Jump to content
IGNORED

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Joe D

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Milošica said:

Veliki Miloš Teodosić.

Zbog njega i snimaka i priča o Daniloviću sam zavoleo košarku. Kasnije su mi došli Bogdan i Teletović.

Miloš je svakako najvažniji košarkaš reprezentacije u poslednjih 20 godina. 09. i 10. svakako, ali deluje mi da se nekad potcenjuju 14. i 16.

Morao si i njega da provuces, kladicno klubastvo

• Haha 1
  • Replies 28.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Joe D

1671

• theanswer

1215

• goofs

1014

• pbg12345

962

Posted

Kyle Anderson dobio kineski pasoš i staviće se na raspolaganje selektoru Đorđeviću 😂

• Haha 1
Posted
6 minutes ago, Facundo Orellana said:

Samo da vas podsetim da je ovo zemlja od malo više od 6 miliona stanovnika, čije stanovništvo je u proseku staro 44 godina, koja može da računa još na "bazen" ljudi srpskog porekla od 2-2,5 miliona, i u kojoj se od 2003. godine veliki broj košarkaša ne odaziva na poziv u reprezentativnu selekciju. Zanimljivo bi bilo uporediti odziv sa Španijom, Litvanijom, Slovenijom, Grčkom u prethodne dve decenije. Onda se naširoko raspravlja kako bi jedan stranac posrao ceo koncept, a to pravilo je više od decenije u upotrebi, čak i oni najbolji pribegavaju tome, naša ženska reprezentacija je to radila, da ne kažem da i u ostalim sportovima Srbija pribegava različitim oblicima naturalizacije kako bi ojačala selekciju. Samo crnjo iz Bronksa da nam se desi, jer kako ćemo deda Živanu i tata Milojici na oči.

Je li može malo manje sa učitavanjem rasizma, ja bih imao problem i da igra Kampaco. A bogami i Dončić, čovjek je Slovenac, nema potrebe za otimanjem drugima, to smo bili jedno vrijeme se razletili da skupimo sve što ima ikakve srpske korijene, počev od one budalaštine Ace Stojanovića zvane "Rišairo Živković". (ovo govorim hipotetički, znam da neće nikad igrati za nas niti je to uopšte ikad bilo razmatrano, nego kažem da pričamo o ozbiljnim igračima koji bi bili apgrejd) 

Opet, ovo krpljenje američkim škartom (Kaminski included, evo još jednom da se ogradim od ovih jadnih prozivki za rasizam), igračima koji nikad ne bi primirisali njihovoj reprezentaciji mi je nekako jadno, ako već propadamo, daj da propadnemo slavno. Neće nas izvući jedan igrač, 5 možda ali to onda već nije reprezentacija Srbije već Katar u rukometu. 

Mi propadamo demografski, to jeste problem, to što ćemo osvojiti neku titulu u košarci sa par ili jednim strancem teško da će da preokrene situaciju, čemu onda laganje sebe pravljenjem da smo nešto što nismo. 

• +1 4
Posted
1 minute ago, James Marshall said:

Mi propadamo demografski, to jeste problem, to što ćemo osvojiti neku titulu u košarci sa par ili jednim strancem teško da će da preokrene situaciju, 

Pokušavam da shvatim kako bi bilo kakav sportski uspeh pomogao demografski, i kakav je to argument u diskusiji oko stranca u reprezentaciji...

• +1 1
Posted
Just now, Filozof manijak said:

Pokušavam da shvatim kako bi bilo kakav sportski uspeh pomogao demografski, i kakav je to argument u diskusiji oko stranca u reprezentaciji...

nisam ja ubacio taj argument u priču

Posted
13 minutes ago, SNARC said:

Priznaj da ovo spada u rubriku "Ne se desilo pupupu, daleko bilo" ?

O desilo se, i te kako se desilo :fantom:

Posted
1 minute ago, James Marshall said:

nisam ja ubacio taj argument u priču

ja osim latentne ksenofobije ne vidim ni jedan razlog protiv stranca u reprezentaciji.

