Jump to content

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Featured Replies

• Author

nemamo takvih, pravicemo stefane od blata. bogdan nam je otprilike najbolji defanzivac na spoljnim pozicijama. 

• Replies 28.9k
  • Views 2.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Jer kod nas je nemoguce imati beka koji ume sa loptom, a pritom nije rupa u odbrani.

Naše mladje kategorije godinama "izbacuju" bekove koji ne znaju sa loptom i nemaju šut

• Author

a pritom ne mogu da sacuvaju stolicu. 

ali su "atletični" 

36 minutes ago, *edited by mod said:

Aleksa je unapređena verzija Jaramaza.

Obojica su bolji od Nedovića što se mene tiče, ali su slični. Plašim se da se zbog toga Nedović ne provuče u 12 umesto Jaramaza, dosta je što će u Zvezdi da me nervira. Aleksa je veteran fiba prozora i imao je dobru sezonu, mora da ga vodi po meni.

37 minutes ago, Joe D said:

nemamo takvih, pravicemo stefane od blata. bogdan nam je otprilike najbolji defanzivac na spoljnim pozicijama. 

19 minutes ago, theanswer said:

Naše mladje kategorije godinama "izbacuju" bekove koji ne znaju sa loptom i nemaju šut

Sta stoji iza toga? Losa selekcija ili nema vise ko sa njima da radi kvalitetno dok su mladi?

Edited by Moonwalker

• Author

Losa selekcija, biraju se igraci koji se fizicki brze razvijaju, igra se sablonski na razultat od ranog uzrasta umesto da se prioritet stavlja na razvijanje individualnog napada i odbrane, ima i nepotizma i jos svasta nesto. kosarkaskih trenera ima koliko hoces, ali i oni moraju neke karijere da grade.

Sve rečeno 

Aleksa je hustle igrac kakav je potreban svakoj ekipi, u reprezentaciji hvala bogu ima dovojlno kvaliteta za poene, dakle samo ga napujdas na protivnickog beka po zelji i kazi mu da se ne junaci mnogo u napadu. Po meni, mora da ima mesto u 12

Sve kvalifikacije kojih se secam Aleksaaa je igrao, i sad u ovim sakatim prozorima za SP je bio medju najmanje losima. 

Prvi put sam ga u zivotu gledao kad je resio fakin Austriju u gostima, zaboravio sam za sta su bile te kvalifikacije. 

A i malo najzad da gledamo nove njuske u ekipi. On i Deda bi bili i upotrebljivi i osvezenje, Dobric da udje na par minuta da odrzi tempo, Kopriva da se skoluje za dalje (njih sam sve stavio u svoj™ tim)

Ne znam ovog Jovica iz Mege, valja l' odmah sad ili treba jos mleka da pije?

4 hours ago, pbg12345 said:

ma mislim u odnosu na ostale spoljne

sve same defanzivne zveri nedovica, dobrica, vanju marinkovica

makar bih ja pored vase, tea, alekse i gudure voleo jednog ok odbrambenog u ekipi

cudi malo da nije pozvao nekog takvih karakteristika

imali smo uvek takve igrace u ekipi

Dobric ima 2 defanzivna specijaliteta, ume i da iscacka loptu i sjajan tajming za bananu u odbrani tranzicije. E sad jbg, prospe to stalnim padovima koncentracije i ispadanjima/kasnjenjima. Ali je bolji defanzivac i od Nedovica i Gudurica npr., oni su nazad vazda bili kriminalni,

Poku je s 213 bolji bolhendler od Dobrica, zato ovaj i igra u Zvezdi i dalje

4 hours ago, Joe D said:

kosarkaskih trenera ima koliko hoces, ali i oni moraju neke karijere da grade.

Na ovo sam i mislila, nemaju slobodu da rade kako bi trebalo vec ideju rada i sa mladjima diktira novac, odmah i sad. A opet brzina i tajming fizickog razvoja i sazrevanja na tom uzrastu do konacnog prestanka rasta je donekle individualna.

Edited by Moonwalker

Sjajno je Alimpijevic pricao o tome ovde:

I generalno je super intervju.

Embid dobio francusko drzavljanstvo, navodno s namerom da igra za reprezentaciju.