Čutura Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 babuska smrdi. to iskljucivo zavisi gde je upecana, ako voda odakle je smrdi, smrdi i riba. babe iz uvackog jezera na primer mirisu :)
Haralampije Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Hoce i saran da smrdi,svaka saranska riba ako je prezimila u mulju na prolece hoce da ima taj tezak smek na blato.Secam se nejestivog sarana sa jednog fruskogorskog jezera,ni sirce ni mleko, nista nije pomagalo
Bambula Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 babuska smrdi. Verovatno si naleteo na neku iz neke baruštine,eno imaš jezerce na ulazu u Kragujevac iz pravca Bg-a onde klinci i manjine pecaju cverglane i sunčice naleti i po neka babuškica,te ribe odatle ne da smrde na naftu nego je to strašno ono ni mačke neće da jedu,
nezvanova Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 dosli sa kupanja i docekao nas savrsen rucak u izvedbi mog sina... ''litvanske'' nudle /domaca riblja supa sa misom i algama, secercem, svezim brokolijem, mladim lukom i paprikom/ i rizoto sa lignjama. mmmmm....
banatjanin Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 babuska smrdi. ona koja dolazi na Zemunsku pijace smrdi svakako (kod onog tipa koji stoji na početku, često ih ima i žive). Kad ga pitaš, naravno, iz Dunava su... smrde kad su iz zatvorenih muljevitih voda, loših ribnjaka naročito, ali babuška iz Tise, Dunava ili takve vode ne smrdi čak ni u proleće. ne smrdi ni babuška iz Ečke (kao ni jedna njihova riba, uostalom)
Dr Arslanagić Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 mesni narezak gavrilovic, brat bratu posle 30 godina Jeli čemu?
renne Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Verovatno je mislio na Mesni doručak, i više nego je čemu, još sa ledenim paradajzom....
adam Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 mene svakih par godina uhvati neizdrz za gavrilovicem pa odem lepo do radnje (fala braci arapima koji prodaju sve) kupim konzervu, dobar paradajz i beli hleb i uzivam. potpuno isti ukus kao u detinjstvu, ni trunku se nije promenio, bar meni. sad ste me podsetili, moracu uskoro. ne - smandrljao stir fry na brzinu. nudle (suve, gnezdo) prelio vrelom vodom, zaboravio na neko vreme, procedio i ostavio sa strane. dok su se nudle natapale, proprzio u voku (par minuta, ne treba vise) saku seckanog mladog luka, malu mrkvu i pola zelene tikvice iseckane na trake ljustilicom. dodao iscedjene nudle izmesao da se sjedini, dodao soja sos i sweet chilli, probrljao i to je to. sve zajedno je trajalo jedno desetak minuta. u stir fry obicno ubacim rendani djumbir i bluk al nisam imao svezeg djumbira a bluk zaboravio. bez obzira bilo ukusno.
Barti66 Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Mesni doručak ozbiljno bolji od m.nareska...u čemu je štos nmp, nisam ulazio u sitna slovca.
yolo Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 odgovorili ste sve arslanagicu kako treba. ukus detinjstva. jos da ima onaj vruci beli hleb kao nekad a paradajz je tu.
Kanzas siti zez Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Prvo sam svratio u ribnjak Sveti Nikola u Plesu na putu za Aleksandrovac. Premestan restoran na drugu lokaciju u odnosu na ranije, cene vrlo povoljne, u ponudi ima i rostilja ali svi dolaze na ribu. U ponudi pastrmka sa sljivama, kajmakom, cetiri vrste sira, pomorqndzom... Odlican kvalitet i vrlo zanimljiv ukus s obzirom da prvi put probam ribu u ovoj kombinaciji. Zatim sam otisao u ribnjak Salus nedaleko odatle na najbolje palacinke u univerzumu. Domaci dzem od sipurca i mekane palacinke otkidaju. http://imgur.com/FaxKMWK
Recommended Posts