Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

• Author

Devet komada frikomovo pakovanje

Ma jok, mogu odmah da napišem recepat ako oćeš... Ne kupujem ništa takvo zbog konzervansa.

Edited by Jeremija

@јеремија да ли стављаш гриз у тијесто?

Ne, restovani krompir, puter (ovog puta sam stavio ulje jer me je mrzelo da čekam da se odmrzne puter), malo soli, i brašna. Kad se stvrdne testo, pokrijem ga i malo stavim da odstoji, i to je to. 

Јели неки посебан разлог да стављаш рестовани? Знам да иде обично кухани.

To ja više onako iz zezancije (stavim jako malo minimalno luka i ulja, ne kao za običan restovani krompir), da ne bude standardan recepat,  već na kraju više kao pire. Inače, možeš i samo obične kuvane krompire da ispasiraš, što bi verovatno bio neki "normalan" recepat.

E, da, da ne zaboravim, nemoj da kupuješ gotove prezle, domaće su (barem meni) uvek ukusnije.

Edited by Jeremija

Pa što nisi sam pravio, nego kupio zamrznute?

Bezveze vam je ovo teranje sa foruma.

Covek postuje na Now eating a ne Now cooking.

• Author

E u pravu si, izvinjavam se svima

sira iz mjesine i paradjiza dan 3.  :P

To ja više onako iz zezancije (stavim jako malo minimalno luka i ulja, ne kao za običan restovani krompir), da ne bude standardan recepat,  već na kraju više kao pire. Inače, možeš i samo obične kuvane krompire da ispasiraš, što bi verovatno bio neki "normalan" recepat.

E, da, da ne zaboravim, nemoj da kupuješ gotove prezle, domaće su (barem meni) uvek ukusnije.

Баш ћу да пробам направити по твом рецепту. Моји су стављали мало гриза да буду рахле. А презла, ако дотекне старог хљеба/круха, јер обично нахранимо локалне патке и лабудове ако се не умешају галебови па све поједу.

е, јеремија, признај да си измислио ово за рестовани кромпир који иде у гомбоце  :lolol: ко ће уопште да се петља са рестовањем кромпира, кад је трипут лакше ставити да се обично скува кромпир (и онда је јако лако направити то тесто,  ја га правим и без уља, без јаја и са јако мало соли, јер се слано тесто распадне при кувању)... и чему уопште лук, ако стављаш презле и шећер?!? ајд' да си правио неке слане њоке нпр. са луком и црвеном паприком, па да има смисла ставити лук у тесто, овако је скроз безвезе. 

све у свему, типујем да си ово измислио на брзака  :sleep:

(ја ово само због симона - простудирај добро тај јеремијин рецепт, трипут размисли да ли је то баш то, како не би завршио на баба чохано топику :D ) 

е, јеремија, признај да си измислио ово за рестовани кромпир који иде у гомбоце  :lolol: ко ће уопште да се петља са рестовањем кромпира, кад је трипут лакше ставити да се обично скува кромпир (и онда је јако лако направити то тесто,  ја га правим и без уља, без јаја и са јако мало соли, јер се слано тесто распадне при кувању)... и чему уопште лук, ако стављаш презле и шећер?!? ајд' да си правио неке слане њоке нпр. са луком и црвеном паприком, па да има смисла ставити лук у тесто, овако је скроз безвезе. 

све у свему, типујем да си ово измислио на брзака  :sleep:

(ја ово само због симона - простудирај добро тај јеремијин рецепт, трипут размисли да ли је то баш то, како не би завршио на баба чохано топику :D )

Хвала

И ја сам размишљао што ће му лук, и да је можда могуће да он мене зеза. Сачекаћемо да се очитује да чујемо шта има да каже. :D

mi domacice sto same sve mesimo nemamo pojma koliko ima smrznutih gomboca u pakovanju  :fantom:

ni frikomove nisu lose, ne gresite dusu :fantom:

• Author

Rođendanski

3a1597e2e358d1230f2c21ee2689d7ac.jpg6a2dacd6e717322e6405f5501bcd1c23.jpg