Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

samo ako od nekoga ko se razume dobijem uputstva za pripremu. :)

Ma dobro si krenuo...
Posted

nije kretanje problem, ja se plasim zavrsetka. :)

Posted

Nemoj rernu paliti. Zagrej ulje na tiganju, so i biber na meso. Ne znam kakve ringle imas al nemoj na maximumu, nesto izmedju srednje i maximuma. Nabaci meso i nek se pece 7 minuta sa jedne strane pa ga prevrni na drugu stranu. Pretpostavljam da je debeo komad mesa pa prati promenu boje sa strane. Ako peces na grilu mozes da ga rotiras za 90 stepeni da bi dobio mrežu tj crne tragove sa obe strane. Izvadi meso i stavi ga na dasku ili tanjir da se odmori 7 minuta, izadji popusi pljugu i posle ga seci. Ne bockaj tokom pecenja i ne seci pre no sto se odmori dovoljno.

Kad zavrsis sa jednom stranom i prevrnes ga mozes dodati puter pa ga prelivati sa njim.

Posted

meni to sve deluje ok, pazi samo da ti se onaj manji (i finiji) deo mesa ne prepece, npr. tu i tamo ga odigni od tiganja, meri temperaturu u oba dela. takodje, malo bih smanjio taj boravak u rerni, po meni 7-8 minuta je sasvim ok. pre stavljanja u rernu zapeci obod na tiganju. ne nabadaj viljuskom naravno, koristi neku hvataljku.

i najvaznije - kad bude gotovo polij muljem ili baci kockicu putera na meso, umotaj u foliju i ostavi da se "odmori" desetak minuta

mada moze i ovo sto kaze maheem, nije rerna uopste neophodna, s tim sto ja nikad ne solim meso pre pecenja, krene da pusta vodu a to nikako ne valja... najbollje je soliti pre nego sto umotas u foliju.

Posted

u ozbiljnim restoranima, radi se ovo što je nenad naveo: prvo korica na grilu/tiganju, posle rerna

Posted

ne znam de nadje bas sedam minuta kao univerzalno vreme pecenja, al ajd.

za 3cm debelu firentinu, to mu dodje tacno to za medium...

Posted

tako sam i mislio. :)

gde u beogradu (najbolje novi beograd ili zemun) moze da se kupi termometar?

Ja uzeo preko kp. Naruce sa aliexpress-a pa preprodaju za 500-1000 dindzi. Ima ih svuda po gradu

Posted

ne znam de nadje bas sedam minuta kao univerzalno vreme pecenja, al ajd.

ima onaj test sa pipkanjem i to radi, ja probao

Ma nije univerzalno, više je to procena.

Ja to na izgled i dodir.

Ne: Uh što je ručak ispao nežan ko vagina

Posted

Grilovane rolovane halapenjose sa sirom. Halapenjo me je i inspirisao da pocnem hobisticki da se bavim sa papricicama a do pre neki dan nisam ni imao kontakt sa pravim. Danas imam novo omiljeno jelo  :piggy:

Posted

crni lebac, puter i pečenicu - simple food for a good living

Posted

Zašto komplikovati.

Na extra nejebano mulje zeleni, crni biber, bluk u tanke pločice i penne rigate.

Tako treba ručati 31.12. -_-

Posted

Nope, najbolje je soliti par sati pre pecenja. Ako se soli nakon pecenja, so ce ostati na povrsini i unutrasnjost nece biti dovoljno slana. Ako se posoli par sati pre pecenja, so ce izvuci nesto tecnosti iz mesa, ali ce meso upiti tu tecnost zajedno sa solju nakon odredjenog vremena, pa ce meso biti ravnomerno posoljeno.

Sve stoji, samo sto ja jedem dosta neslano, so je samo stvar navike. Meni je bas kul samo ta slana korica na mesu :)

Posted

Argentinci sole tek nakon prevrtanja mesa, kad se uhvati prva korica, unutra ostaje socan, ne izvlaci vodu i ostavlja slanu Aramovu koricu.