Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Obožavam skopsku Staru čaršiju i dobro joj znam atmosferu. Vrlo često umem sam da lutam po pola dana čaršijom i Bit-pazarom, jedem kebapčinja u Destanu, zavlačim se i Kapan an, tovarim se baklavama i orasnicama, kopam po suvenirnicama, idem na izložbe u Čifte amam, lutam po Kaleu, kupujem deset vrsta pasulja od Albanaca, brijem se u onoj berbernici na kraju druge ulice, pijem čaj... Uveče na svirku ili na vino u Temov. Generalno, volim Skoplje, čak i sada, ovako unakaženog centra, a čaršija mi je najomiljenija. Inače,ako je uopšte za poređenje, Baš - čaršija joj nije ni do kolena, po svim parametrima

Posted

pita od oslica i povrca, tzatziki, kozije kiselo

WmDHlV7.jpg

Posted

Где купујеш ово козје кисело?

Posted

Misliš da nam je sada neophodna ovako ishitrena reakcija?

:lolol:

Posted

Хвала, Харалампије прошетаћу тамо.

Posted

jedem sir koji pravi drugarica moje mame..a zena pravi najneslaniji i najblazi sir na svetu i ja je vec 20god nagovaram da posoli to malo ali jok

prvo je pravila samo sitni/svapski a sada pravi i kolutove razne starosti i svi lepog,blagogo,mlecnog ukusa..skroz suprotno od kako ja volim..postala je interna slala kada posalje sir po mami kaze-evo odnesi ajvi neka posoli  :lolol:  ali nije to to kao kad se posoli odmah  :cry:  

Posted

supu s crvenim karijem, nevidjeno ljuta, ja je nehajno pravila pa preterala, malo jedem, malo placem, usi su mi se ukocile od prvog srka, nikad mi se to desilo nije. 

Posted

Jagnjeca corba, butic, pecene paprike..

rMVQH5o.jpg

Posted

Одо' да се бесим...кад видим шта спрема Харалампије.

Posted

Nema boljeg para za lososososa od palačinke.

Palačinke sa sladoledom i šumskim voćem za zasladiti posle

Posted

kiflu sa kajmakom (kozijim!?!- na nasoj pijaci ima neki cika iz zablja, gacanin inace, koji donosi kozije proizvode -sireve mlade, starije, mleko, surutku, a sad u subotu ja prvi put naletela na koziji kajmak. skroz dobar, mlad, ne oseca se i skoro se ne razlikuje od kravljeg) i predivne ali bas, bas predivne neke ceri paradajze, slatke, cvrste a zrele. divnoca.

+ krambl sa sljivama i nektarinama zbuckala na brzaka. imala kokosov puter i pecene lesnike, pa to sa kokosovim brasnom, ovsenim pahuljicama i malo integralnog brasna umesila. naravno, stavila puno cimeta i sve sa kokosovim secerom zasladila.