Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

evo i ja strudlu s makom pul apart sve u 16.

Posted

leb, puter, domaći džem od šljivciga s čokoladom i mleko

sancta simplicitas

Posted

Tost#1 aka dečji: jaffa krem, grčki jogurt po banana iseckana na svaki, med i cimet

Tost#2: humus, cherry paradajz, slannnica pečena, trapist, mrve fete, jaje na oko

Tost#3: isto ko banane samo sa kruškama

Posted

pasulj s jecmom tri tanjira. 

daj recepis

it's the first time i heard of that combination

Posted (edited)

na maslinovom izdinstas kratko (prazi)luk, celer, sargarepu, ako volis ljuto neku ljutu papriku, plus beli luk, onda u to oprani jecam, pomesati da se ne zalepi, pasulj iz konzerve (ocedjen), koncentrat paradajza, kocka koju imas, i naliti vrucom vodom. kad provri smanjiti i ostaviti da se krcka dok ne bude gotov jecam, sto ce biti max tridesetak minuta. dolivati vodom, provervati gustinu, paziti da se jecam ne zalepi. na kraju sveze mleveni biber i persun. 

mere: jedna osoba, jedna mala konzerva pasulja, pedeset grama jecma.

ovo moze i bez jecma, onda dobijes super kuvani corbast pasulj za 20 minuta. ako imas dimljene crvene paprike, mozes i sa tim da kuvas, onda ce ukus biti ko da je gica prosla pored sporeta i umocila svoj papak u pasuljkan.

i naravno, od toga mozes napraviti i pasta fazol, tako sto ces pred kraj kuvanja u pasulj staviti male rezance, ditaline, il tako neke, i sacekati da se skuvaju. koliko sam skapirala, u srbiji nije obicaj da se pasulj jede s pastom, al to je lepo, probaj ako nisi do sada jeo. mera: jedna osoba, jedna mala saka rezanaca. 

eto ti cetiri recepta za cenu jednog pitanja :D

da ne pricam da sve ovo moze sa socivom iz konzerve.

inace, ovaj pasulj s jecmom se zove ricet, tvrdo c.

Edited by darling
Posted

to cemo izist sutra, samo da osvojimo jecham :D

Posted

Ova Darling samo nesto izmislja a ne zna ni cupavce da skuva.

Posted

ovo kul zvuči, če se proba

Posted (edited)

joj covece ni sam ne znas koliko si u pravu. evo, ispekla sam, i po svemu sudeci opet ce zavrsiti u kanti. 

zavrsio  :fantom:

Edited by darling
Posted

kupi oljusteni! 

ako oljushtenio izgleda kao da nema ljusku, onda je to dobro. ako ne, pljuckacemo -_-

dacemo keru ^_^