Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

meni je tostolobik ostao u losem secanju kada je moj kum bio ribar pa smo provodili leta na Dunavu i kada je on ribario stalno se zalio na uzasan kvalitet mesa tostolobika koji se raspadne ako provede i 2sata u mrezi ili u cuvarci u vodi..bukvalno se raspadne,postane mekano i moze se gurnuti prst kroz meso

Posted

Da, najbolje ga je odmah ocistiti, kako se on hrani zooplanktonom, kazu da isti odmah po smrti ribe pocinje migraciju iz probavnog trakta u meso i menja mu ukus.TT sto je veci (7-8 kg +) to je bolji

Posted (edited)

pimientos de padron, od papricica kupljenih u maxi-ju. mnogo dobroooooooo. jedino mi nije upala nijedna bas ljuta. dodatno je smor sto su nerealno preskupe, 250 dindzi za 200 grama :isuse:  (jbg nisam obratio paznju kad sam kupovao, racunao da ne mogu biti skuplje od habanera i jalapenja).

Edited by nenad
Posted (edited)

Sad cu opet da ludim sto ne mogu da nadjem. Bas sam se cimao da nadjem to seme pred sezonu  <_<

kod njih je fazon da su 9 od 10 komada blage al je deseta ljuta sza sve pare i nema sanse da se provali koja je ljuta pre probe. Ruski rulet sa skovilima :)

koji Maksi? Sveze ili u tegli?

Edited by katamaran
Posted

sveze, pakovanje od 200 gr, maksi kod fontane. jbg pojeo sam sve pa nemam seme, mogu ti ostaviti ako budem opet uzimao, mada nisam siguran posto je cena bas bezobrazna. znam za ovo da bi svaka deseta trebalo da bude bas ljuta, ali meni bas ni jedna nije zapala. :( 

Posted (edited)

Jeste skupo al meni pravi posao ako uspem da isklijam. Semenke ne bi bile ispod 100-150 kinti plus dostava a i rasad bi bio jos skuplji ako bih uopste uspeo da ga iskopam.

Pretpostavljam da ih prodaju zelene sto nije dobro za seme al kazu da i to moze da se isklija. Najveci problem je sto su verovatno zamrzavane u nekom trenutku a mislim da to ubija seme al bumo vidli. izgleda da zavisi od temperature. Iz frizidera valjda normalno rade al iz zamrzivaca nista.

Bilo bi lepo da su paprike odgajene ovde...

Edited by katamaran
Posted

nisu, koliko se ja secam iz spanije su. i, da, zelene su, nije bila nijedna koja je krenula ka crvenoj boji. :)

Posted

ma da, ali bas su sve potpuno zelene, medju halapenjosima iz maxija mogu i da se nadju primerci koji su krenuli na narandzasto.

Posted

U principu ni to ne bi trebalo. Eventualno ako su ubrane zelene pa od stojanja pocele da sazrevaju.

Posted

odakle tolstolobik u tisi, zar to nije ribnjacka riba?

Ima je svuda i u rekama i jezerima,kad budeš prolazio kroz Južnu Srbiju zagledaj se kad prelaziš neki most preko J. Morave možeš da vidiš kako ih grabuljaju  :frust:

Posted

Au sto ovo lepo izgleda! Gde na Tisi? Sramim se priznati ali jedino sam malo upoznao Kanjizu i to nedavno

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Becej, sve se obavlja na plazi i ribari ciste ribu i kupanje i internet u kaficima i u restoranima klopa, sladoled. Milina. Jos kad bi pogasili muziku po kaficima, idealno ... nije strasno ali nisam voljna ni jonbonjovi-a da slusam ... ali mozes malo da se udaljis od njih pa je i to reseno. Reko Vucic ionako da ne izlazite iz zemlje jer je opasno ... eto vam destinacije :) Kupanje je super ali za dobre plivace, siroka je, duboko jako i nosi, nema plaznih prilaza nego skaces u duboku vodu odmah, to je jedino upozorenje. Eto razglednice :)

Posted

E hvala na infou. Bas lep i primamljiv opis

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Posted

Jalapeno poppersi,prvi put pravio, preukusni

2717062437.jpg

Posted (edited)

Jalapeno poppersi,prvi put pravio, preukusni

2717062437.jpg

obozavam. jesi ih punio sirom? to je tek zesca navlakusa. svaka paprika zalogaj, sir se topi unutra, mogao bih pojesti dzak. 

Edited by adam