Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Istina, u mom jelovniku se riba ne vodi pod pravim mesom, no vec je Darling pisala o ribi negde pa sam znala da to sigurno jede.

Darling, ne budi konzerva nego probaj tu kombinaciju sa ribom.

ma znam za tebe, nego sam pitao dragu 

Posted

riba je takodjer meso ili nije?

Nije, naravno, kao ni piletina.

Al', lažem.

Kad mi je u Baošićima bivša spremila svežu oradu na roštilju...jbt, nije mi ostalo ni s od skepticizma.

Posle je bio i brancin, milina.

Posted

Sveža orada na roštilju je institucija na najvišem nivou (naravno mackana domaćim muljem i blukom)...hmmm...negde na Kornatima npr.

Posted

ma znam za tebe, nego sam pitao dragu 

:D

eh, sledece godine obiljezavam cetvrt veka kako ne jedem bica koja se jebu. a sta je riba, a sta meso mozes slobodno da pitas nekog drugog. 

Posted

Sveža orada na roštilju je institucija na najvišem nivou (naravno mackana domaćim muljem i blukom)...hmmm...negde na Kornatima npr.

Upravo to, mulje, neke travke i malo bluka.

I komšije koje su upalile roštilj pa je bilo mesta i za par naših riba.

Stvarno je bilo dobro i nezaboravno, ne samo zato što smo tad bili u ljubavi nego sam ja bio skeptičan a debelo sam se prevario.

Posted

volim sladak krompir! iako ne umem da ga uklopim u obrok, ne znam s cim bih ga jela, ispecen u rerni volim od ove sezone. 

s cim jos mogu da ga jedem osim sa samim sobom? 

vec sam ranije pominjao al evo ponovo - sladak krompir je car za restovanje. treba mu mnogo manje vremena za termicku obradu nego obican krompir tako da je brzo i jednostavno. moze kao prolog a ako bacis nekog sira (ja volim kozjeg da nabacim) onda je vec obrok. salatu uz to i milina.

ako volis kari, i tu je super, posebno u kombinaciji sa graskom - carska klopa. 

takodje, bas zbog brze obrade a i zato sto ukusom dosta lici na bundevu, super je za rizoto. postupak kao s pecurkama, mozes i da kombinujes. przucnes luk, dodas sladak krompir iseckan na kockice (ne premale, oko 2cm), malo proprzis, ubacis pirinac, proprzis jedno minut uz mesanje zatim pola case belog vina i mesanje pa posle polako kutlacu po kutlacu supe dok ne bude gotovo. narendas parmezana preko, malo seckanog persuna, mozes da nacedis malo limuna i da narendas kore preko ako volis i to je to. ozbiljno dobro. 

Posted

nikad ga ne bih sparila s rizom, jer je to u mojoj glavi krompir. iako je bundeva :D imam cak i limuna s jestivom korom!

super zvuce sva tri predloga, pravicu. 

tenks :)

Istina, u mom jelovniku se riba ne vodi pod pravim mesom, no vec je Darling pisala o ribi negde pa sam znala da to sigurno jede.

Darling, ne budi konzerva nego probaj tu kombinaciju sa ribom.

to cu jesti kod tebe kad ti dodjem u goste :)

Posted (edited)

Upravo to, mulje, neke travke i malo bluka.

I komšije koje su upalile roštilj pa je bilo mesta i za par naših riba.

Stvarno je bilo dobro i nezaboravno, ne samo zato što smo tad bili u ljubavi nego sam ja bio skeptičan a debelo sam se prevario.

Od travki je u principu dovoljna samo vezica ruzmarina koja se potapa u marinadu i blago premazuje dotična...uh, ovo je za craving Edited by Barti66
Posted

+1

Posted

vec sam ranije pominjao al evo ponovo - sladak krompir je car za restovanje. treba mu mnogo manje vremena za termicku obradu nego obican krompir tako da je brzo i jednostavno. moze kao prolog a ako bacis nekog sira (ja volim kozjeg da nabacim) onda je vec obrok. salatu uz to i milina.

ako volis kari, i tu je super, posebno u kombinaciji sa graskom - carska klopa.

takodje, bas zbog brze obrade a i zato sto ukusom dosta lici na bundevu, super je za rizoto. postupak kao s pecurkama, mozes i da kombinujes. przucnes luk, dodas sladak krompir iseckan na kockice (ne premale, oko 2cm), malo proprzis, ubacis pirinac, proprzis jedno minut uz mesanje zatim pola case belog vina i mesanje pa posle polako kutlacu po kutlacu supe dok ne bude gotovo. narendas parmezana preko, malo seckanog persuna, mozes da nacedis malo limuna i da narendas kore preko ako volis i to je to. ozbiljno dobro.

Ovo bi se moglo napraviti.

To je onaj "izduženi" krompir?

Posted

Od travki je u principu dovoljna samo vezica ruzmarina koja se potapa u marinadu i blago premazuje dotična...uh, ovo je za craving

Mislim da je i bio ruzmarin, kojeg volim i inače.

Posted

Ovo bi se moglo napraviti.

To je onaj "izduženi" krompir?

taj

batat

Posted (edited)

Pravio sam Jambalaya-u.Domaca mesnata dimljena slanina i meso+kobasice+shrimpovi  :piggy:

dbZ34Zr.jpgimLuBLw.jpg

Edited by Haralampije