Кристофер Лумумбо Posted October 2 Posted October 2 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Koji ljudi? Gde su ti ljudi bili pre 5 godina? Pre 10, 15, 20... godina? Tad ih nije zanimalo da gledaju kosarku, hale nisu bile pune? Ti izgleda ne razumes sta se promenilo, hale su bile pune i tada, novac se slivao na sve strane, ali je igracima bilo zabranjeno da ucestvuju u raspodeli tog novca. To se sada promenilo i igraci dobijaju novac, i to manje nego sto zasluzuju. 1
Jimmy Kowalski Posted October 2 Posted October 2 1 minute ago, Heaviside said: Premenjena su pravila i sada koledži smeju da mrvicu profita od sporta proslede igračima, a ranije nisu smeli. Znam ja da su promenjena pravila. Ja sam te nesto drugo pitao, zbog onoga sto si napisao.
uini Posted October 2 Posted October 2 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Znam ja da su promenjena pravila. Ja sam te nesto drugo pitao, zbog onoga sto si napisao. jel mozes da objasnis nama budalama, sta si hteo da ga pitas? 1 1 2
Heaviside Posted October 2 Posted October 2 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Inace je smehotresno da se istovremeno kuka kako su neki Deda, Luka baba, gvozdeni Dobric, Neda i sl. preplaceni i kao ne zasluzuju svoje plate, ali zato je super da klinci od 18-19 godina zaradjuju mozda i vise od njih. Kontekst je totalno drugačije, bukvalna me smara da ti crtam razliku između koledž programa koji generiše veliki profit i profesionalnog kluba koji živi od donacija, kao i razliku između tržišta koledž i evroligakških igrača. Pri tome ovde niko nije napisao da Deda ne treba da prihvati da taj ugovor i da ga je prihvatio umesto da iz ljubavi igra malo ispred zgrade pošto ga svo ovo cimanje očito smara. 2
Jimmy Kowalski Posted October 2 Posted October 2 Pa niko nije ni napisao da klinci na koledzu treba da odbiju milione, vec da nije normalno da zaradjuju toliko para. 3
pbg12345 Posted October 2 Posted October 2 13 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Inace je smehotresno da se istovremeno kuka kako su neki Deda, Luka baba, gvozdeni Dobric, Neda i sl. preplaceni i kao ne zasluzuju svoje plate, ali zato je super da klinci od 18-19 godina zaradjuju mozda i vise od njih. upravo suprotno ti klinci dobijaju pare zaradjene od kosarke ovi nabrojani kod nas dobijaju pare od drzave, kad bi im klubovi isplacivali od onih para koje zaista zarade to bi bile daleko manje sume 2
Jimmy Kowalski Posted October 2 Posted October 2 3 minutes ago, pbg12345 said: upravo suprotno ti klinci dobijaju pare zaradjene od kosarke ovi nabrojani kod nas dobijaju pare od drzave, kad bi im klubovi isplacivali od onih para koje zaista zarade to bi bile daleko manje sume Znaci ako neki Drezgic/Kostic od Partizana, Zvezde, Mege... dobiju npr izmedju 500k i milion jel to ok? Ili je ok ako dobiju iste pare samo od koledza?
