Joe D Posted September 23, 2022 Author Posted September 23, 2022 23 minutes ago, pbg12345 said: ? ko jos meni u gavi reprezentacija koju su svi batalili najkasnije do 32, 33 godine. jesu mnogi i posle igrali kosarku. paspalj je recimo batalio u 32, bodiroga u 34, to je meni prerano, cak i u ono vreme. inace, ja bas i ne mislim da psd defitivno bolji od bogdana, sta vise bogdan je ofanzivno kompletniji igrac od njega. nije bio za poredjenje u ranijim fazama karijera, ali je izrastao u zver.
BWA Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 10 minutes ago, MiddleClass said: Bolji od Bogdana? Neuporedivo. 1
Micko8 Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 (edited) Ja se ne bi uopste slozio sa tim . Bogdan je kompletniji napadac , plus ume da proigra i saigrace . Danilovica nikada a nisam dozivljavao kao nekog lock down defanzivca. Iz citave te spoljne liniije u reprezentaciji iz 90 ih godina, Sasa Obradovic je bio najozbiljniji defanizvac. Edited September 23, 2022 by Micko8
Milošica Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 19 minutes ago, BWA said: Neuporedivo. Pa ne verujem da je tolika razlika da se kaze neuporedivo, moj cale je neverovatan strucnjak i jako se premislja oko toga. Mislim da mu je konacan odgovor PSD ali za nijansu. 2
Heaviside Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 (edited) Dobro, igra se sada i drugačija košarka. Sada vrhunske dvojke moraju da budu odlični pikenorol igrači, jaki u drbilingu i pasu i sve to, pa se i Bogdan razvijao u tom smeru. Manja je razlika između dva beka nego što je bila devedesetih. Sada je sve više i trojki koje to rade, a nekada većina njih nije igrala sa više od jednog, dva driblinga i to samo kada krenu na prodor. Edited September 23, 2022 by Heaviside 1
BWA Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 5 minutes ago, Milošica said: Pa ne verujem da je tolika razlika da se kaze neuporedivo, moj cale je neverovatan strucnjak i jako se premislja oko toga. Mislim da mu je konacan odgovor PSD ali za nijansu. Razlika je ogromna. Bogdan je vrhunski šuter i pristojan defanzivac. Solidan i na lopti, ulaz prosječan ali ima kliker pa koristi to što mu čuvari prilaze blizu zbog šuta. Da skratim, Bogdan je šuter. Sa druge strane, ne postoji segment igre u kojem PSD nije bio vrhunski. Bez mane. I bez straha. Dobro, ja sam možda malo subjektivan zbog generacijske bliskosti, ali to važi i za one koji oponiraju ovom stavu. 3
zmanic Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 PSD je prvi bek od dva metra, prvi U SVETU. Pre njega to je bilo nezamislivo, sa tom idejom bi ste dobro nasmejali sve sagovornike u društvu da ste progovorili o toj ideji.Da Prtzn nije tada imao Grbovića i ostale na krilnim pozicijama pitanje je u kom smeru bi se ovaj bek razvijao, veliko pitanjePoslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka 1
Joe D Posted September 23, 2022 Author Posted September 23, 2022 1 minute ago, BWA said: Dobro, ja sam možda malo subjektivan zbog generacijske bliskosti, ali to važi i za one koji oponiraju ovom stavu. nisi malo subjektivan na svim istim nivoima su igrali i pokazali se. bogdan se penalizuje zato sto nije imao one zverske ekipe pored sebe. ono sto je igrao 2017. i 2019. je medju najboljim individualnim izdanjima nasih reprezentativaca post sfrj, kako god se oni zvali. 2
Heaviside Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Nije Bogdan samo šuter, ma ni blizu. Ekstremno kompletan napadač je u pitanju. 3
BWA Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 5 minutes ago, Joe D said: nisi malo subjektivan na svim istim nivoima su igrali i pokazali se. bogdan se penalizuje zato sto nije imao one zverske ekipe pored sebe. ono sto je igrao 2017. i 2019. je medju najboljim individualnim izdanjima nasih reprezentativaca post sfrj, kako god se oni zvali. Kako istim nivoima kad PSD igra u Zagrebu EP sa 19 godina i razvaljuje Prvak Evrope sa 22 godine i ključni igrač šampiona EL. O Bolonji je već suvišno pisati. Tamo ima status božanstva. Uostalom, Bogdan sad ima približno godina kao PSD kad je okačio patike o klin. Tako da...nema mjesta poređenju... Igrač kao Danilović rađa se jednom u x godina. 2
Joe D Posted September 23, 2022 Author Posted September 23, 2022 da, igrao je sa 19 godina i bio bog i batina sa 22. ne znaci da je bio bolji sa 25 ili 27. ima i bogdan u feneru status bozanstva. ima i bolju nba karijeru. i veoma uspesnu reprezentativnu. psd je uspesniji od bogdana taman za te medalje sa najjacim reprezentacijama koje je evropska kosarka videla. to ne znaci da je definitivno bio bolji igrac u realnosti. 1
BWA Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 5 minutes ago, Joe D said: da, igrao je sa 19 godina i bio bog i batina sa 22. ne znaci da je bio bolji sa 25 ili 27. ima i bogdan u feneru status bozanstva. ima i bolju nba karijeru. i veoma uspesnu reprezentativnu. psd je uspesniji od bogdana taman za te medalje sa najjacim reprezentacijama koje je evropska kosarka videla. to ne znaci da je definitivno bio bolji igrac u realnosti. Poredis Bogdanov status u Feneru i Danilovićev u Bolonji? Za NBA je tačno, ali danas u toj ligi igraju oni koji 90-tih ne bi mogli igrati ni kup kupova. 1
Moonwalker Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 (edited) 1 hour ago, Joe D said: meni u gavi reprezentacija koju su svi batalili najkasnije do 32, 33 godine. jesu mnogi i posle igrali kosarku. paspalj je recimo batalio u 32, bodiroga u 34, to je meni prerano, cak i u ono vreme. inace, ja bas i ne mislim da psd defitivno bolji od bogdana, sta vise bogdan je ofanzivno kompletniji igrac od njega. nije bio za poredjenje u ranijim fazama karijera, ali je izrastao u zver. Ako me secanje ne vara Paspalj je imao nekih problema sa srcem pred kraj karijere i genetika mu u tome nije bila naklonjena. uz to je i pusio dosta, ne bi mu organizam izdrzao vise. Bolje prekinuti ranije i biti tu za porodicu, a bio je strasan kosarkas. Edited September 23, 2022 by Moonwalker 3
zmanic Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Pojam bek-šuter je nastao kasnije, osamdesetih bek koji nije šuter je trenirao fudbal a košarku igrao rekreativno. 4
Recommended Posts