ivy Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 meni je tostolobik ostao u losem secanju kada je moj kum bio ribar pa smo provodili leta na Dunavu i kada je on ribario stalno se zalio na uzasan kvalitet mesa tostolobika koji se raspadne ako provede i 2sata u mrezi ili u cuvarci u vodi..bukvalno se raspadne,postane mekano i moze se gurnuti prst kroz meso
Haralampije Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Da, najbolje ga je odmah ocistiti, kako se on hrani zooplanktonom, kazu da isti odmah po smrti ribe pocinje migraciju iz probavnog trakta u meso i menja mu ukus.TT sto je veci (7-8 kg +) to je bolji
nenad Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 (edited) pimientos de padron, od papricica kupljenih u maxi-ju. mnogo dobroooooooo. jedino mi nije upala nijedna bas ljuta. dodatno je smor sto su nerealno preskupe, 250 dindzi za 200 grama (jbg nisam obratio paznju kad sam kupovao, racunao da ne mogu biti skuplje od habanera i jalapenja). Edited July 22, 2016 by nenad
katamaran Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 (edited) Sad cu opet da ludim sto ne mogu da nadjem. Bas sam se cimao da nadjem to seme pred sezonu <_< kod njih je fazon da su 9 od 10 komada blage al je deseta ljuta sza sve pare i nema sanse da se provali koja je ljuta pre probe. Ruski rulet sa skovilima :) koji Maksi? Sveze ili u tegli? Edited July 22, 2016 by katamaran
nenad Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 sveze, pakovanje od 200 gr, maksi kod fontane. jbg pojeo sam sve pa nemam seme, mogu ti ostaviti ako budem opet uzimao, mada nisam siguran posto je cena bas bezobrazna. znam za ovo da bi svaka deseta trebalo da bude bas ljuta, ali meni bas ni jedna nije zapala. :(
katamaran Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 (edited) Jeste skupo al meni pravi posao ako uspem da isklijam. Semenke ne bi bile ispod 100-150 kinti plus dostava a i rasad bi bio jos skuplji ako bih uopste uspeo da ga iskopam. Pretpostavljam da ih prodaju zelene sto nije dobro za seme al kazu da i to moze da se isklija. Najveci problem je sto su verovatno zamrzavane u nekom trenutku a mislim da to ubija seme al bumo vidli. izgleda da zavisi od temperature. Iz frizidera valjda normalno rade al iz zamrzivaca nista. Bilo bi lepo da su paprike odgajene ovde... Edited July 22, 2016 by katamaran
nenad Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 nisu, koliko se ja secam iz spanije su. i, da, zelene su, nije bila nijedna koja je krenula ka crvenoj boji. :)
katamaran Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Pretpostavio sam da ce biti zelene jer se tako jedu kao i halapenjo, serano... https://www.google.com/search?q=pimientos+de+padron&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwju1PjYiIfOAhUnP5oKHW2SDXUQ_AUICCgB&biw=1170&bih=587
nenad Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 ma da, ali bas su sve potpuno zelene, medju halapenjosima iz maxija mogu i da se nadju primerci koji su krenuli na narandzasto.
katamaran Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 U principu ni to ne bi trebalo. Eventualno ako su ubrane zelene pa od stojanja pocele da sazrevaju.
Bambula Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 odakle tolstolobik u tisi, zar to nije ribnjacka riba? Ima je svuda i u rekama i jezerima,kad budeš prolazio kroz Južnu Srbiju zagledaj se kad prelaziš neki most preko J. Morave možeš da vidiš kako ih grabuljaju
hansolo Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Au sto ovo lepo izgleda! Gde na Tisi? Sramim se priznati ali jedino sam malo upoznao Kanjizu i to nedavno Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока Becej, sve se obavlja na plazi i ribari ciste ribu i kupanje i internet u kaficima i u restoranima klopa, sladoled. Milina. Jos kad bi pogasili muziku po kaficima, idealno ... nije strasno ali nisam voljna ni jonbonjovi-a da slusam ... ali mozes malo da se udaljis od njih pa je i to reseno. Reko Vucic ionako da ne izlazite iz zemlje jer je opasno ... eto vam destinacije :) Kupanje je super ali za dobre plivace, siroka je, duboko jako i nosi, nema plaznih prilaza nego skaces u duboku vodu odmah, to je jedino upozorenje. Eto razglednice :)
Pontijak Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 E hvala na infou. Bas lep i primamljiv opis Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
adam Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 (edited) Jalapeno poppersi,prvi put pravio, preukusni obozavam. jesi ih punio sirom? to je tek zesca navlakusa. svaka paprika zalogaj, sir se topi unutra, mogao bih pojesti dzak. Edited July 22, 2016 by adam
Recommended Posts