MayDay Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Meni je u originalu fora iz predstave baš dobra. Poljubiš kupus. :D Sve ste mi pokvarili.
banatjanin Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Ja voliiim sve kupuse, naročito kelj. volem vi'š, to bi mog'o ovih dana ja ga na krupnije kocke iskomadam, dodam mu dva isečena krompira i par režnjeva mesnate slanine, nalijem sa malo supe i kuvam da ostane živahan, da se ne prekuva i ne razdroćka onda pržnem jedno dva iseckana čena bluka na kocki putera, dodam malo brašna i napravim belu zapršku (ajvi stop :D ) pa sručim u ono da se zakremasti ozgo peršun i svi vole, čak i klinci
beta Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 volem vi'š, to bi mog'o ovih dana ja ga na krupnije kocke iskomadam, dodam mu dva isečena krompira i par režnjeva mesnate slanine, nalijem sa malo supe i kuvam da ostane živahan, da se ne prekuva i ne razdroćka onda pržnem jedno dva iseckana čena bluka na kocki putera, dodam malo brašna i napravim belu zapršku (ajvi stop :D ) pa sručim u ono da se zakremasti ozgo peršun i svi vole, čak i klinci tako kuva i moja majka. samo bez slanine. jedino što negde na pola tog procesa ume da pretera, pa se onda kelj pretvori u neku grozno izgledajuću kašu. meni smeta miris kelja. što se mene tiče, kuvao bi se napolju, na livadi.
duda Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 ne volim kelj težak mi taj njegov miris, mada ga spremam tako što ga prokuvam i bacim jednu vodu elem, meni je od kelja najbolji onaj čips, što se dobije tako da se iseckan kelj samo malo posoli, pomulji i u rernu
nisam ja Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 ja od cvijetača jedino prokelj ne volim. al je to hevi jebote.
ivy Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 (edited) ja volim musaku od kelja a karfiol i kupus na sve nacine..prokelj onako,obaren pa dobro zapecen u reni sa slaninicom.. inace sad sam pravila gomboce sa suvim sljivama malo potopljenim u rum i posute prezlama sa cimetom Edited December 8, 2016 by ivy
banatjanin Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 jedino što negde na pola tog procesa ume da pretera, pa se onda kelj pretvori u neku grozno izgledajuću kašu. meni smeta miris kelja. što se mene tiče, kuvao bi se napolju, na livadi. to zaista bude grozno, i moja keva ga raskuva. grozan miris? meni ne smeta nego, sad se setih da je moja bivša tašta pravila i panirane odreske od kelja, ali i celu glavicu punjenu mlevenim mesom između listova, pa gratiniranu u rerni. seče se kao torta. joj , ala je to dobro...
duda Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 eto, sad da nije u pitanju bivša tašta, možda bi ućarili i taj recept, ovako cvrc
cmrlj Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 ako i nema taste, ima interneta. je l to ovo, banatjanine?
nezvanova Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 (edited) ne volim kelj težak mi taj njegov miris, mada ga spremam tako što ga prokuvam i bacim jednu vodu elem, meni je od kelja najbolji onaj čips, što se dobije tako da se iseckan kelj samo malo posoli, pomulji i u rernu sve isto, plus ne volim ni prokelj ni kupus (ni karfiol ni brokoli), ali sve to ipak jedem jer je bas zdravo i korisno. kelj jedino jedem spremljenog kao ti sto radis, kao cips, s'tim sto dodam i tahini i bluk u prahu, kad se ne pazi na kalorije :-) kupus kiseli obozavam, ribanac, podvarak, sarme, salata od krupnije rezanog kupusa, soljanka, a prokelj i pored najbolje volje, i silnih zanimljivih recepata nisam uspela da zavolim :-) no, sreca u blendere i smutije te ih ipak svakag dana koristim u svezem obliku, u nekom zelenom smutiju. Edited December 8, 2016 by nezvanova
darling Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 ja od cvijetača jedino prokelj ne volim. al je to hevi jebote. meni je kuvani prokenj bljaksi, al peceni (s maslinovim uljem, balzamikom i belim lukom) obozavam. nisam upoznala nikog ko je isao u obdaniste da u odraslom dobu voli kenj.
beta Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 ni ja nisam išla u obdanište. za moje traume sa keljom je kriva moja majka.
Recommended Posts