pbg12345 Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 mislim da je fizika, da ne kazem cuveni "nigerijski gen" ipak glavni razlog nivo kosarkaskog talenta bas mora biti visok da bi spoljni nizi evropski igraci to nadomestili
BWA Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Fizika ne igra ništa manju ulogu ni pod košem. Ipak je nešto drugo u pitanju.
Heaviside Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Fizika napravi najveću razliku jer su i evropski bekovi koji su kandidati za NBA fantastični tehnički, ali generalno su američki bekovi i tehnički ispred. I bezvezni ameri koji igraju po belgijama fantastično barataju loptom. Fantastično za pojmove najboljih evropskih bekova.
kud u maglu Simoviću Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 mvp finale foura u istanbulu(najveći uspeh domaće košarke) najbolji naš igrač na ep u grčkoj ‘95(na sigurno najvžnijem takmičenju te generacije), psd je “zakazao” termin sa litvancima posle danilovića italijanski komentatori su uveli izraz šut za četiri poena quattro punti psd je menjao evropsku košarku, to je jako malo igrača uspelo 3 1
zmanic Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Mnogo treniraju još kao klinci po klubovima, a malo igraju u sličice i žvake ispred zgrade.Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Joe D Posted September 23, 2022 Author Posted September 23, 2022 11 minutes ago, pbg12345 said: mislim da je fizika, da ne kazem cuveni "nigerijski gen" ipak glavni razlog nivo kosarkaskog talenta bas mora biti visok da bi spoljni nizi evropski igraci to nadomestili ima do fizike, ali ima i do toga kako te uce. inace ne bi francuska konstantno proizvodila neke tutumrake na spoljnim pozicijama. 1
Joe D Posted September 23, 2022 Author Posted September 23, 2022 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: psd je menjao evropsku košarku, to je jako malo igrača uspelo on je bio vrhunski igrac, ali da je menjao nesto znacajno, bas i nije. sta je tacno uveo u igru da nije postojalo pre njega?
*edited by mod Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 3 hours ago, Joe D said: meni u gavi reprezentacija koju su svi batalili najkasnije do 32, 33 godine. jesu mnogi i posle igrali kosarku. paspalj je recimo batalio u 32, bodiroga u 34, to je meni prerano, cak i u ono vreme. inace, ja bas i ne mislim da psd defitivno bolji od bogdana, sta vise bogdan je ofanzivno kompletniji igrac od njega. nije bio za poredjenje u ranijim fazama karijera, ali je izrastao u zver. Slažem se. Ako me sećanje dobro služi, dosta manje utakmica se igralo u sezoni u to vreme, pa je penzija sa 32,33,34 i te kako prerana.
BWA Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 1 minute ago, Joe D said: on je bio vrhunski igrac, ali da je menjao nesto znacajno, bas i nije. sta je tacno uveo u igru da nije postojalo pre njega? Pa dobro, košarka nije gimnastika pa da se potezi nazivaju po onom ko ih je prvi izveo. Bio je prototip modernog beka koji igra u oba pravca podjednako kvalitetno. Jak na lopti, strijelac, defanzivac, lider...
Heaviside Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Pa dao trojku uz faul i pogodio bacanje, lepo je napisao čovek Meni je PSD bolji od Bogdana, rekoh već, ali nisam video da je napravio neku revoluciju. Doduše previše sam mlad da bih pamtio generacije pre njega.
kud u maglu Simoviću Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 šut za četiri poena, znam sad ćeš reći to je neki žabarski dobrosav gajić rekao. verovatno i jeste, ali tako nastaju legende ta četiri poena nisu mogli dotadašnji šuteri da izvlače, jer su bili mekani, ono ruka puter al ostatak fizike vrlo upitan. kod psd si imao 2m sajli sa mudima koja su se vukla za njim, igrač koji je obožavao šut iz kontakta koji ga nije sprečavao da prži mrežicu. on je preteča kiborg šutera ps @Heaviside hvala 1
Micko8 Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Steta sto se sa tim mudima nije pojavio na Olimpijskom finalu 96-e godine. A nije da nam nisu bili preko potrebni njegovi poeni 1
kud u maglu Simoviću Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 (edited) da, dobili bi amere da je on utrpao svoju kvotu. ovakvim pisanjem padaš na prvom testu iz opšteg poznavanja košarkaške igre e @BWA kakav loš dan, pa nismo igrali protiv surinama u finalu, i protivnik je znao odakle mu preti najveća opasnost(divac i danilović) i to im je bio jedini zadatak u odbrani oni, ameri, su vrlo prilježno shvatali te utakmice(1/2 i finale) nije tu bilo nikakvih improvizacija. ko misli da jeste je nemač pojma Edited September 23, 2022 by kud u maglu Simoviću 2
zmanic Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 on je bio vrhunski igrac, ali da je menjao nesto znacajno, bas i nije. sta je tacno uveo u igru da nije postojalo pre njega?Bek sa 202cm + jako dobar bek.Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Recommended Posts