Ivo Petović Posted Saturday at 12:18 Posted Saturday at 12:18 (edited) Da, imao je skroz taj kul poznati stric kojeg ponosno predstavljaš drugarima i faca si u društvu zbog njega vajb. Vidjao sam ga i ja često kao klinac, nekako treba prekopčati u glavi da i ljudi poput njega umiru. Edited Saturday at 12:18 by Ivo Petović 4
harper lee Posted Saturday at 12:22 Posted Saturday at 12:22 Ode Praja. U recniku kosarkaskih zargona pored reci "trpac" treba da stoji Prajina slika. Kakav lav, strasan lav, narogusen i ljut sav. Davao je kad je hteo, kako je hteo, koliko je hteo i niko bas nista nije mogao da uradi da to spreci. Jugoslovenski Dzordan. 6
radnik Posted Saturday at 12:29 Posted Saturday at 12:29 Jedan od heroja, legenda, simbol za kosarkasa... Bas mi je zao. 2
Micko8 Posted Saturday at 13:47 Posted Saturday at 13:47 Neka pociva u miru najbolji kosarkaski Drazen.
uini Posted Saturday at 14:08 Posted Saturday at 14:08 1 hour ago, harper lee said: Jugoslovenski Dzordan. zapravo jugoslovenski nowitzki npr ali ne menja suštinu koju si postovao
harper lee Posted Saturday at 14:22 Posted Saturday at 14:22 Just now, uini said: zapravo jugoslovenski nowitzki npr ali ne menja suštinu koju si postovao Ne, bas Dzordan. Neverovatne fizikalije, zadrska u skoku, ubitacna poludistanca koju nije promasivao. Secam se kad se Dzordan pojavio da sam pomislio - evo Praje na kub. Naravno da nisu ista liga, Dzordan je verovatno najveci kosarkas ikada i radio je sve sto je radio bolje i od Praje i od svakog drugog, ali meni je njihov stil igre bio dosta slican. Moje prvo secanje na kosarku je SP u Manili, ko god je imao privilegiju to da gleda Praja ce mu uvek ostati u igri za jednog od pet najvecih igraca s ovih prostora, makar to bilo i subjektivno jer su brojni igraci kasnije napravili vece individualne karijere. Ono sto je covek radio na tom prvenstvu je moj prvi kontakt sa prakticnom implementacijom reci dominacija, nema druge reci koja bolje moze da opise njegov tadasnji ucinak. Kica i Moka iz te generacije su uvek imali poseban smek i prisustvo na terenu, Kreso Cosic im je svima bio tata, ali Praja je bio taj nemilosrdni trpac koji je iz drugog plana po pravilu bio najbolji strelac ekipe, sposoban da svakom ubaci 25+ u kosarci bez suta za tri poena kad god je hteo. On je i sa 40 godina u Zvezdi imao neki sumanut prosecan broj poena na nivou sezone, ako se dobro secam nekih 16-17 poena u proseku. Sa 40 godina. Nestvaran kosarkas i po brojnim svedocenjima ljudi koji su ga poznavali velika ljudina. Bas je prerano otisao, mada znam da je dugo bio bolestan.
harper lee Posted Saturday at 14:36 Posted Saturday at 14:36 Da pojasnim ovo oko Dzordana. Njega vecina danas pamti po hajlajtsima koji su, naravno, sastavljeni od spektakularnih prodora, zakucavanja i levitiranja iznad kosa ali Dzordan je zapravo jedno 80% koseva u karijeri dao iz poludistance koja zbog tog njegovog odraza i zadrske u skoku jednostavno nije mogla da se brani. Kako dodje na 4-5 metara od kosa i okrene se licem gotovo je, primio si kos. Jedan dribling, skok i cao. 3
Hele Posted Saturday at 14:39 Posted Saturday at 14:39 51 minutes ago, Micko8 said: Neka pociva u miru najbolji kosarkaski Drazen. Nema potrebe. 2
uini Posted Saturday at 14:56 Posted Saturday at 14:56 17 minutes ago, harper lee said: Da pojasnim ovo oko Dzordana. Njega vecina danas pamti po hajlajtsima koji su, naravno, sastavljeni od spektakularnih prodora, zakucavanja i levitiranja iznad kosa ali Dzordan je zapravo jedno 80% koseva u karijeri dao iz poludistance koja zbog tog njegovog odraza i zadrske u skoku jednostavno nije mogla da se brani. Kako dodje na 4-5 metara od kosa i okrene se licem gotovo je, primio si kos. Jedan dribling, skok i cao. ja definitvno nisam od tih i jordan je za mene sinonim midrangea feat fadeaway npr; nebitno je, prosto, nowitzki je takodje taj kalibar nemilosrdnog trpaca, samo je bio stilski & poziciono blize praji. pre bih i mela anthonyja poredio sa prajom po trpackom skillu i stilu, birda takodje, nego mikelea ali kao sto rekoh, kapiram sustinu posta.
Sludge Factory Posted Saturday at 15:04 Posted Saturday at 15:04 Mladja sam generacija pa nisam imao priliku da gledam uzivo, ali sam slusao price. Uz jos neka imena sinonim jugoslovenske kosarke. RIP
goofs Posted Saturday at 15:36 Posted Saturday at 15:36 37 minutes ago, uini said: ja definitvno nisam od tih i jordan je za mene sinonim midrangea feat fadeaway npr; nebitno je, prosto, nowitzki je takodje taj kalibar nemilosrdnog trpaca, samo je bio stilski & poziciono blize praji. baš to, primi loptu leđima ka košu, finta rolinga na koju defanzivac mora da odreaguje (inače ode ovaj), i fadeaway skokšut, sa tom levitacijom zbog ogromnog odraza, neodbranjivo. Secite me ako 40% svojih poena u karijeri nije dao ovako. 1
MocaVukotic Posted Saturday at 15:54 Posted Saturday at 15:54 Negde sam citao odraz 90cm, ne znam jel to moguce, zvuci preterano... Kako god, jedna od kljucnih figura u stvaranju velike evropske marke, koja je to ostala do dan danas, o repstaciji da ne pricamo. Poceo je kao fudbaler rodjenih, i nadimak je dobio po fudbaleru rodjenih. Prajo, rekli bi u mostaru. Imao sam cronos patike, pisalo je njegovo ime na njima. Hvala, prajo, za sve. 2
Milošica Posted Saturday at 16:00 Posted Saturday at 16:00 5 minutes ago, MocaVukotic said: Negde sam citao odraz 90cm, ne znam jel to moguce, zvuci preterano... Mislim da je i za Nedovića važilo tako nešto kad je došao u GSW.
Recommended Posts