Jump to content

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Featured Replies

1 minute ago, Ratamahatta said:

Đorđe David u Alice in Chains 2.0

FB_IMG_1742329378505.jpg

Čipi u Mejdene

Gurketova usijana glava na stranu, ne mislim da laze da ga je Greg zvao. Ispricao je celu pricu vec ranije u nekom podkastu, sve sa detaljima razgovora, i zasto je ispalo kako je ispalo.

Nije baš, Gurović je bio u nekom smislu svetska klasa. Možda ne jedan od najboljih u to vreme, ali bio je svetski i evropski šampion i dao je svoj doprinos tome. Igrao u velikim klubovima itd.

E sad to može da znači i da ga je Popović zvao kao jednog od 100 igrača koji su im zanimljivi. Ali u svakom slučaju daleko je od Djordje Davida. Šta je bilo posle na kratko u Partizanu i pogotovo kasnije u Zvezdi, to je već druga priča.

Edited by Venom

Mica Beric je isto ispricao da ga je Greg zvao ovde na kucu u BG, pa Mica poturio svog burazera da prica kao da je on, jer je bolje znao engleski :D. I bili su mu Spursi ponudili ugovor, ali se i to bilo izjalovilo i propalo (zaboravio detalje zasto).

1 hour ago, Venom said:

Nije baš, Gurović je bio u nekom smislu svetska klasa. Možda ne jedan od najboljih u to vreme, ali bio je svetski i evropski šampion i dao je svoj doprinos tome. Igrao u velikim klubovima itd.

E sad to može da znači i da ga je Popović zvao kao jednog od 100 igrača koji su im zanimljivi. Ali u svakom slučaju daleko je od Djordje Davida. Šta je bilo posle na kratko u Partizanu i pogotovo kasnije u Zvezdi, to je već druga priča.

Pa dobro, moze da se proveri - neka neko zove Grega Popovica i pita, posto ovo zvuci kao Petar Puaca.

Bio je dobar u Barseloni i Unikasi™, ostatak karijere je proveo u nejaci 

Ovo za Popovića piše i na njegovoj wiki stranici, verovatno je Gurke sam to dodao 

Sta sve pise na Gobeljicevoj...

A Caci Draza tetovazu i diplomatski skandal sam i zaboravio 

7 hours ago, Ratamahatta said:

Pa dobro, moze da se proveri - neka neko zove Grega Popovica i pita, posto ovo zvuci kao Petar Puaca.

Bio je dobar u Barseloni i Unikasi™, ostatak karijere je proveo u nejaci 

Slažem se donekle, ista informacija može da se predstavi na više načina. Ne verujem da ima potrebu da laže, ne mislim da je nerealno jer opet nije bio Djordje David, ali to ne znači da ga je Popović zvao svaki dan i pevao mu pod prozor da ga ubedi da dođe.

Zima 2003. on vise nije u prajmu, ne moze da zabode ugovor ni u Evropi, 4 sezone zaredom se potuca po Srbiji (i Crnoj Gori)

Mnogo je kume :D 

U to vreme je recimo 1 brat Hido koji je jedno 5x bolji igrac od njega bio rezerva/fringe player svugde gde je igrao, ukljujuci i SAS. Tek je kasnije u Madjiji postao vazan 

I Dangubica je Greg zvao. Sta zvao, biro!

Nije on u tadasnjem NBA contenderu imo sta da trazi, realno. Mozda je mogo da zabode nesto kao Pavlovic u Juti i to je to

Long story short - nije jebo

Edited by Ratamahatta

Kad vidimo ko je sve igrao i pogotovo ko sve danas igra u NBA, mogao je i Cica lagano

gurovicu igracki nikako tad nije bilo mesto u vojvodini, bio je u najboljim godinama i samo zbog njegove glave karijera je izgledala kako jeste

apsolutno ne cudi da su ga zvali u nba, posebno iz sparsa, druga je stvar sto se ovde odmah ucitava i meri sa najboljim nba igracima tog vremena, kao da su ga zvali da im bude glavni igrac prve petorke

uostalom to je godinu posle indijanapolisa i naseg zlata, uvek su bili egzodusi u nba posle reprezentativnih uspeha

iako su stvari uveliko vec menjale i dalje to nije bilo ni blizu vreme kao danas kad je kosarka u toj meri internacionalizovana da ce igrac biti gotovo jednako ispracen bez obzira dal dolazi iz usa ili nekog drugog dela sveta

Gure je bio izvanredan igrač, i u najboljim sistemima bi imao svoje mesto. Njegova karijera u Srbiji u velikoj meri je sklonila sa radara odbranu kakvu je igrao. Nema stvari koju je, na primer, Bruce Bowen donosio u šampionskim sezonama u dobro zagaženim 30-ima, a kojoj Gure nije mogao da isparira.

A mogao je da pponudii nešto više od toga.

Taman sam hteo da mu poverujem, pronasao sam intervju da vidim sta je rekao, kad prva recenica nakom te da ga je zvao Greg glasi:

Od svih Srba koji su igrali u NBA, sa izuzetkom Jokića koji je druga stvar, samo je Stojaković bolji igrač od mene", zakjučio je Gurović

Kako sad verovati takvom liku?