trener

Posted

jbg, ne mogu da ne podrzim ovo. verovatno je bilo boljih resenja ali ovo je sasa djordjevic i tu ne razmisljam racionalno. nadam se da ce da iznenadi i da cemo igrati dobro. u svakom slucaju, tesko je bilo kome posle dude.

Posted

Auuu, izbrisah najveci post koji sam do sad napisao na forumu. Mozda je i bolje tako :)UkratkoIvkovic, Obradovic i Pesic ne zele vise...Sakota, Vujosevic i Muta su losa resenja, svako iz svojih razlogaOd mladjih, Trifunovic i Uvalin su isuvise crveno beli, a nemaju rezultat koji to kompenzuje(odnosno nemaju konstantu rezultata za sad), Jovanovic i Dzikic isuvise crno beli, ovaj prvi nema nikakav rezultat, a Dzikic nedovoljan, da bi izbrisao Vujosevicev pecat.Kokoskov je tu mozda i najboljeg teoretskog obrazovanja uzevsi u obzir sa kim i gde je sve radio, ali opet, njegov samostalni rad ne obecava mnogo, a za siru javnost je nedovoljno zvucno ime. Djordjeviceva harizma bi verovatno drzala do prvog neuspeha. Tako da ostaje Sasa Obradovic.

Posted
jbg, ne mogu da ne podrzim ovo. verovatno je bilo boljih resenja ali ovo je sasa djordjevic i tu ne razmisljam racionalno. nadam se da ce da iznenadi i da cemo igrati dobro. u svakom slucaju, tesko je bilo kome posle dude.
Mislim da se na ovo i racunalo, svima koji u Srbiji prate kosarku kao gledaoci Sale je ostao u najlepsem secanju. No, bojim se da ce iznenadjenje kojem se nadas izostati.
Posted
mesas aleksandra djordjevica igraca i trenera. odakle ideja da on moze da ima neki trenerski autoritet? i uopste, atmosfera i kult reprezentacijei discipina i sta god, su stvarno manje problematicni delovi vodjenja jedne reprezentacije. treba pripremiti ekipu za takmicenje od dve nedelje, gde se utakmice igraju iz dana u dan i gde ucestvuje gomila vrhunskih ekipa. nije takvo takmicenje mesto gde neko treba da se uci trenerskom poslu. mogao bi da ima nekog starijeg pored sebe da mu suflira, ovako on sam da formira strucni stab i osmisljava pripreme i sprema utakmice na dnevnoj bazi, to je katastrofa u najavi.imam utisak da je ovo resenje populisticko i da nije promisljeno ni malo.
Nekazem da je Sale savrsen trener, i da ovo nije alibi odluka, ali netreba ni klasificirati covjeka kao kosarkaskog anafalbetu. Cuj, treba pripremiti ekipu za takmicenje od dve nedjelje gdje se utakmice igraju iz dana u dan????? Pa valjda ako netko zna sto znaci priprema za takmicenje od dve nedelje to je onda Sale. Covjek je aktivno igrao na vise takvih takmicenja nego sto smo mi svi ovdje skupa ispratili na tribinama.Sale mozda ne pokazuje znakove da je gladan i zeljan trenerskog posla i uspjeha, ali definitivno nije neznalica. Mozda nece biti odlicno rjesenje ali nece biti ni lose, nego vise onako prosjek kojem sada i pripadamo. Uostalom srpska kosarka ima puno vecih fundamentalnih problema od toga tko ce biti selektor (osim ako to nije Muta :).
Posted

Bitno je i to koga ce Sale izabrati da mu bude u strucnom stabu. Bice on tu glavni, ali su za pripreme bitni i ostali

Posted
Bitno je i to koga ce Sale izabrati da mu bude u strucnom stabu. Bice on tu glavni, ali su za pripreme bitni i ostali
Mislim da će on to umeti, otac mu je stara trenerska garda. Pri tom, Braca je još u kondiciji, verovatno će ga posavetovati kako da organizuje stručni štab i kako da proceni profil asistenata koji su mu potrebni.Mislim da se olako potcenjuju dve stvari: u prvom redu motivacija - to je njegova životna šansa da uđe u prvu coach ligu i preskoči dokazivanje po sumnjivo organizovanim italijanskim klubovima; i ne manje važno, relativna generacijska bliskost sa igračima, čime bi mogao da premosti problem tim menadžera koga u prethodnom periodu nismo imali.
Posted
Pa valjda ako netko zna sto znaci priprema za takmicenje od dve nedelje to je onda Sale. Covjek je aktivno igrao na vise takvih takmicenja nego sto smo mi svi ovdje skupa ispratili na tribinama.
Ovom logikom ima jos 20 bivsih igraca koji mogu da vode reprezentaciju. Ne kazem ja da ce on da dodje na trening i da gleda u narandzastu loptu ko tele, ali nije prosto dovojno da si igrao kosarku i da je poznajes da bi bio dobar trener i selektor. Potpuno razlicite strane posla.
Posted

Putevi koje vode do mesta prvog trenera ili selektora su razliciti. Da su se navijaci pitali, Zoc svakako ne bi seo na klupu Partizana 1991, nego tek kad se prethodno dokaze. Ili svez primer, ko bi reko da ce Dejan Milojevic dobro voditi Megine klince..Na papiru, iako Kokoskov ili Sale Obradovic deluju kao ozbiljniji kandidati, u praksi to ne mora nista da znaci. I nije postavljanje Djordjevica toliko populisticko koliko se potencira. U slucaju debakla ala Mokinih moskitosa, krenuce lavina kritike i pljuvanja i on ce se povuci.. Ukoliko dobro prodjemo, polozice ispit i pokazati da je napravljen dobar izbor..