maheem Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Ima, al ovo nije pasteta vec tuna siciliana aka fetish. Nisam nesto lud za njihovim pastetama
banatjanin Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 @ pacey MOM odnosno "mašinski otkošteno meso" je masa napravljena od ostataka koje je posle obrade mesa sa kostiju skinula mašina (ali ima tu i koječega drugog, onako kako piše Frank) tu se osim mesa melju i hrskavice, komadi kostiju (što je inače najproblematičnije, zato postoje dozvoljene granice kalcijuma u prerađevinama) i tako to. bezlična smesa koja nije otrovna, ali je užasnog kvaliteta, ide u paštete, viršle, parizere (pogledaj bilo koju deklaraciju) @ Frank znam da je neverovatno, ali ne koriste MOM - sami prave smesu za sve prerađevine (naravno, ne od filea i buta...) u sopstvenim katerima i mlinovima. moguće je i da sami rade separaciju smese, ali gotov MOM im ne ulazi u klanicu - provereno, viđeno iz prve ruke. bio tamo. a propo tirolske i alpske tirolska je skuplja, i to je zaštićeno ime, pošto mora da odgovori tehnološkom standardu. ko hoće jeftiniji proizvod, on pravi alpsku - zapravo fejk tirolske od lošijih sastojaka. isto takoje i za parizer - zato imamo "posebne" jer nemaju pravo da napišu "parizer" na nečemu što je napravljeno od otpadaka isto tako: hrenovka nije hrvatsko ime za viršlu, nego zaštićeni naziv za određeni tip viršle - tehnološki i sirovinski zahtevniji, odnosno po definiciji kvalitetniji. kod nas, koliko znam, samo Famis ima i hrenovku i viršlu. razlikuje se kvalitet, razlikuje se i cena i to drastično
Frank Pembleton Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 @banatjanin Ne znam koji si pogon gledao, ali bilo bi glupo da su platili projekat proizvodnje linije sa delom za MOM , zatim kupili mašine za MOM , da im rade tehnolozi koji znaju da rade recepture koje sadrže korišćenje MOM a da ne koriste taj proces.... ...shit has hit the fan...
banatjanin Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 nisam siguran da sam razumeo poslednji post dakle, ne koriste MOM. prerađevine prave od smese koju sami prave, od komadnog mesa koje kupuju u Srbiji
Frank Pembleton Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 nisam siguran da sam razumeo poslednji post dakle, ne koriste MOM. prerađevine prave od smese koju sami prave, od komadnog mesa koje kupuju u Srbiji Neka ostane na tome onda. Ja video ono što sam video, ti ono što si ti video.Oni jesu jedni od kvalitetnijih prerađivača u mesnoj industriji, samo mislim da nisu imuni na korišćenje tih komponenti u preradi.
wall Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 Poprilično sam siguran da na ambalaži nekog slo proizvođača pilećih viršli piše da je bez tog mehaničkog... Mada i na tarabi piše...
ajgor Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 Ja obilazio jednu "fabričku radnju" jedno vreme kod onog Belmax centra tamo kod ikarbusa. Bilo tu na gomili raznih stvari iz asortimana... Bilo mi usput sa posla, više nije. Prijatelju dragi pozdravi jeeeee ...shit has hit the fan... Ima li još igde Famisove fabričke radnjice, pisah im jednom, no niks odgovora? Ne mogu da se opepelim od kada su ukinuli taštinu radnju u Koste Glavinića, pisali smo onomad o tome. Nigde posle nisam po drugim lancima viđao one njihove finije stvari, poput sauna šunke i horiza, Na stranu što su hrenovke bile u rinfuzi, pa ne mora da se trči svaki čas u radnju kad se pojede, a ukućani se ozbiljno navadili na one jednostavnije prerađevine koje su bile prva liga, poput butkica i obične hamburške slanine.
Frank Pembleton Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 Ima li još igde Famisove fabričke radnjice, pisah im jednom, no niks odgovora? Ne mogu da se opepelim od kada su ukinuli taštinu radnju u Koste Glavinića, pisali smo onomad o tome. Nigde posle nisam po drugim lancima viđao one njihove finije stvari, poput sauna šunke i horiza, Na stranu što su hrenovke bile u rinfuzi, pa ne mora da se trči svaki čas u radnju kad se pojede, a ukućani se ozbiljno navadili na one jednostavnije prerađevine koje su bile prva liga, poput butkica i obične hamburške slanine.Pitaj kumsa da proveri ovu što sam ja obilazio, još petkom popust...
gospa buba Posted July 9, 2016 Posted July 9, 2016 dobro ali u jachim maksijima bi trebalo da ima, jel tako? cu da uradim risrch od ponedeljka po kraju...
ajgor Posted July 10, 2016 Posted July 10, 2016 Pitaj kumsa da proveri ovu što sam ja obilazio, još petkom popust... Važi, biće sjajno ako postoji. Na Senjaku je popust bio četvrtkom :)
Recommended Posts