December 23, 20168 yr dimljeni sir, izbosne, od dve fele jeo sam raznih dimljenih sireva, ali ovo je nešto potpuno novo sa mene. suv, trošan, upakovan koa oveća pogačica, i jako ukusan, fino slan, onaj miris pravog dima. na topao hleb namazao puter i odozgo nadrobio sir, ukućani odlepili ovo bi moglo u nadev za palačinke, svašta još mi pada na pamet... renne, majstore! Obavezno to probaj.
December 23, 20168 yr Author A koja je fora sa tim odležalim mesom? Mislim, što to znači? Šta su mu radili i zašto je tako skupo? Leži, tj visi u komori, sasuši se, izađe voda, postane lako za termičku obradu
December 23, 20168 yr dimljeni sir, izbosne, od dve fele jeo sam raznih dimljenih sireva, ali ovo je nešto potpuno novo sa mene. suv, trošan, upakovan koa oveća pogačica, i jako ukusan, fino slan, onaj miris pravog dima. na topao hleb namazao puter i odozgo nadrobio sir, ukućani odlepili ovo bi moglo u nadev za palačinke, svašta još mi pada na pamet... renne, majstore! e, meni su doneli neki izbosne, malecki komadi kao zemichke, sa braon koricom, isto se mrvi, divno dimljen. svashta ima ubosni :D
December 23, 20168 yr Leži, tj visi u komori, sasuši se, izađe voda, postane lako za termičku obradu Aha. Ali nije osušeno, kao suvo meso, pršuta itd? Je l' ima neki poseban ukus, radikalno drugačiji od neodležalog mesa?
December 23, 20168 yr Author e, meni su doneli neki izbosne, malecki komadi kao zemichke, sa braon koricom, isto se mrvi, divno dimljen. svashta ima ubosni :D pa to je taj :)
December 23, 20168 yr Author Aha. Ali nije osušeno, kao suvo meso, pršuta itd? Je l' ima neki poseban ukus, radikalno drugačiji od neodležalog mesa? nije osušeno, nema miris
December 23, 20168 yr Aha. Ali nije osušeno, kao suvo meso, pršuta itd? Je l' ima neki poseban ukus, radikalno drugačiji od neodležalog mesa? Ma puštaš realno da priroda odradi svoje, enzimi rade, smanjuju se veze u tkivu, verovatno se pojave i neke gljivice...
December 23, 20168 yr pa to je taj :) e, a kako se zove taj? sad kad su pomislili da volim, stalno shalju
December 23, 20168 yr Author Pa nema taj ime, to ti je tzv mladi dimljeni, endemska vrsta brčanskoj kraja
December 23, 20168 yr ja uvek kada odem u bijeljinu kupim tog sira jedan smažemo već u vožnji do bg :D
December 23, 20168 yr Što da ne, ispromoviši to još malo pa da se krene sa distribucijom i biznisom :)Ja sutra odoh u nabavku tog i onog sira sa paprikama.