• +1 2
  • Haha 1
  • -1 2
Posted
7 minutes ago, Segundo said:

Kyle Anderson dobio kineski pasoš i staviće se na raspolaganje selektoru Đorđeviću 😂

Jel to brat od Ivon Anderson

• Haha 3
Posted
14 minutes ago, Facundo Orellana said:

Samo da vas podsetim da je ovo zemlja od malo više od 6 miliona stanovnika, čije stanovništvo je u proseku staro 44 godina, koja može da računa još na "bazen" ljudi srpskog porekla od 2-2,5 miliona, i u kojoj se od 2003. godine veliki broj košarkaša ne odaziva na poziv u reprezentativnu selekciju. Zanimljivo bi bilo uporediti odziv sa Španijom, Litvanijom, Slovenijom, Grčkom u prethodne dve decenije. Onda se naširoko raspravlja kako bi jedan stranac posrao ceo koncept, a to pravilo je više od decenije u upotrebi, čak i oni najbolji pribegavaju tome, naša ženska reprezentacija je to radila, da ne kažem da i u ostalim sportovima Srbija pribegava različitim oblicima naturalizacije kako bi ojačala selekciju. Samo crnjo iz Bronksa da nam se desi, jer kako ćemo deda Živanu i tata Milojici na oči.

Pa nista onda, resenje je dati pasos ove godine crnji iz Bronksa koji igra krilo, sledece godine crnji sa Menhetna koji je plej, i 2027-e crnji iz Masacusetsa na centru. Usput ih nauciti da psuju da se lakse proguta. 

Sto se tice drugih sportova, nista se ne moze uporediti sa muskom kosarkaskom reprezentacijom Srbije, ni po kom osnovu. Na onog Gruzijca rvaca sto je uzeo medalju su svi zaboravili dan nakon sto su zavrsene OI. 

Reprezentacija neke zemlje se tako zove sa razlogom, zato sto igraju svi koji rodjenjem imaju veze sa tom zemljom. I nikakvo idiotsko pravilo to nece promeniti. Naturalizovati stranca koji nema veze sa tom drzavom (ali ti treba igrac na toj poziciji) pretvara reprezentaciju u obican klub, bilo pravilom dozvoljeno 1, 11 ili 21 stranac.

Postujem misljenje da nam je potreban stranac, i to ce se verovatno i desiti u blizoj buducnosti (mozda vec i danas). Mene licno takva reprezentacija nece zanimati, kakav god imala uspeh. A nakon toga nema nazad, gotovo je.

• +1 1
Posted
Just now, Filozof manijak said:

ja osim latentne ksenofobije ne vidim ni jedan razlog protiv stranca u reprezentaciji.

kao što rekoh, takmičenje reprezentacija država (a bogme i nacija), onda je po tom principu ksenofobno kad naši dižu tri prsta, ljube grb ili mašu zastavama. Ali ako nije to, onda je to neko takmičenje rendom skupljenih ljudi, kao i svako klupsko takmičenje. Onda je svako loženje i nacionalni naboj glupo.

• +1 1
Posted

pa nisu rendom skupljeni ljudi, jbg

14 koji hoće i žele da igraju za reprezentaciju države (izašli iz dugoročnog sistema mlađih kategorija) i i bonus stranac da krpiš tamo gde ti fali. Stvarno ne vidim koji je tu problem, i čemu tolika povika. Pogotovo u 21.veku. Da li se time gubi smisao reprezentativnog takmičenja? Pa ne gubi se, jer nisi doveo čitavu postavu stranaca (primer Katar u rukometu), nego 1 ( i slovima) jednog igrača. 

Mogu da prihvatim da se nekima to ne dopada, ali to je trend u sportu danas - prilagodi se ili propadni slavno. 

Samo ne vidim zašto bi propali.

• +1 5
  • -1 2
Posted
22 minutes ago, Segundo said:

Celava prevara ima dvije milijarde ljudi na raspologanju i on zove stranca :isuse:

• Haha 1
Posted
2 hours ago, kralj said:

Dražena

2 hours ago, kralj said:

Bodirogu

2 hours ago, kralj said:

Tea

2siu6l.jpg?a469416

• +1 1
  • Haha 4
  • Tužno 1
Posted
16 minutes ago, Filozof manijak said:

Naprotiv, reprezentarivna takmičenja, a naročito kroz olimpijske igre od prvog dana su ksenofilija, antipod ratovima. Olimpiksko selo je mini prototip idealnog sveta. A jedan izuzetak itekako obesmišljava pravilo, igraj sa onime što imaš i pruži ruku boljem. 

• +1 5
Posted

Kralju, sport ti je surogat za rat