Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

jež tabadžija :lol:

Potpuno neverovatno, obično se sklupčaju...
Posted

zaista mi nije jasno kako ikome pada na pamet da ubije jazavca,

pa još da njegovo meso posle dimi u pušnici ili krčka u gulašu. :twak::frust:

još manje mi je jasno da to posle neko jede :ph34r:

Mast dobijena od sala jazavca je veoma lekovita,a malo je suludo ubijati samo zbog masti,kad već može i da se jede.Nije nikakav delikates ali Bože moj.

Jež hoće da podavi male piliće,ali su mu na dnu lanca ishrane veća poslastica su mu gušteri i zmije,pa čak i otrovnice jer u sebi ima neki protein koji neutrališe otrove.Štetočina je jer ako u lovištu naiđe na leglo fazana obavezno pojede,bilo jaja bilo mlade ptiće,ali to samo u slučaju da nema primaran izvor hrane.Tako da više koristi nego štete,jer gde vidiš ježa znaj da nećeš sresti zmiju.

A nekada dok je bila redovna vojska,često su stradali jer izuzetno je zeznuto kad ih čuješ u sred šume u 3 ujutru.Hodom proizvodi isti zvuk kao da čovek hoda,a uz to i disanje mu je glasno pa ko ne zna za jadac,često je pucao u pravcu ježa.

Posted

Priča se da su razulareni ježevi ubice ukusniji od običnih. Slično nešto kao kod prestrašenih kokoški.

Posted

da ti što pustoše kokošinjce i fazaništa a posle od viška snage prevrću kola i spopadaju snajke po selu. ti su ježevi najgori

Posted

Ah mali slatki ježevi koji nikoga ne diraju,a ljdui ih ubijaju,daj da naoružamo ježeve da se osvete kako dolikuje.

Strašno je što sa takvim stomacima ne bi preživeli ni 24h izgubljeni u nekoj divljini,a još ako počne rat nighde iz kruga dvojke i ne dalje od Meka  :lolol:

Posted

Gde je Hella da iskopa post sa foruma B92 kad Kinik piše kako je prehranio četu u vojsci jednim ježom.

Posted

Taj je debelo odstupio od pravilnika ježevi nisu nikad bili na vojnom meniju i ne postoji nikakva preporuka za njihovu konzumaciju,

Od divljih životinja postoji samo preporuka,a ujedno i receti za zmije,žabe,kornjaće,guštere,skakavce,mrave,potkorne larve,puževe.Sve ostalo kao starešina si dužan da zabraniš vosjic da konzumira,ako vidiš da se spremaju da konzumiraju.

Ja znam za planinare koji su zalutali na prokletijama,tamo 80-ih pa su morali da jedu ježa,kažu izuzetno suvo i kiselo meso,tad ga jeli na silu i nikome ne bi ponovo preporučili.

Posted

zmije su dobre na zaru, a supica od kornjace je njami :)

Posted

Pa sve je to realtivno uksuno,nešto je čak i odlična poslastica.Te preporuke su sastavlajli stručnjaci,samo treba voditi racuna recimo da mravi njihova jajašca uvek budu poslednji izbor jer su mravi korisni i zaštićeni,isto tako i kornjače su zaštićene.

Posted

pa i puzevi i zabe su zasticeni

Posted

Odavno nisam držao pravilnik u rukama pa ne znam možda su dodali i njih ali kad je pisan pravilnik za JNA i VJ žabe i puževi bili slobodni za ishranu u uslovima preživljavanja,dok za mrave i kornjače naznačeno da su zaštićene i da se koriste samo u krajnjoj nuždi.Mada na obukama se ejdu uprkos zabrani jer negde moraš da naučiš kako se spremaju.