Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Devet komada frikomovo pakovanje

Posted (edited)

Ma jok, mogu odmah da napišem recepat ako oćeš... Ne kupujem ništa takvo zbog konzervansa.

Edited by Jeremija
Posted

@јеремија да ли стављаш гриз у тијесто?

Posted

Ne, restovani krompir, puter (ovog puta sam stavio ulje jer me je mrzelo da čekam da se odmrzne puter), malo soli, i brašna. Kad se stvrdne testo, pokrijem ga i malo stavim da odstoji, i to je to. 

Posted

Јели неки посебан разлог да стављаш рестовани? Знам да иде обично кухани.

Posted (edited)

To ja više onako iz zezancije (stavim jako malo minimalno luka i ulja, ne kao za običan restovani krompir), da ne bude standardan recepat,  već na kraju više kao pire. Inače, možeš i samo obične kuvane krompire da ispasiraš, što bi verovatno bio neki "normalan" recepat.

E, da, da ne zaboravim, nemoj da kupuješ gotove prezle, domaće su (barem meni) uvek ukusnije.

Edited by Jeremija
Posted

Pa što nisi sam pravio, nego kupio zamrznute?

Bezveze vam je ovo teranje sa foruma.

Covek postuje na Now eating a ne Now cooking.

Posted

E u pravu si, izvinjavam se svima

Posted

To ja više onako iz zezancije (stavim jako malo minimalno luka i ulja, ne kao za običan restovani krompir), da ne bude standardan recepat,  već na kraju više kao pire. Inače, možeš i samo obične kuvane krompire da ispasiraš, što bi verovatno bio neki "normalan" recepat.

E, da, da ne zaboravim, nemoj da kupuješ gotove prezle, domaće su (barem meni) uvek ukusnije.

Баш ћу да пробам направити по твом рецепту. Моји су стављали мало гриза да буду рахле. А презла, ако дотекне старог хљеба/круха, јер обично нахранимо локалне патке и лабудове ако се не умешају галебови па све поједу.
Posted

е, јеремија, признај да си измислио ово за рестовани кромпир који иде у гомбоце  :lolol: ко ће уопште да се петља са рестовањем кромпира, кад је трипут лакше ставити да се обично скува кромпир (и онда је јако лако направити то тесто,  ја га правим и без уља, без јаја и са јако мало соли, јер се слано тесто распадне при кувању)... и чему уопште лук, ако стављаш презле и шећер?!? ајд' да си правио неке слане њоке нпр. са луком и црвеном паприком, па да има смисла ставити лук у тесто, овако је скроз безвезе. 

све у свему, типујем да си ово измислио на брзака  :sleep:

(ја ово само због симона - простудирај добро тај јеремијин рецепт, трипут размисли да ли је то баш то, како не би завршио на баба чохано топику :D ) 

Posted

е, јеремија, признај да си измислио ово за рестовани кромпир који иде у гомбоце  :lolol: ко ће уопште да се петља са рестовањем кромпира, кад је трипут лакше ставити да се обично скува кромпир (и онда је јако лако направити то тесто,  ја га правим и без уља, без јаја и са јако мало соли, јер се слано тесто распадне при кувању)... и чему уопште лук, ако стављаш презле и шећер?!? ајд' да си правио неке слане њоке нпр. са луком и црвеном паприком, па да има смисла ставити лук у тесто, овако је скроз безвезе. 

све у свему, типујем да си ово измислио на брзака  :sleep:

(ја ово само због симона - простудирај добро тај јеремијин рецепт, трипут размисли да ли је то баш то, како не би завршио на баба чохано топику :D )

Хвала

И ја сам размишљао што ће му лук, и да је можда могуће да он мене зеза. Сачекаћемо да се очитује да чујемо шта има да каже. :D

Posted

mi domacice sto same sve mesimo nemamo pojma koliko ima smrznutih gomboca u pakovanju  :fantom: