Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

imam pitanje i za bosance: jel bolji burek sa sirom ili burek sa krompirom?

Posted

fala, Arame, srce si.

Darlinze, daj taj proces doktoriranja, imam par nezaposlenih tiganja ukuci.

Posted

Ja nisam pravio darlinkin burek dugo (darlingusu?) i onda pre jedno dve-tri nedelje... na brzinu i nedovoljno oprao tiganj i jos ga slabo namastio. Onda se do prevrtanja sve zalepilo i bilo je kuku lele. Sto je najgore, imao sam i goste. Moglo je da se jede, ali samo zatvorenih ociju.

Posted (edited)

bači taj tiganj

@darling

daj stvarno linak na taj bourek, nisam ni ja odavno...

Edited by aram
Posted (edited)

snimicu filmic pa cu obesiti, film govori vise od hiljadu reci.

ovaj, kad imate goste i vremena, moze u vecoj kolicini da se pece u rerni. jedna forumasica (moja ucenica bureka :D) je doktorka rerne, pitacu je bas koliko dugo na kolikoj temp (verovatno 20ak minuta na 180, al da budemo sigurni).

edit: cek da nadjem link

zapravo napisacu, jer sam od tada modifikovala recept.

dakle

burek iz tiganja, nju end impruvd

(za 1 osobu)

kore za gibu

sir

maslinovo ulje

koru za gibu prepoloviti na pola. ja sebi burek pravim od tri polovine, dakle od jedne i po kore. 

izmrvim sir viljuskom. koristim dve vrste, masni s pijace, domaci, i prezident 5 posto masnoce mladi. to mi je super kombo, ovaj masni se istopi i da ukus, ovak nemasni ostane da se zvace.

kore tek ovlas pokapam uljem, par kapi. pobacam sir po korama. smotam ih u tri valjka koje smotam u spiralu. prebacim u namasceni tiganj. tiganj teflonski, da se ne lepi. zalijem vodom, kolicina vode kojom se zaliva zavisi od suvoce kora. ako mi je kora sasvim mlada, sipam malo vode, ako su mi kore stare i suve, onda vise vode. voda sluzi da rehidrira koru, i da u konacnici imas utisak da jedes burek od svezih kora. dakle, natopiti burek, visak vode izliti. ako se pretera s vodom, burek ce na kraju liciti na poparu, al veoma ukusnu poparu :) posle par pokusaja tacno ces znati koliko vode burek trazi. 

staviiti da se pece na hladnu ringlu. ja imam plin. ukljuciti na najjace. onog trenutka kad se zacuje cvrcanje, smanjiti temp na minimum. peci pet minuta. dok se pece, premazati gornju stranu uljem. posle pet minuta okrenuti i peci jos pet minuta na minimumu. eto.

okrecem ga spatulom. ovo je kolicina za jednu osobu. u vecem tiganju moze za dve, al sve preko toga postaje preveliko za okretanje. dakle, za tri osobe u rernu, metod isti.

ja ne solim, jer su mi kore i sir dovoljno slani.

super je i sa spanacem. spanac iseckati veoma sitno i pomesati sa sirom.  

Edited by darling
Posted

imam pitanje i za bosance: jel bolji burek sa sirom ili burek sa krompirom?

:mad:
Posted

bolje da is nas pozvala u goste  :fantom:

ugosticu te na onom (polu)otoku. moj sejling burek zivi i u dalmejsi. zalivacemo ga pickovicom :D

Posted

ugosticu te na onom (polu)otoku. moj sejling burek zivi i u dalmejsi. zalivacemo ga pickovicom :D

xaxa, deal  :D

Posted (edited)

pRwwb85.jpg

@ Staro Ognjište

Edited by Frank Pembleton