Haralampije Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 (edited) ja nista,samo jeo, hanuma je Edited October 19, 2016 by Haralampije
Haralampije Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 (edited) Tja ..morao sam sad da pitam :) Kilo fileta oslica se obari u slanoj vodi;klasika , doda se malo bibera i lovor. Odvojeno, narendisati jednu mrkvu, c luk. par cenova bluka i 1/4 celera - sve presno.Ocediti ribu, izgnjeciti i pomesati sa povrcem + ubiti jedno jaje u to i dodati malo prezli i dosta persuna + kk aleve paprike.Umesiti pljeske i uvaljati u prezle i peci na ulju . Edited October 19, 2016 by Haralampije
ivy Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 kul,svidja mi se ideja.. koliko bi se bario oslic?10-15tak min?
namenski Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 slatko od ružinih latica To jos postoji?! :o Slatko medju prva 3 slatka svih vremena: 1. Slatko od ruza 2. Slatko od mladih zelenih оракчићатм 3. Slatko od mladih smokava Posle dodje slatko od polutke kajsije, ali je tu tehnologija zajebana, treba valjda neki krec, pa od sljiva po istom sistemu...
renne Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Postoji, što da ne postoji Pravim ja to domaće, kao i sok, ali ovo sada je industrijsko, iz Turske
gospa buba Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 2. Slatko od mladih zelenih оракчићатм kako?
Haralampije Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 kul,svidja mi se ideja.. koliko bi se bario oslic?10-15tak min? filetiran ni toliko, dosta je 5 min.ubacis u kljucalu vodu - ne kuvati!
namenski Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Postoji, što da ne postoji Pravim ja to domaće, kao i sok, ali ovo sada je industrijsko, iz Turske Mislio sam da je davno prohujalo sa vremenom, zaboravilo se... Ima li ga negde po Beogradu, mislim tog turskog?
svashtabezneshto Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Pihtije u Dž Danas su im za nijansu preslane i kao da im je zafalilo belog luka, ili sam ja prehlađena baš, pa mi receptori malo čudno rade. :)
adam Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 meni je najdraze slatko ikad slatko od sljiva (s krecom, naravno) gde je u svakoj sljivi cetvrt zelenog oraha s kog je odstranjena ljuska (ona bela, gorka). moja strina je to pravila do pre par godina ali sad je zaista omatorila za tu ujdurmu a niko je nije nasledio. tuga. ja bih rado naucio da ga pravim ali ovde niti imam prave sljive, niti imam zelene orahe a cak i za krec nisam siguran... no sad kad vec pricamo o tome pada mi na pamet da moram zapisati recept dok je strina jos ziva i zdrave glave. pa mozda nekad i napravim.
namenski Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Ne videh nigde. U Bosni kupujem Hvala, pokusacu da probam kad krenem na tu stranu, Trebinje, Sarajevo, valjda mi se posreci...
renne Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 U Bingu ima uvek. A mogu i ja da ti kupim, više sam tamo nego ovde
Recommended Posts