Jump to content

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Featured Replies

17 minutes ago, goofs said:

Baš jak kult reprezentacije imamo, pre dve godine nas odjavili i NBA i EL MVP jer su imali preča posla, daleko Filipini bato.

Imamo ga u ovom trenutku.

Što pre shvatimo da se za to bori svake godine, tim bolje.

Mi smo imali Đorđevića i ekipu pa je to sledeća generacija razbucala za godinu, dve.

Ne možeš ti da stvoriš pa da traje zauvek. Ili obrnuto. Eto, sad je jači daleko nego pre te dve godine.

Pešić je to odlično postavio time da igraju igrači psihički i fizički spremni. Tako i treba da ostane i razumeti one koji istinski nisu.

Borba nikada neće prestati, svakog časa se treba sad boriti da se održi kult.

Samo on mora da se bazira na sistemu, znanju...

Igrači se rado odazivaju jer znaju da će biti poštovani, da će napredovati, da će kvalitetno provesti vreme i na parketu i van njega... to treba da bude reprezentacija i tako treba da se stvara kult. Tako je i jeste trenutno.

Kult i ne treba da bude - dođi i pogini za majku Srbiju, ako ti polomljena noga, imaš drugu pa skakući na njoj, jeb'o život, jeb'o karijeru - Srbija zove.

Lepo je to sve postavljeno. Jović je lepo rekao da nije bio sa svojima decenijama praktično, valjda mu je neko u porodici u bolestan, preskočio jedno leto, bio sa njima i evo ga ove godine se vratio.

Meni je pošteno i od Kalinića koji kaže da se ne oseća psihički i fizički na nivou na kom su momci koji dolaze i da misli da bi samo smetao i da su bolji bez njega. Tako je bar bilo, videćemo ove godine. Ali i on time pokazuje da postoji kult, on poštuje reprezentaciju i gleda da nešto ne poremeti jer zna da nije spreman i da ne može.

Edited by Hele

• Replies 29.3k
  • Views 2.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• theanswer
    theanswer

Samo bih se upisao ovde sa mini rantom kako ljudi koji vode reprezentaciju, znači ne savez čak, nego trofejni selektor i njen najbolji igrač nemaju nikakav problem da promovišu kocku u bukvalno 24/7 r

Posted Images

Mnogo analizirate sve, ne valja vam to.

12 hours ago, garmonbozia said:

I Danica Crnogorčević, suvi intelekt je Boriša.

Žao mi je šta mu se sve desilo i mislim da je dobar lik, ali ovo je baš wtf.

Jbg, profisport pristup od puberteta i totalno odsustvo elementarnog pristupa obrazovanju ostavljaju traga.

Nekad je bio utisak da su kosarkasi malo ispred, al djoka

4 minutes ago, MeanM@ said:

to su kosarkasi do cca kraja 70ih, koji su neretko bili akademski gradjani, posto nije bio u pitanju izuzetno placen posao.

danas je kontam pobeda kada zavrse srednju skolu, pored svog akanja.

a siguran sam da bi citali ponekad ovakve fiju viju tejkove i u to vreme, da je bilo inferneta.

1 hour ago, Amos said:

Ne može kad neće neko da dodje da bude izdajnik, pizda, ne voli grb, ne voli kult reprezentacije, izdao je svoje prijatelje i saigrače, a kad izgubi bubreg jer nije odjebao selektora onda srpska kafanska mitomanija

Hajde da ne pravimo sad od Boriše nekog mvp koji je učinio čast što se pojavio u Manili. Naravno da je taj poziv trebao da bude odskočna daska za dalje u njegovoj profesionalnoj karijeri. Freak accident, dešava se u sportu, saigrači i navijači ga max ispoštovali, terasa ispred skupštine. Tu je trebalo da se zaustavi i da kaže 'hvala momci na svemu, ja više nemam kvalitet za dalje, a i ne želim da me sažaljevaju". Al uklapa mi se ova njegova priča u način na koji se ponašao pri prelasku u seniorsku košarku, i u opus lika koji besedi po Dodikovim mitinzima.

1 hour ago, MeanM@ said:

Jbg, profisport pristup od puberteta i totalno odsustvo elementarnog pristupa obrazovanju ostavljaju traga.

Jedan Duci Simonovic je magistrirao na Pravnom, a doktorirao na Filozofskom. To su bila vremena..

2 hours ago, Hele said:

Ti si utripovao neku priču o nekim imaginarnim ljudima koji se lože na kultove i da je Borišin bubreg prava stvar da se na tome gradi. Bukvalno niko nije u tom fazonu, niti spominjao bilo šta slično pa si ostao sam sa sobom i mačuješ se sa nekim nevidljivim neprijateljem kome si ti sad kao uvalio jer kao hoće sveti kult, zasnovan na krvlju, a sada odbacuje Borišu.

Dok mi svi drugi sedimo na ležaljkama sa koktelom u ruci, podigli smo naočare da te te pogledamo i vidimo šta to bulazniš.

