duda Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 renne, šta je ovo pored krompira i šta je ovo na poslednjoj fotki ? 'bem ti bubce,i nisu neki <_<
renne Posted October 11, 2016 Author Posted October 11, 2016 Pored krompira projara. Poslednja fotka rebarca i kožura pečena za grickanje
yolo Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 braaate, ovo je za ozbiljnu forumsku robiju. ja gladan ko pseto.
banatjanin Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 (edited) horor od prepodneva, po kiši, telefon ne prestaje da zvoni, kucanje mejlova iz kola, administracija, kašnjenja...ungh uleteo na gajbu da se presvučem i ranije ručam ostatke od jučerašnje večere.... i tako sam sebi popravio dan, sad se može dalje sa novim elanom koliko ja ovo volim... škarpina i osliću ovom slučaju, ali može i romb, pauk, sve sa dna i kamena očistim, odstranim peraja i to, isečem na jednake komade, soli da upije, pa prepržim kratko na maslinovom ulju. ribu na tanjir, pa na isto ulje dodam iseckanu ljutiku (ili običan ljubičasti luk), pa kad uvene, dodam i dva čena belog, još malo pržnem, nalijem deci belog vina i sačekam da ispari alkohol. dodam konzervu iseckanog pelata (leti oguljen, i iseckan svež paradajz), malo ribljeg bujona ili vode, kapare, i vratim ribu. poklopim i krčkam tiho jedno dvadeset minut da se zgusne, pred kraj impregniram seckanim peršunom. palentu skuvam, ohladim, isečem na jednake komade, pouljim, pa prepečem na gril tiganju. kad služim, ne žalim dobrog hcmulja, koje zrnce krupne soli i malo friško tucanog bibera odozgo. lepi se za nepca... mog'o bi ovo doveka da mi ne dosadi na ovaj način može i slatkovodna riba od kamena: bandar, vretenar, smuđ kamenjar... Edited October 12, 2016 by banatjanin
duda Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 ajooooj, brodetž crko' od gladi a nemam ništa spremljeno
banatjanin Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 odakle ti riblji buljon ? sramim se priznati... od braće sa zapada, iz supermarketa ja ovo mećem kao osnovu i za crni rižoto
Recommended Posts