Кристофер Лумумбо Posted October 2 Posted October 2 Ok je ako im je to trzisna vrednost ovde, ali nije, ne razumem kako mesas te stvari. 1
Кристофер Лумумбо Posted October 2 Posted October 2 Nikola Topic ima 19 godina i zaradice 23 miliona dolara 1
pbg12345 Posted October 2 Posted October 2 (edited) 24 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Ti izgleda ne razumes sta se promenilo, hale su bile pune i tada, novac se slivao na sve strane, ali je igracima bilo zabranjeno da ucestvuju u raspodeli tog novca. To se sada promenilo i igraci dobijaju novac, i to manje nego sto zasluzuju. mislim da mnogi nisu svesni kolika je gledanost koledz kosarke sto u halama, sto preko tv, koliko sve to donosi novca kroz reklame, za razliku od evrope pa koledz treneri su gotovo u slicnom rangu kao nba po platama Edited October 2 by pbg12345 1
Кристофер Лумумбо Posted October 2 Posted October 2 Da, niko iz samog vrha nije ispod 3-5 miliona po sezoni. Pricao sam sa jednim pomocnim trenerom sa jednog solidnog koledza, ne iz vrha, i pitao sam ga sto se vratio u koledz kosarku, kaze ponudili su mi 500k godisnje…jasno je da igraci moraju da budu placeni dobro i da ce plate ici na gore, videcemo dokle. 2
Heaviside Posted October 2 Posted October 2 (edited) 21 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Znaci ako neki Drezgic/Kostic od Partizana, Zvezde, Mege... dobiju npr izmedju 500k i milion jel to ok? Ili je ok ako dobiju iste pare samo od koledza? Da li je po kom aspektu OK? Pokušavam da razumem tvoj pogled na stvari. Po ekonomskom aspektu je OK da ih koledž toliko plaća jer oni od košarke prave velike profite koji zavise i od rezultata, a ti igrači su im nosioci igre. Bolje nemaju, radi se igračima od 18 godina. Sa druge strane, po ekonomskom aspektu nije OK da Zvezda i Partizan plate 700 hiljada evra za igrača koji nema mesto u 15 jer toliko košta mnogi bolji seniorski igrač. Mogu da puste takve igrače da igraju, ali onda nema ništa od Evrolige i tek onda ne bi mogli da ih plate toliko. Edited October 2 by Heaviside 1
Кристофер Лумумбо Posted October 2 Posted October 2 https://sportsdata.usatoday.com/ncaa/salaries/mens-basketball/coach ovo su plate trenera
Jimmy Kowalski Posted October 2 Posted October 2 4 minutes ago, Heaviside said: Da li je po kom aspektu OK? Pokušavam da razumem tvoj pogled na stvari. Po ekonomskom aspektu je OK da ih koledž toliko plaća jer oni od košarke prave velike profite koji zavise i od rezultata, a ti igrači su im nosioci igre. Bolje nemaju, radi se igračima od 18 godina. Sa druge strane, po ekonomskom aspektu nije OK da Zvezda i Partizan plate 700 hiljada evra za igrača koji nema mesto u 15 jer toliko košta mnogi bolji seniorski igrač. Mogu da puste takve igrače da igraju, ali onda nema ništa od Evrolige i tek onda ne bi mogli da ih plate toliko. Pa tesko da mozes da razumes, ako me ubedjujes da je nesto dobro, sto ja smatram da nije. Tvoje pravo (kao i bilo cije) je da mislis da je super sto koledzi sada placaju ovoliko, ja ne smatram. A cela rasprava je i pocela negde od komentara da bi nasi klubovi (a zasto samo nasi, valjda i ostali evropski) trebalo da odgovore na to tako sto ce isto placati mnogo vece sume klincima od 18-19 godina, plus da ih guraju da igraju EL bez obzira da li imaju kvalitet i fizicki to mogu da iznesu. Niti ti klinci toliko vrede, niti vecina njih moze u tim godinama da igra EL ravnopravno sa ostalima. Tek poneki mozda. 1
uini Posted October 2 Posted October 2 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Pa tesko da mozes da razumes, ako me ubedjujes da je nesto dobro, sto ja smatram da nije. Tvoje pravo (kao i bilo cije) je da mislis da je super sto koledzi sada placaju ovoliko, ja ne smatram. ako mozes za trenutak da se odmaknes od cifre oko milion dolara, jer te to zulja; - kako bi izgledalo kada bi partizan i zvezda prestali da daju pare koje su velike za lokalne klubove, kojima uzimaju omladince od 16-19 godina? ili kada bi real prestao da daje bolje uslove od partizana i zvezde? sve je to isti pimpek, samo wto nesto zovemo skola kosarke a nesto otimanje i propast.
Recommended Posts