June 23Jun 23 11 minutes ago, johan nagel said:Изузетно је јак кладионичарски лоби у Србији а и ми као друштво имамо хиљаду проблема па се о том коцкарском готово и не прича. И онда уместо да буду на стубу срама сви који рекламирају кладионице, овде је то друштвено прихватљиво и већина људи ни не види неки проблем у томе.Jel su problem samo nase kladionice ili kladionice i kladjenje uopste? Ako se u drugim zemljama normalno reklamiraju uz selebritije, jel to vazi i za njih?Mislim, ljudi ne reklamiraju nista protivzakonito. Mi mozemo da kazemo kladjenje nije pozeljna aktivnost, ali nije zabranjena. Da, trebalo bi ograniciti pristup maloletnicima, mada sa online mogucnostima i to nije efikasno. I pre 30 godina smo mi kao srednjoskolci isli u kladionice i trosili dzeparac, ne zato jer su ih reklamirali selebritiji, vec prosto sto nam bilo interesantno.
June 23Jun 23 Па преко ме генерално не занима нити пратим претерано, знам само да је свест о клађењу и рекламирању истог много већа него овде, иако имају десет пута мањи проблем са тим од нас (на Балкану генерално).Нико не каже да је противзаконито али свакако није ни морално. Кад видим Сашу Илића како рекламира некакву Кинг !? кладионицу разбио бих телевизор.Ја и многи моји ортаци смо почели да се кладимо са десет година без претеривања. Срећом нико није оно баш баш заглибио у то али свакако знам разне доста црне примере. Данашњим клинцима срећом није то баш толико доступно, та 18+ граница се поштује, бар по већим срединама.Али да је зло, зло је.
June 23Jun 23 30 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Mislim, ljudi ne reklamiraju nista protivzakonito. Mi mozemo da kazemo kladjenje nije pozeljna aktivnost, ali nije zabranjena. Da, trebalo bi ograniciti pristup maloletnicima, mada sa online mogucnostima i to nije efikasno. I pre 30 godina smo mi kao srednjoskolci isli u kladionice i trosili dzeparac, ne zato jer su ih reklamirali selebritiji, vec prosto sto nam bilo interesantno.jedva cekam da heroin postane legalan pa da vidim instagram storiju kako se neko lajv puca u venu & za koje pare.po meni treba da postoji i nekakva moralna odgovornost, pogotovo kod ljudi koji mogu da jedu biftek svaki dan i da to ne osete na svom bankovnom racunu a ujedno su nekakvi uzori i faktori za sitlroku populaciju.
June 23Jun 23 30 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Jel su problem samo nase kladionice ili kladionice i kladjenje uopste? Ako se u drugim zemljama normalno reklamiraju uz selebritije, jel to vazi i za njih?Mislim, ljudi ne reklamiraju nista protivzakonito. Mi mozemo da kazemo kladjenje nije pozeljna aktivnost, ali nije zabranjena. Da, trebalo bi ograniciti pristup maloletnicima, mada sa online mogucnostima i to nije efikasno. I pre 30 godina smo mi kao srednjoskolci isli u kladionice i trosili dzeparac, ne zato jer su ih reklamirali selebritiji, vec prosto sto nam bilo interesantno.Što se mene tiče, naravno da važi. Većinu podcasta više ne mogu da slušam jer ide reklama za online kladjenje pa u nastavku - ako imati problem sa kockanjem okrenite ovaj broj. Ovo answerovo gledam kao na 1 žal™ što to radi selektor koga svi volimo i cenimo, kao i najbolji igrač kome sigurno ne manjka para. Ipak postoji razlika u odnosu na komercijalne privatne televizije i žedne podcastere koji bi reklamirali i belo roblje ako će im doneti neki dolar/dinar.
June 23Jun 23 pa ocigledno je da i ovi bogatuni nemaju nista protiv da promovisu belo ili koje boje roblje, samo za vise od par dolara
June 23Jun 23 Ма ја то никад нећу разумети, невезано за клаџе. Типа Дончић рекламира јебени поли паризер, Јокић пиво, банке, кладионице.. Мислим колике су то тачно паре које добију за то, причамо о људима који су мултимилионери, о којим цифрама се ради живо ме занима, па да пристају на тако нешто.Ајде ови глумци наши што у поређењу с њима крпе крај с крајем па и да разумем, али ово..
June 23Jun 23 Ne deluje mi da je lova u pitanju(bar ne direktno), više neke usluge.Ja onaj Poli koristim u razne svrhe.
June 23Jun 23 И моја прва претпоставка је била да су некакве услуге у питању, типа Јокић из Сомбора рекламира Јелен пиво из комшијског Апатина (које притом и конзумира из неког разлога). Али онда треба објаснити и клаџе и то је рекламирао неколико ако се добро сећам, па јебену банку, коме ту тачно чини услугу. Негде подвучеш црту ваљда и кажеш е види не могу ја ово, ако је само до услуга.
June 23Jun 23 За Мишка је било логично онда када је рекламирао Сокер ваљда а они су били спонзори Меги, не знам за ово остало. Мада ево видим сад да се Мега зове званично Мега Супербет тако да све је јасно.Тај зализани смрад је посебна прича
June 23Jun 23 52 minutes ago, Milošica said:Ne deluje mi da je lova u pitanju(bar ne direktno), više neke usluge.Ja onaj Poli koristim u razne svrhe.Kako Bogdan ne čini nikome usluge, dok Jokara voli/mora svima da izađe u susret....zapravo i bogdan je nešto reklamirao, da li banku valjda Edited June 23Jun 23 by Nikodije
June 23Jun 23 Just now, Nikodije said:Kako Bogdan ne čini nikome usluge, dok Jokara voli/mora svima da izađe u susret.Bogdan snima majonez Možda je ovo Filozovljevo.