ivy Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Izvinjavam se što upadam, ali, šta je problem s majoneziranjem? to je bilo 1 veliko zezanje mene kada sam onomad u ocaju kukala kako mi nije uspeo majonez koji sam pravila na mislim 6 razlicitih nacina i nijedan nije uspeo pa je dosao neko sa tim 1 minut majonezom sto se pravi stapnim mikserom a ja sam tada revoltirano odbijala da prznam da to uopste postoji i nastalo je 1 zezanje..kasnije sam priznala da postoji a jos malo kasnije sam nabavila stapni mikser i eto pre neki dan i napravila taj majo..
ivy Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 nekako vulgaran i tup, sve neka masnoća i malo prostora za ukus. e ovo,bravo na opisu..u tom smislu je holandez jedan delikates za majo
adam Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 ja vrlo slabo koristim majonez, obicno samo za novaka kad pravim rusku. i tad kupujem. probao sam jednom da napravim, pomislio mora biti ukusnije od kupovnog. pravio sa nekim super jajima i odlicnim maslinovim uljem - zali boze sastojaka. od tog ulja je majonez bio toliko gorak da je bio potpuno nejestiv. bacio, otisao do radnje, kupio majonez i gotovo. od tad vise ne pokusavam. kako postizete da vam majonez s maslinovim uljem nije gorak?
duda Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 (edited) ja vrlo slabo koristim majonez, obicno samo za novaka kad pravim rusku. i tad kupujem. probao sam jednom da napravim, pomislio mora biti ukusnije od kupovnog. pravio sa nekim super jajima i odlicnim maslinovim uljem - zali boze sastojaka. od tog ulja je majonez bio toliko gorak da je bio potpuno nejestiv. bacio, otisao do radnje, kupio majonez i gotovo. od tad vise ne pokusavam. kako postizete da vam majonez s maslinovim uljem nije gorak? ja nikad nisam uspela da ga napravim isljučivo sa maslinovim uljem, uvek sam morala da dodam i običnog ali, ne mnogo, a pošto je maslinovo ulje gusto, dodala bih i malo vode i obavezno limunovog soka, malo dobrog senfa, takođe i nije bio gorak, bio je dobrog ukusa Edited October 14, 2016 by dùda
ivy Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 (edited) ja sam sad pravila sa nekim grckim muljem i imalo je jako dobar smek na masline i blagu gorcinu,nemam pojma..zavisi od ulja,ovo moje nije neki hajend ali sasvim je nelose..a moze i sa pola otopljenog maslaca za manje gorcine ali se onda blago stvrdne kad se ohladi pa ne moze domaci majonez biti ukusniji od kupovnog kad oni znaju da stave i secera i aditiva i znaju tacno koliko cega treba Edited October 14, 2016 by ivy
adam Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 (edited) ja sam jeo razne majoneze iz kucne radinosti koji su bili izvrsni, daleko bolji od kupovnog. i sa maslina smekom - i bez. zato mi je i palo na pamet da pravim majonez. samo sam se verovatno zajebao sto nisam mesao vec pravio samo s maslinovim pa je ispalo jako gorko. dudo, ovo sto kazes ima smisla. malo obicnog ulja, malo vode, maslinovo. a mozda je bolje cak i vise suncokreta i malo maslinovog za smek. mozda opet probam, videcemo... edit - jedem reci Edited October 14, 2016 by adam
darling Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 mozda da koristis maslinovo blazeg ukusa, bez gorcine?
adam Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 mozda da koristis maslinovo blazeg ukusa, bez gorcine? bojim se da ipak ne gorci... sad, ima ovde nekih mesavina maslinovog i suncokreta, mozda nije losa ideja da probam s tim. svidja mi se taj maslina ton u majonezu, ja i kad kupujem trazim taj s maslinovim uljem al valjda i oni mesaju, nikad mi nije palo na pamet da citam etiketu.
duda Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 (edited) bojim se da ipak ne gorci... sad, ima ovde nekih mesavina maslinovog i suncokreta, mozda nije losa ideja da probam s tim. svidja mi se taj maslina ton u majonezu, ja i kad kupujem trazim taj s maslinovim uljem al valjda i oni mesaju, nikad mi nije palo na pamet da citam etiketu. jao, ja se onomad pomamila kada sam videla neku majonezu sa kao maslinovim uljem (tačno tako je pisalo i još slika maslina sa sve lišćem) i još mi se čini da je bila tomi marka naravno, ćorava sam za ta sitna slova bez naočala i dođem kući i vidim u sastavu da maslinovog ulja ima 0,2 % Edited October 14, 2016 by dùda
Bujodrag Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 to je bilo 1 veliko zezanje mene kada sam onomad u ocaju kukala kako mi nije uspeo majonez koji sam pravila na mislim 6 razlicitih nacina i nijedan nije uspeo pa je dosao neko sa tim 1 minut majonezom sto se pravi stapnim mikserom a ja sam tada revoltirano odbijala da prznam da to uopste postoji i nastalo je 1 zezanje..kasnije sam priznala da postoji a jos malo kasnije sam nabavila stapni mikser i eto pre neki dan i napravila taj majo.. Super, sad mi je jasno Šteta što sam propustio tu priču :)
renne Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 jao, ja se onomad pomamila kada sam videla neku majonezu sa kao maslinovim uljem (tačno tako je pisalo i još slika maslina sa sve lišćem) i još mi se čini da je bila tomi marka naravno, ćorava sam za ta sitna slova bez naočala i dođem kući i vidim u sastavu da maslinovog ulja ima 0,2 % Nije Tomi nego Dijamant, tj Zvijezda
darling Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 (edited) sad mi jede zvijezda majonez iz detinjstva, zlatna kesa... Edited October 14, 2016 by darling
Haralampije Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 kajgana sa bukovacama+mladi u kriske+crvena paprika+ sos od moruge
maheem Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Od moruge izadju chvoruge [emoji38]ol: Joj sanjam haringu vec neko vreme [emoji14]iggy:
Recommended Posts