fikret selimbašić Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 dimljeni sir, izbosne, od dve fele jeo sam raznih dimljenih sireva, ali ovo je nešto potpuno novo sa mene. suv, trošan, upakovan koa oveća pogačica, i jako ukusan, fino slan, onaj miris pravog dima. na topao hleb namazao puter i odozgo nadrobio sir, ukućani odlepili ovo bi moglo u nadev za palačinke, svašta još mi pada na pamet... renne, majstore! Obavezno to probaj.
renne Posted December 23, 2016 Author Posted December 23, 2016 A koja je fora sa tim odležalim mesom? Mislim, što to znači? Šta su mu radili i zašto je tako skupo? Leži, tj visi u komori, sasuši se, izađe voda, postane lako za termičku obradu
gospa buba Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 dimljeni sir, izbosne, od dve fele jeo sam raznih dimljenih sireva, ali ovo je nešto potpuno novo sa mene. suv, trošan, upakovan koa oveća pogačica, i jako ukusan, fino slan, onaj miris pravog dima. na topao hleb namazao puter i odozgo nadrobio sir, ukućani odlepili ovo bi moglo u nadev za palačinke, svašta još mi pada na pamet... renne, majstore! e, meni su doneli neki izbosne, malecki komadi kao zemichke, sa braon koricom, isto se mrvi, divno dimljen. svashta ima ubosni :D
Bujodrag Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 Leži, tj visi u komori, sasuši se, izađe voda, postane lako za termičku obradu Aha. Ali nije osušeno, kao suvo meso, pršuta itd? Je l' ima neki poseban ukus, radikalno drugačiji od neodležalog mesa?
renne Posted December 23, 2016 Author Posted December 23, 2016 e, meni su doneli neki izbosne, malecki komadi kao zemichke, sa braon koricom, isto se mrvi, divno dimljen. svashta ima ubosni :D pa to je taj :)
renne Posted December 23, 2016 Author Posted December 23, 2016 Aha. Ali nije osušeno, kao suvo meso, pršuta itd? Je l' ima neki poseban ukus, radikalno drugačiji od neodležalog mesa? nije osušeno, nema miris
Frank Pembleton Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 Aha. Ali nije osušeno, kao suvo meso, pršuta itd? Je l' ima neki poseban ukus, radikalno drugačiji od neodležalog mesa? Ma puštaš realno da priroda odradi svoje, enzimi rade, smanjuju se veze u tkivu, verovatno se pojave i neke gljivice...
Bujodrag Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 Zvuči vrlo interesantno ali je preskupo za moj skromni džep :(
gospa buba Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 pa to je taj :) e, a kako se zove taj? sad kad su pomislili da volim, stalno shalju
renne Posted December 23, 2016 Author Posted December 23, 2016 Pa nema taj ime, to ti je tzv mladi dimljeni, endemska vrsta brčanskoj kraja
duda Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 ja uvek kada odem u bijeljinu kupim tog sira jedan smažemo već u vožnji do bg :D
renne Posted December 23, 2016 Author Posted December 23, 2016 valjalo bi fikret i ja da organizujemo distribuciju
fikret selimbašić Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 Što da ne, ispromoviši to još malo pa da se krene sa distribucijom i biznisom :)Ja sutra odoh u nabavku tog i onog sira sa paprikama.
aram Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 pošaljite paketić da utvrdimo može li to na nemačko tržište
Frank Pembleton Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 Ni ja nisam gadljiv... ....shit has hit the fan...
Recommended Posts