Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

takodje, bas zbog brze obrade a i zato sto ukusom dosta lici na bundevu, super je za rizoto. postupak kao s pecurkama, mozes i da kombinujes. przucnes luk, dodas sladak krompir iseckan na kockice (ne premale, oko 2cm), malo proprzis, ubacis pirinac, proprzis jedno minut uz mesanje zatim pola case belog vina i mesanje pa posle polako kutlacu po kutlacu supe dok ne bude gotovo. narendas parmezana preko, malo seckanog persuna, mozes da nacedis malo limuna i da narendas kore preko ako volis i to je to. ozbiljno dobro. 

pravila sam rizoto sa batatom po ovom tvom receptu. posle 10 minuta mesanja rize zacudila sam se sto nije kremozo, nigde skroba a onda shvatim da sam uzela pogresnu rizu. nema veze, i s pogresnom rizom je bio veoma ukusan. jela s fetom i zelenom salatom. svidja mi se i hladno. ovo je prvi put da sam dinstala batat, iznenadilo me kako je postojan, skuvao se, a nigde se nije okrnjio, osuo, u serpu je usao u pravilnim geometrijskim oblicima, a takav je zavrsio i u mojim ustima. jako zanimljivo. 

Posted

Pileći ćevapi, pomfrit, grilovana mrkva i crveni luk.

Posted

pravila sam rizoto sa batatom po ovom tvom receptu. posle 10 minuta mesanja rize zacudila sam se sto nije kremozo, nigde skroba a onda shvatim da sam uzela pogresnu rizu. nema veze, i s pogresnom rizom je bio veoma ukusan. jela s fetom i zelenom salatom. svidja mi se i hladno. ovo je prvi put da sam dinstala batat, iznenadilo me kako je postojan, skuvao se, a nigde se nije okrnjio, osuo, u serpu je usao u pravilnim geometrijskim oblicima, a takav je zavrsio i u mojim ustima. jako zanimljivo. 

drago mi je da ti se svideo recept.  :)

a bas zato sto se odlicno dinsta (i pri tom dosta brzo), batat je car za restovan krompir. meni je tako najdrazi. 

Posted

Jel i taj pirinač maaaalo obradite pre bacanja međ batat?
Posted

Jel i taj pirinač maaaalo obradite pre bacanja međ batat?

ja ne. ziv, malo ga proprzim, jedno minut, pa dodam vino pa kad ispari (brzo se to desi) onda supu - sve uz mesanje, naravno. 

Posted

ja ne. ziv, malo ga proprzim, jedno minut, pa dodam vino pa kad ispari (brzo se to desi) onda supu - sve uz mesanje, naravno.

Ok. Hvala...
Posted

Obario mix povrća, skuvao pirinač, propžio kranjsku na kolutiće i sve to sjedinio u... Nešto.

Ukusno ali me izgleda baš sjajno.

Posted

sabio pljeskavicu. užas blagi. 

uvek se podsetim zašto ne volilm da jedem pljesak u lepinji. uvek nešto curi i beži i onda da bih sprečio curenje i bežanje mnogo brzo pojedem. 

na tanjiru je prava stvar, 

Posted

shvatio da jutros u haosu nisam poneo pripremljen ručak na posao, a u novčaniku 150 dinara...

i jbt, da vidiš kako je sladak pipi parizer sa majonezom u beloj zemički

Posted

Bubreg gotov. Njam

a09e9c62ec5bee52bb05244dfbee9a35.jpg

poslato sa.....valjda

Posted

U stomak, naravno, tamo joj je bolje nego u glavi

Posted

shvatio da jutros u haosu nisam poneo pripremljen ručak na posao, a u novčaniku 150 dinara...

i jbt, da vidiš kako je sladak pipi parizer sa majonezom u beloj zemički

+1