MangupIzCivilstva Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Sto nebi imali sansu da igraju egal i dobiju dream team? 1987 je Bormio generacija odvalila Gary Paytona, Larry Johnsona, Stacy Augmona + broj buducih NBA igraca, od zivota dva puta. Jugoplastika igrala egal sa Denverom 1989te. Sto se tice 1992, Hrvatske, i igranja protiv amera, tom timu je prvi centar bio jebeni Arapovic a plejevi Gregov i Alanovic. Jeste da su imali 4 super igraca u Toniju, Dini, Drazenu i Arijanu, i solidne epizodiste u Vrankovicu i Perasovicu, ali tanko je to za 40 minuta protiv bilo koga, a kamoli protiv dream tima. Dodaj tom mixu Zdovca, Danilovica, Vladu, Paspalja, Savica, Rebacu i ima tu duzine da se mjeri sa amerima 40 minuta. Ne kazem da bi dobili, ali nebi bilo x razlike...
red star forever Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Bilo bi minimum 20 razlike, laganih. Možda bi mi malo pokazali zube u prvom poluvremenu što bi njih samo motivisalo da stisnu malo jače u drugom i postave stvari na svom mjestu. Ovo je naravno moje mišljenje. 1
levi Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 (edited) imali smo jednog igrača u petroci NBA tima i dva 6. igrača. verovatno bi igrali egal utakmicu protiv Denvera možda čak i protiv nekog boljeg tima, na letnjem turniru itd. ali protiv Allstar tima verovatno najjače NBA generacije ikada, u finalu OI, malo teže Edited October 5, 2021 by levi 2
omiljeni Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 tako i kad mi nabijemo Finsku ili tako neke 30-40 razlike, pa se oni posle toga još decenijama pitaju dal bi nas ipak mrknuli da se nisu razjebali sa Švedima jer bi u tom slučaju imali dosta dužu klupu 6
Micko8 Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 (edited) Mnogi zaboravljaju da su Magic i Bird bili rekreativci 1992 godine, ovaj drugi je bio polu invalid . Tacno smo trebali jedni druge kako da bi odigrali egal utakmicu sa amerikancima i slazem se sa Dudom da bi i bilo tako u Barseloni . Edited October 5, 2021 by Micko8 1
Delija67 Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Nesto mi pade na pamet. Na koju foru je Hrvatska ucestvovala na OI92? Kako su uspeli da se kvalifikuju kad nisu igrali nista pre toga, a ne verujem da su bili umesto Jugoslavije.
MangupIzCivilstva Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Ako se dobro sjecam Bora Stankovic je zasluzan za to. Isto kao sto je zasluzan da smo mi dobili sansu da igramo na Evropskom prevenstvu 1995te. Covjek van svog vremena, koji je bio kosarka, pripadao svima, i nije se bavio malim stvarima... 5
MangupIzCivilstva Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 1 hour ago, omiljeni said: tako i kad mi nabijemo Finsku ili tako neke 30-40 razlike, pa se oni posle toga još decenijama pitaju dal bi nas ipak mrknuli da se nisu razjebali sa Švedima jer bi u tom slučaju imali dosta dužu klupu Legitimno ako su igrali kosarku, osvojili koju medalju i imali nekog uspjeha u istoj. Ako ne onda je gornje navedeno prdenje u vjetar... 1
goofs Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Igrao se kvalifikacioni turnir za evropske reprezentacije, bukvalno mini-evropsko prvenstvo. Prosli Litvanci, Rusi, Hrvatska i Švabe, Slovenci izvisili za pedalj, najvise jerbo su Hrvati izgubili od Švaba u prvoj rundi takmičenja. Sad, ovaj turnir bi se igrao i ovako i onako, za dodatna mesta pored šampiona Evrope, ali verovatno ne u ovom formatu i sa ovoliko ekipa. Ovako pošto šampiona nije bilo najlakše/najfer je bilo gurnuti sve pa nek razigraju.
pbg12345 Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 2 hours ago, levi said: imali smo jednog igrača u petroci NBA tima i dva 6. igrača. verovatno bi igrali egal utakmicu protiv Denvera možda čak i protiv nekog boljeg tima, na letnjem turniru itd. ali protiv Allstar tima verovatno najjače NBA generacije ikada, u finalu OI, malo teže postoji mnogo argumenata za laku pobedu amera, ali status jugo igraca u nba 92 to sigurno nije i nismo imali nikakve 6te igrace tad, vec divca u petorci lejkersa, koji je 91 igrao finale lige i drazena u petorci netsa sa 20+ poena po utakmici u periodu kad je nba tek otkrila evropske igrace van koledza ostali, osim stojka koji je imao malu ulogu nisu jos ni zaigrali tamo to sto je u pitanju finale OI, zbog pravila je prednost yu tima, a ne usa
pbg12345 Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 2 hours ago, omiljeni said: tako i kad mi nabijemo Finsku ili tako neke 30-40 razlike, pa se oni posle toga još decenijama pitaju dal bi nas ipak mrknuli da se nisu razjebali sa Švedima jer bi u tom slučaju imali dosta dužu klupu verovatno postoji gluplja sala na zadatu temu, ali i ti se svojski potrudio 1 2
red star forever Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 Ma ne treba se zamajavati, sve ispod 30 razlike bi bio uspjeh.
kralj Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 Ma da, tih 32 razlike što su Hrvati popili u poslednjih 12 minuta je zapravo senzacionalan uspeh. Resto Sfrj ne bi za života tih 32 spustio na 29Poslato sa ELS-N39 pomoću Tapatoka
red star forever Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 Sve bi zavisilo od Amerikanaca i koliko bi oni "zapeli", malo šta bi se mi tu pitali.
Popular Post Joe D Posted October 6, 2021 Author Popular Post Posted October 6, 2021 ova opsednutost neodigranom kosarkaskom utakmicom od pre 30 godina mi je granicno patoloska. reprezentacija zemlje koja je trebalo da je igra se u tom trenutku raspadala u gradjanskom ratu, sta bi bilo da se igrala utakmica, pa i da su pobedili? ne bi se raspala, ne bi se narodi ubijali medjusobno? ispade da je to najveca tragedija koja nas je zadesila tih godina, jebena utakmica koja se nije odigrala. 10
Recommended Posts