September 23, 20222 yr Author 23 minutes ago, pbg12345 said: ? ko jos meni u gavi reprezentacija koju su svi batalili najkasnije do 32, 33 godine. jesu mnogi i posle igrali kosarku. paspalj je recimo batalio u 32, bodiroga u 34, to je meni prerano, cak i u ono vreme. inace, ja bas i ne mislim da psd defitivno bolji od bogdana, sta vise bogdan je ofanzivno kompletniji igrac od njega. nije bio za poredjenje u ranijim fazama karijera, ali je izrastao u zver.
September 23, 20222 yr Ja se ne bi uopste slozio sa tim . Bogdan je kompletniji napadac , plus ume da proigra i saigrace . Danilovica nikada a nisam dozivljavao kao nekog lock down defanzivca. Iz citave te spoljne liniije u reprezentaciji iz 90 ih godina, Sasa Obradovic je bio najozbiljniji defanizvac. Edited September 23, 20222 yr by Micko8
September 23, 20222 yr 19 minutes ago, BWA said: Neuporedivo. Pa ne verujem da je tolika razlika da se kaze neuporedivo, moj cale je neverovatan strucnjak i jako se premislja oko toga. Mislim da mu je konacan odgovor PSD ali za nijansu.
September 23, 20222 yr Dobro, igra se sada i drugačija košarka. Sada vrhunske dvojke moraju da budu odlični pikenorol igrači, jaki u drbilingu i pasu i sve to, pa se i Bogdan razvijao u tom smeru. Manja je razlika između dva beka nego što je bila devedesetih. Sada je sve više i trojki koje to rade, a nekada većina njih nije igrala sa više od jednog, dva driblinga i to samo kada krenu na prodor. Edited September 23, 20222 yr by Heaviside
September 23, 20222 yr 5 minutes ago, Milošica said: Pa ne verujem da je tolika razlika da se kaze neuporedivo, moj cale je neverovatan strucnjak i jako se premislja oko toga. Mislim da mu je konacan odgovor PSD ali za nijansu. Razlika je ogromna. Bogdan je vrhunski šuter i pristojan defanzivac. Solidan i na lopti, ulaz prosječan ali ima kliker pa koristi to što mu čuvari prilaze blizu zbog šuta. Da skratim, Bogdan je šuter. Sa druge strane, ne postoji segment igre u kojem PSD nije bio vrhunski. Bez mane. I bez straha. Dobro, ja sam možda malo subjektivan zbog generacijske bliskosti, ali to važi i za one koji oponiraju ovom stavu.
September 23, 20222 yr PSD je prvi bek od dva metra, prvi U SVETU. Pre njega to je bilo nezamislivo, sa tom idejom bi ste dobro nasmejali sve sagovornike u društvu da ste progovorili o toj ideji.Da Prtzn nije tada imao Grbovića i ostale na krilnim pozicijama pitanje je u kom smeru bi se ovaj bek razvijao, veliko pitanjePoslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
September 23, 20222 yr Author 1 minute ago, BWA said: Dobro, ja sam možda malo subjektivan zbog generacijske bliskosti, ali to važi i za one koji oponiraju ovom stavu. nisi malo subjektivan na svim istim nivoima su igrali i pokazali se. bogdan se penalizuje zato sto nije imao one zverske ekipe pored sebe. ono sto je igrao 2017. i 2019. je medju najboljim individualnim izdanjima nasih reprezentativaca post sfrj, kako god se oni zvali.
September 23, 20222 yr Nije Bogdan samo šuter, ma ni blizu. Ekstremno kompletan napadač je u pitanju.
September 23, 20222 yr 5 minutes ago, Joe D said: nisi malo subjektivan na svim istim nivoima su igrali i pokazali se. bogdan se penalizuje zato sto nije imao one zverske ekipe pored sebe. ono sto je igrao 2017. i 2019. je medju najboljim individualnim izdanjima nasih reprezentativaca post sfrj, kako god se oni zvali. Kako istim nivoima kad PSD igra u Zagrebu EP sa 19 godina i razvaljuje Prvak Evrope sa 22 godine i ključni igrač šampiona EL. O Bolonji je već suvišno pisati. Tamo ima status božanstva. Uostalom, Bogdan sad ima približno godina kao PSD kad je okačio patike o klin. Tako da...nema mjesta poređenju... Igrač kao Danilović rađa se jednom u x godina.
September 23, 20222 yr Author da, igrao je sa 19 godina i bio bog i batina sa 22. ne znaci da je bio bolji sa 25 ili 27. ima i bogdan u feneru status bozanstva. ima i bolju nba karijeru. i veoma uspesnu reprezentativnu. psd je uspesniji od bogdana taman za te medalje sa najjacim reprezentacijama koje je evropska kosarka videla. to ne znaci da je definitivno bio bolji igrac u realnosti.
September 23, 20222 yr 5 minutes ago, Joe D said: da, igrao je sa 19 godina i bio bog i batina sa 22. ne znaci da je bio bolji sa 25 ili 27. ima i bogdan u feneru status bozanstva. ima i bolju nba karijeru. i veoma uspesnu reprezentativnu. psd je uspesniji od bogdana taman za te medalje sa najjacim reprezentacijama koje je evropska kosarka videla. to ne znaci da je definitivno bio bolji igrac u realnosti. Poredis Bogdanov status u Feneru i Danilovićev u Bolonji? Za NBA je tačno, ali danas u toj ligi igraju oni koji 90-tih ne bi mogli igrati ni kup kupova.
September 23, 20222 yr 1 hour ago, Joe D said: meni u gavi reprezentacija koju su svi batalili najkasnije do 32, 33 godine. jesu mnogi i posle igrali kosarku. paspalj je recimo batalio u 32, bodiroga u 34, to je meni prerano, cak i u ono vreme. inace, ja bas i ne mislim da psd defitivno bolji od bogdana, sta vise bogdan je ofanzivno kompletniji igrac od njega. nije bio za poredjenje u ranijim fazama karijera, ali je izrastao u zver. Ako me secanje ne vara Paspalj je imao nekih problema sa srcem pred kraj karijere i genetika mu u tome nije bila naklonjena. uz to je i pusio dosta, ne bi mu organizam izdrzao vise. Bolje prekinuti ranije i biti tu za porodicu, a bio je strasan kosarkas. Edited September 23, 20222 yr by Moonwalker
September 23, 20222 yr Pojam bek-šuter je nastao kasnije, osamdesetih bek koji nije šuter je trenirao fudbal a košarku igrao rekreativno.