Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Ja sam slucaj da nemam cak ni predstavu koliko grama ima meso/sunka/slanina koje redovno jedem. Zato sto svaki put kada nesto pravim, zaboravim da izmerim pre toga. Svinjetinu (i sve od nje ^_^ ) imam domacu, i to kada zamrzavamo pakujemo po isecenim parcadima a ne po gramazi. Znam koliko mi treba da bih imala za koliko osoba, ali ne i koliko je to grama. Onda kada kupujem u mesari, pokazem rukom ili kazem "dajte mi pola onog parceta" ili "4 dzigerice" :D  :isuse:

Posted

Ne bi verovala koliko brzo se to nauci, a najbrze kad si stalno gladan pa se bojis da sam sebe ne zakines za 10 grama necega :D

Posted (edited)

Ja sam slucaj da nemam cak ni predstavu koliko grama ima meso/sunka/slanina koje redovno jedem. Zato sto svaki put kada nesto pravim, zaboravim da izmerim pre toga. Svinjetinu (i sve od nje ^_^ ) imam domacu, i to kada zamrzavamo pakujemo po isecenim parcadima a ne po gramazi. Znam koliko mi treba da bih imala za koliko osoba, ali ne i koliko je to grama. Onda kada kupujem u mesari, pokazem rukom ili kazem "dajte mi pola onog parceta" ili "4 dzigerice" :D  :isuse:

pa ako nemas problem sa kilogramima a nasla si nacin koji ti odgovara drzis ga se i dalje i gotovo...i naravno slaninu :D

jer,ja i dalje tvrdim,da nisu sve kalorije iste.

Edited by ivy
Posted

...i tako je nutricionizam ubio topik. :-(

Posted

pre nego sto odem na kardio i teretanu, samo da kazem da jedem corbu od rize i spanaca, sa lukom i limunom i Rio mare grilovanu skusu sa maslinovim uljem, sa mladim lukom i ajzberg salatom...(ove nedelje jos jedem kao i inace sto jedem, kako bi mi ona korigovala realni jelovnik, a ne i ja sad da smanjim, ona smanji pa sta ce mi onda ostati :-)

ovo je meni za topic:kardio i teretana :thumbup:

Posted

:D

takvu sam dijetu ja dobila kod nekog sto te trenira u teretani i kaze ti sta da jedes. bilo vreme aflatoksina pa sam odbijala da jedem jaja i mlecne proizvode, a meso ne jedem. on smislio da jedem ribu sve vreme :D

Posted

Corbicu od hokaido bundeve, mmm + mirise mi kujna na korijander

pa ako nemas problem sa kilogramima a nasla si nacin koji ti odgovara drzis ga se i dalje i gotovo...i naravno slaninu :D

jer,ja i dalje tvrdim,da nisu sve kalorije iste.

Pogresno ste me shvatili, mene je prosto zanimalo kada ste spomenuli unos i potrosnju kalorija. Ne bih da menjam nista, fino zivim i sa tim viskom od kog glava ne boli ,)

Posted

A kako vi izmerite koliko kalorija unesete uopste? Razumem npr. da znate koliko kalorija ima parce hleba jer pise na pakovanju ali za sve ostalo sta nije pakovano, kako sa tim?

//it's karfiol time kod nas

Pa imas vise sajtova/aplikacija gdje vec imaju neku bazu podataka koje namirnice imaju koliko kalorija ili izguglaš pa upišeš šta ti treba. Neće biti tačno u kaloriju, ali tu je negdje, na duže vrijeme se izravna. Ja sam prije par godina tako skinula nekih deset kila, za mene oko 500 kcal manje dnevno da se izgubi pola kile sedmično. Sarmu odokativno procjenim koliko ima kupusa, koliko mesa…, ili izmjerim jednom pa imam kao referencu, i zaokružujem na gore. Ne brojim više, tj. nekad kad počnu da se smanjuju pantalone.

Nije teško smrsati u stvari, samo jedeš manje, za dosta ljudi je teško održati novu težinu.

Posted

Ja voliiim sve kupuse, naročito kelj. Što kaže Zijah Sokolović, kad vidim onu glavicu onako, tačno bih je poljubila.