Ljudi hoće sistem i prirodno stvaranje kulta ili zovi ga kako hoćeš, a ne da se to gradi na krvlju i mitovima. To i imamo, momci dolaze jer vole, vole osećaj, vole podršku koju osećaju i znaju da će i biti bolji jer treniraju sa vrhunskim igračima i u rukama su vrhunskih stručnjaka.

To što se ti boriš protiv nekog nevidljivog neprijatelja koji piše da nam treba kult gde svi igraju bez oka, svaki igrač treba da zapostavi porodicu i ode tri meseca u planinu sa reprezentacijom bez mobilnog telefona i bilo kakvog sredstva komunikacije... to niko živ ne piše i ti se boriš sam protiv sebe i onoga što si umislio da narod želi.

U mom postu piše sledeće:

1) Boriša ne treba da ima mesto zbog ne znam čega što se desilo pre dve godine

2) Kult reprezentacije je priča koju lično slušam 25 godina uključujući i poslednje dve

3) Priča o kultu reprezentacije se poteže svaki put kad neki bitni igrač otkaže

4) Za ljude koji inače samo pišu umesto da čitaju i nešto nauče i znaju, pa makar i novine, evo npr. ovde, pa onda uradiš pretragu "kult reprezentacije" i informišeš se po prvi put u životu Zašto su konji Jokiću draži od reprezentacije

5) U tom kontekstu sam napisao savet očigledno ne imaginarnim kultistima, da bi za njih bilo smisla da pumpaju kult reprezentacije po ugledu na najbolje generatore mitova danas

6) Post treba čitati i kao kritiku (npr. ruka na srcu i suza u oku kao očigledna zajebancija), jer ja lično mrzim takva preseravanja, a u to upada i famozni kult reprezentacije, što je nebuloza koju ljudi koji nemaju šta pametnije da kažu ponavljaju do besmisla, jer im neko gura mikrofon u lice, pa moraju nešto da kažu

Realno da imam fiverr nalog sad bi trebalo da mi udeliš par dolara za ovako strpljivo objašnjenje, ali nema veze, kuća časti. Gradimo kult forumašenja. Možeš da mi učiniš uslugu i odeš da zujiš negde drugde.

4 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Jedan Duci Simonovic je magistrirao na Pravnom, a doktorirao na Filozofskom. To su bila vremena..

i svejedno je teoreticar zavere.

edit interpunkcija

Edited by uini

10 minutes ago, uini said:

i svejedno je teoreticar zavere.

edit interpunkcija

Preucio..

3 hours ago, uini said:

pri čemu provejava to da je boriša nešto uskraćen a nije

Jok i nije uskraćen, ostao invalid za ceo život. Super je sad sa dvadeset godina, da vidimo gde će biti sa 40/50.

7 minutes ago, Filozof manijak said:

Jok i nije uskraćen, ostao invalid za ceo život. Super je sad sa dvadeset godina, da vidimo gde će biti sa 40/50.

Pa imaće nacionalnu penziju i verovatno još neke benefite. Šta je trebalo, da ga zovu na pripreme do 30. godine i seku kao prekobrojnog? Ili da dobije neku funkciju za koju nije kvalifikovan, jer eto zato?

koje benefite? Neće ga se niko sećati za 3 godine, a pitanje je da li će uopšte moći nešto da radi posle prestanka bavljenja sportom, i pre svega kakvo će mu zdravlje biti. Bukvalno mu je sjeban život.

Boriša je ispoštovan na ovim kvalifikacionim prozorima gde je imao finu ulogu i minutažu i tu je poslata poruka da je on i dalje reprezentativac i da se na njega računa što je bilo korektno od saveza i selektora.

Ovo što je napisao mu jednostavno ne služi na čast i ne može da se opravda.

17 minutes ago, Filozof manijak said:

šefe, o čemu pričamo? ima nacionalnu penziju u 25oj godini, koja npr tebe ne čeka, ni u 80oj.

edit, ostao invalid za ceo život, jednako, igra profi basket.

nije problem baciti rispekt na to što je proživeo, već je problem praviti dramu, tamo gde je nema, jer je lik z.b.r.i.n.u.t. još koliko vidim, takav podržava dodika, tako da ima još tovara beneficija od zločinaca.

Edited by uini

6 minutes ago, Filozof manijak said:

koje benefite? Neće ga se niko sećati za 3 godine, a pitanje je da li će uopšte moći nešto da radi posle prestanka bavljenja sportom, i pre svega kakvo će mu zdravlje biti. Bukvalno mu je sjeban život.

Koja je poenta? Naravno da je sjeban život i da nacionalna penzija ne može to da nadoknadi, ali još manje može pozivanje na spisak samo zbog toga. Kažem samo zbog toga, jer dolaze novi momci koji su sada bolji igrači od njega i koji će se na "visokim" pozicijama boriti za mesto u 12. Ako se Borišin stori uopšte odnosio na spisak reprezentacije.