Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

On 9. 12. 2016. at 18:55, adam said:

takodje, bas zbog brze obrade a i zato sto ukusom dosta lici na bundevu, super je za rizoto. postupak kao s pecurkama, mozes i da kombinujes. przucnes luk, dodas sladak krompir iseckan na kockice (ne premale, oko 2cm), malo proprzis, ubacis pirinac, proprzis jedno minut uz mesanje zatim pola case belog vina i mesanje pa posle polako kutlacu po kutlacu supe dok ne bude gotovo. narendas parmezana preko, malo seckanog persuna, mozes da nacedis malo limuna i da narendas kore preko ako volis i to je to. ozbiljno dobro. 

pravila sam rizoto sa batatom po ovom tvom receptu. posle 10 minuta mesanja rize zacudila sam se sto nije kremozo, nigde skroba a onda shvatim da sam uzela pogresnu rizu. nema veze, i s pogresnom rizom je bio veoma ukusan. jela s fetom i zelenom salatom. svidja mi se i hladno. ovo je prvi put da sam dinstala batat, iznenadilo me kako je postojan, skuvao se, a nigde se nije okrnjio, osuo, u serpu je usao u pravilnim geometrijskim oblicima, a takav je zavrsio i u mojim ustima. jako zanimljivo. 

• Replies 21.1k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Pileći ćevapi, pomfrit, grilovana mrkva i crveni luk.

pojeo sam jabuku. baka smit.

On 14. 12. 2016. at 12:49, darling said:

pravila sam rizoto sa batatom po ovom tvom receptu. posle 10 minuta mesanja rize zacudila sam se sto nije kremozo, nigde skroba a onda shvatim da sam uzela pogresnu rizu. nema veze, i s pogresnom rizom je bio veoma ukusan. jela s fetom i zelenom salatom. svidja mi se i hladno. ovo je prvi put da sam dinstala batat, iznenadilo me kako je postojan, skuvao se, a nigde se nije okrnjio, osuo, u serpu je usao u pravilnim geometrijskim oblicima, a takav je zavrsio i u mojim ustima. jako zanimljivo. 

drago mi je da ti se svideo recept.  :)

a bas zato sto se odlicno dinsta (i pri tom dosta brzo), batat je car za restovan krompir. meni je tako najdrazi. 

On 14. 12. 2016. at 12:49, darling said:

Jel i taj pirinač maaaalo obradite pre bacanja međ batat?
  On 14. 12. 2016. at 17:05, Frank Pembleton said:

Jel i taj pirinač maaaalo obradite pre bacanja međ batat?

ja ne. ziv, malo ga proprzim, jedno minut, pa dodam vino pa kad ispari (brzo se to desi) onda supu - sve uz mesanje, naravno. 

On 14. 12. 2016. at 19:33, adam said:

ja ne. ziv, malo ga proprzim, jedno minut, pa dodam vino pa kad ispari (brzo se to desi) onda supu - sve uz mesanje, naravno.

Ok. Hvala...

Obario mix povrća, skuvao pirinač, propžio kranjsku na kolutiće i sve to sjedinio u... Nešto.

Ukusno ali me izgleda baš sjajno.

• Author
487f67333e46a9c68737b9a6b8297b14.jpg

sabio pljeskavicu. užas blagi. 

uvek se podsetim zašto ne volilm da jedem pljesak u lepinji. uvek nešto curi i beži i onda da bih sprečio curenje i bežanje mnogo brzo pojedem. 

na tanjiru je prava stvar, 

shvatio da jutros u haosu nisam poneo pripremljen ručak na posao, a u novčaniku 150 dinara...

i jbt, da vidiš kako je sladak pipi parizer sa majonezom u beloj zemički

Bubreg gotov. Njam

a09e9c62ec5bee52bb05244dfbee9a35.jpg

poslato sa.....valjda

jaoj, bujo, gde će ti duša... :cry:

U stomak, naravno, tamo joj je bolje nego u glavi

On 16. 12. 2016. at 13:13, banatjanin said:

shvatio da jutros u haosu nisam poneo pripremljen ručak na posao, a u novčaniku 150 dinara...

i jbt, da vidiš kako je sladak pipi parizer sa majonezom u beloj zemički

+1