Jeremija Posted July 31, 2017 Posted July 31, 2017 (edited) Ma jok, mogu odmah da napišem recepat ako oćeš... Ne kupujem ništa takvo zbog konzervansa. Edited July 31, 2017 by Jeremija
Jeremija Posted July 31, 2017 Posted July 31, 2017 Ne, restovani krompir, puter (ovog puta sam stavio ulje jer me je mrzelo da čekam da se odmrzne puter), malo soli, i brašna. Kad se stvrdne testo, pokrijem ga i malo stavim da odstoji, i to je to.
Simon Posted July 31, 2017 Posted July 31, 2017 Јели неки посебан разлог да стављаш рестовани? Знам да иде обично кухани.
Jeremija Posted July 31, 2017 Posted July 31, 2017 (edited) To ja više onako iz zezancije (stavim jako malo minimalno luka i ulja, ne kao za običan restovani krompir), da ne bude standardan recepat, već na kraju više kao pire. Inače, možeš i samo obične kuvane krompire da ispasiraš, što bi verovatno bio neki "normalan" recepat. E, da, da ne zaboravim, nemoj da kupuješ gotove prezle, domaće su (barem meni) uvek ukusnije. Edited July 31, 2017 by Jeremija
Budja Posted July 31, 2017 Posted July 31, 2017 Pa što nisi sam pravio, nego kupio zamrznute? Bezveze vam je ovo teranje sa foruma. Covek postuje na Now eating a ne Now cooking.
Simon Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 To ja više onako iz zezancije (stavim jako malo minimalno luka i ulja, ne kao za običan restovani krompir), da ne bude standardan recepat, već na kraju više kao pire. Inače, možeš i samo obične kuvane krompire da ispasiraš, što bi verovatno bio neki "normalan" recepat. E, da, da ne zaboravim, nemoj da kupuješ gotove prezle, domaće su (barem meni) uvek ukusnije. Баш ћу да пробам направити по твом рецепту. Моји су стављали мало гриза да буду рахле. А презла, ако дотекне старог хљеба/круха, јер обично нахранимо локалне патке и лабудове ако се не умешају галебови па све поједу.
nezvanova Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 е, јеремија, признај да си измислио ово за рестовани кромпир који иде у гомбоце ко ће уопште да се петља са рестовањем кромпира, кад је трипут лакше ставити да се обично скува кромпир (и онда је јако лако направити то тесто, ја га правим и без уља, без јаја и са јако мало соли, јер се слано тесто распадне при кувању)... и чему уопште лук, ако стављаш презле и шећер?!? ајд' да си правио неке слане њоке нпр. са луком и црвеном паприком, па да има смисла ставити лук у тесто, овако је скроз безвезе. све у свему, типујем да си ово измислио на брзака (ја ово само због симона - простудирај добро тај јеремијин рецепт, трипут размисли да ли је то баш то, како не би завршио на баба чохано топику :D )
Simon Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 е, јеремија, признај да си измислио ово за рестовани кромпир који иде у гомбоце ко ће уопште да се петља са рестовањем кромпира, кад је трипут лакше ставити да се обично скува кромпир (и онда је јако лако направити то тесто, ја га правим и без уља, без јаја и са јако мало соли, јер се слано тесто распадне при кувању)... и чему уопште лук, ако стављаш презле и шећер?!? ајд' да си правио неке слане њоке нпр. са луком и црвеном паприком, па да има смисла ставити лук у тесто, овако је скроз безвезе. све у свему, типујем да си ово измислио на брзака (ја ово само због симона - простудирај добро тај јеремијин рецепт, трипут размисли да ли је то баш то, како не би завршио на баба чохано топику :D ) ХвалаИ ја сам размишљао што ће му лук, и да је можда могуће да он мене зеза. Сачекаћемо да се очитује да чујемо шта има да каже. :D
cmrlj Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 mi domacice sto same sve mesimo nemamo pojma koliko ima smrznutih gomboca u pakovanju
Recommended Posts