maheem Posted December 27, 2016 Posted December 27, 2016 isto ovih dana, napravilo se gvakamolija pa se mora brzo potrošiti. pravilo se bez korijandera pošto ga nema više na limanskoj, moraću izviditi da li ima na ribljoj.
nenad Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Pisao već, ima po jačim maxijima tbone za 1800 g, a u merkatoru ima odležalo 40 dana za 3600 ovo su dosta jace cene od jokicevih. na kraju sam narucio po jedan t-bone i rib eye i kilo prsuta od jokica. e sad imam novi problem, kako zgotiviti te behemote da budu medium, u kucnoj radinosti. ideja je da zagrejem masivni gvozdeni tiganj do maximuma i oprljim sa obe strane po 5-6 minuta, posle u rernu na 200 stepeni na jos 10ak. e sad, posto nikada nisam spremao ovolike komade mesa (1kg) nisam siguran da li ce to biti dovoljno. pomoglo bi da imam termometar za meso, mozda da to potrazim?
aram Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Uzni termometar, treba to imati inace a jeftini su...
nenad Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Uzni termometar, treba to imati inace a jeftini su... tako sam i mislio. :) gde u beogradu (najbolje novi beograd ili zemun) moze da se kupi termometar?
Frank Pembleton Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Ne znam za termometar, ali postoje i one kalkulacije sa masom i vremenom pečenja... ....shit has hit the fan...
Skyhighatrist Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 gde u beogradu ... najbolje novi beograd Pa kod žute braće, kako gde...
nenad Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 da, nasao sam na par mesta na nbg, to izgleda nece biti problem. :) sad se vracamo na pripremu. ima li neko iskustva sa pripremom ovolikih stejkova u kucnoj radinosti? kao sto rekoh ideja je da zagrejem tiganj najvise sto moze, i oprljim stejk sa svake strane po 5,6 minuta, pa u rernu na jos 10ak minuta. e sad je pitanje koju temparaturu treba da izmeri termometar da bih znao da je medium done (onako lepo roze unutra :) ). i gde treba da merim (do koske ili u sredini?) na netu nalazim razlicite informacije....
boshoku Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 kao sto rekoh ideja je da zagrejem tiganj najvise sto moze, i oprljim stejk sa svake strane po 5,6 minuta, pa u rernu na jos 10ak minuta. taj rad - i hrskavo i sočno, s tim da bih ga ja, a da bude između krvavog i srednje pečenog, rknuo u rernu duplo kraće
Frank Pembleton Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 @nenad Ajd slikaj kad uzmeš taj stejk u sirovom i pečenom stanju ;-) ....shit has hit the fan...
nenad Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 samo ako od nekoga ko se razume dobijem uputstva za pripremu. :)
duda Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 ja znam da ovi što spremaju takav stejk u restoranu, na grilu, griluju svaku stranu po 5 minuta, pa ga onda drža nasatično, nekih 10-tak minuta, to pak zavisi od debljine, to vreme ide mislim do 20 min i to sve na grilu, ništa rerna ovo dakle, važi samo za odrezak kojemu nije odstranjena koska
Recommended Posts