Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

ako i nema taste, ima interneta. je l to ovo, banatjanine?

to! slično je izgledalo, bem li ga da li je isti recept. mogu da pitam, ja gajim jedne odnose na nivou sa bivšom taštom, a bogami i ženom. sadašnja žena baš za vikend išla kod bivše da pomogne našoj klinki oko engleskog i nemačkog, pile kafu i ćakulale pola prepodneva. tako da recept nije problem

vidiš, ja ne sam u vrtić išao sve u 16, budući da mi je keva bila vaspitačica... kao klinac sam i ja mrzeo kelj i kelerabu (oh, posebno kelerabu) i imao sam traume oko hrane, ali sam ih sve uspešno prevazišao :lolol:

poslednja stvar koju nisam mogao da jedem bilo je varivo (čušpajz) od tikvica, ali i to sam počeo da jedem pre neku godinu.

Posted

:lolol:  ni ja nisam isla u obdaniste a ni majka ga nije spremala pa sam mogla lepo sama da ga otkrijem na nacin na koji mi odgovara..a opet ga retko spremam

Posted (edited)

nisam upoznala nikog ko je isao u obdaniste da u odraslom dobu voli kenj. 

išla sam u obdanište  :cry:

generalno, taj miris kuvanja kelja me ubija

ovo što kaže darling kapiram,tj, prokule samo pečene

a isto kao i nezvanova, kupus volim na sve načine

Edited by dùda
Posted

jeste i vi imali u obdanistu kad ne pojedes svu supu, sljedece jelo svejedno samo plopnu u tanjir?

tokom rata, mama jednom srela nekog poznanika i on joj dao valjda pola glavice kupusa. Kako je to mirisalo dok se kuhalo ja ne znam da opisem. I drzalo me dvadesetak godina da kuhani kupus  bajno mirise.

Posted (edited)

Prokelj obozavam.... samo napravis pac od belog luka, ulja i malo tucane paprike i soli, umuljas ga u to i poredjas na papir, u rernu, ne  bas na jaku vatru /oko180/ dok malo ne odmeknu i porumene i to je to ... ja to jedem uz sve, dokle god ga ima i dok mu je sezona. U mojoj piljari zena kad me vidi oma vadi kesicu, dve ... ni ne pita.

Edited by hansolo
Posted

nije dovoljno, mora i sirce da sakrije ukus :D

salim se. ja na kesu stavim dve tri kasike maslinovog, dve kasike balzamika i nekoliko neoljustenih cenova belog luka, so, biber. to sve izmuljam u tepsiji na papiru za pecenje. pecem 30 do 40 minuta na 200. nekoliko puta promesam. balzamiko ga karamelizuje, bude mek, i na dosta cudan nacin me podseca na kiseli kupus. eto, to napravim s vremena na vreme pa jedem danima za dorucak uz jaja na oko. 

volim sladak krompir! iako ne umem da ga uklopim u obrok, ne znam s cim bih ga jela, ispecen u rerni volim od ove sezone. 

s cim jos mogu da ga jedem osim sa samim sobom? 

Posted

kako ja nisam preterano maštovita, jedem pečenog u rerni uz dodatak grčkog jogurta.

imaš gomilu recepata na internetu.

mene mrzi da se drndam po kuhinji pa ga samo zveknem u rernu.

Posted

volim sladak krompir! iako ne umem da ga uklopim u obrok, ne znam s cim bih ga jela, ispecen u rerni volim od ove sezone. 

s cim jos mogu da ga jedem osim sa samim sobom? 

Htedoh ti predloziti musaku sa njim, moj momak pravi po nekom africkom receptu koji mogu napisati, ali ti bese ne jedes meso? Probaj nesto ovakvo onda: http://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/mains/veggie-2/item/sweet-potato-and-aubergine-moussaka

Mi jos jedemo sa ribom iz rerne..tipa pastrmka u alu foliji a oko nje slatki krompir, cvekla i sargarepa, malo maslinovog ulja preko i bude super kombinacija.

Posted

Nije, naravno, kao ni piletina.

jes vala, sve sto nema 4 noge nema meso.

Posted (edited)

Htedoh ti predloziti musaku sa njim, moj momak pravi po nekom africkom receptu koji mogu napisati, ali ti bese ne jedes meso? Probaj nesto ovakvo onda: http://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/mains/veggie-2/item/sweet-potato-and-aubergine-moussaka

Mi jos jedemo sa ribom iz rerne..tipa pastrmka u alu foliji a oko nje slatki krompir, cvekla i sargarepa, malo maslinovog ulja preko i bude super kombinacija.

tenks, musaka zvuci zanimljivo. odmah bih izbacila besamel :D

kad je riba koju ja spremam u pitanju, konzervativna sam, samo ulje, zeleno povrce i beli luk. 

kako ja nisam preterano maštovita, jedem pečenog u rerni uz dodatak grčkog jogurta.

imaš gomilu recepata na internetu.

mene mrzi da se drndam po kuhinji pa ga samo zveknem u rernu.

i mene. dobro ti je ovo s umakanjem u grcki jogurt. probacu. 

Edited by darling
Posted

riba je takodjer meso ili nije?

Istina, u mom jelovniku se riba ne vodi pod pravim mesom, no vec je Darling pisala o ribi negde pa sam znala da to sigurno jede.

Darling, ne budi konzerva nego probaj tu kombinaciju sa ribom.