banatjanin Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 de se kupuje taj, junior voli. i od chega se to u stvari pravi? ^_^ pazi, ak je nešto kvalitetno, Famis jeste ima ga po Maksijima, Merkatorima, Univeru... vakum pakovan veći komad pa pravi se valjda od sličnog od čega i viršla - ali, Famis ne prerađuje MOM (mašinski otkošteno meso, đubre i otrov) to kažem provereno, baš provereno, već samo sami prerađuju celu svinju iz domaćeg otkupa i sve rade pod nekom nemačkom licencom. zato su skupi i zato ih malo ima, ali su realno vrhunski kvalitet
Haralampije Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 +1 za Famis Njihova tirolska ili alpska (taj tip proizvoda, nisam siguran kako mu je pravi naziv) je odlicna ali kvalitet mora i da se plati , skuplja je jedno 5 x od slicnih proizvoda velikih klanica/preradjivaca
renne Posted July 7, 2016 Author Posted July 7, 2016 Pa kao i viršle, hrenovke, safalade, valja, ali je zato i skupo. Ali vredi
gospa buba Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 (edited) pa to mi kazite :D on topik. dono mi momak cevape od cice. deca otela lebac, taman ^_^ Edited July 7, 2016 by gospa buba
Frank Pembleton Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 pazi, ak je nešto kvalitetno, Famis jeste ima ga po Maksijima, Merkatorima, Univeru... vakum pakovan veći komad pa pravi se valjda od sličnog od čega i viršla - ali, Famis ne prerađuje MOM (mašinski otkošteno meso, đubre i otrov) to kažem provereno, baš provereno, već samo sami prerađuju celu svinju iz domaćeg otkupa i sve rade pod nekom nemačkom licencom. zato su skupi i zato ih malo ima, ali su realno vrhunski kvalitet Uhhh zaista Famis gura kvalitet, ali kategorički da NEMA moms-a to jednostavno nije tačno. Ima ga ali minimalno verovatno. Moms nije zabranjen, samo je u većini slučajeva nepoželjan.
maheem Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 +1 za Famis Njihova tirolska ili alpska (taj tip proizvoda, nisam siguran kako mu je pravi naziv) je odlicna ali kvalitet mora i da se plati , skuplja je jedno 5 x od slicnih proizvoda velikih klanica/preradjivaca Mislis 1.5x :) nemojmo preterivati.+1 za famisovu tirolsku. Moram probati i ostale njihove proizvode.
pacey defender Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 Mesne prerađevine jedem vrlo retko. Otprilike jednom mesečno kupim 100gr nekog kulena, cisto da me mine želja. Ne znam ništa o tom konceptu MOM-a. Može malo usmeravanje o štetnostima? Da li je relevantno samo za prerađevine ili i za sveže meso?
renne Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 (edited) Evo sad jedem. bajrina pileća pašteta sa suhim mesom je jedan vrh, plus ladan paradajz edit Edited July 8, 2016 by renne
Frank Pembleton Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Mesne prerađevine jedem vrlo retko. Otprilike jednom mesečno kupim 100gr nekog kulena, cisto da me mine želja. Ne znam ništa o tom konceptu MOM-a. Može malo usmeravanje o štetnostima? Da li je relevantno samo za prerađevine ili i za sveže meso? Nemam sad vremena ni živaca ovako kljakav. Nominalno je to zapravo maksimalno iskorišćenje tehnologije u preradi mesa u cilju zarade. Cilj je iskoristiti sve "delove životinje" u preradi. Naravno kad jednom pređeš granicu... I da odnosi se na mesne prerađevine, to je kako da kažem "masa za ispunu" u raznim proizvodima mesne industrije...
Haralampije Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Mislis 1.5x :) nemojmo preterivati. +1 za famisovu tirolsku. Moram probati i ostale njihove proizvode. nije bas 5 x ali ni 1.5 x ;) http://online.idea.rs/#!/products/60022990/famis-tirolska-kobasica http://elakolije.univerexport.rs/online.php?get_p1=jedan&si_art=0077286&naz=Kobasica-alpska-mini-325g-backa
maheem Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 (edited) Jesi l nasao najjeftiniju i to na snizenju? [emoji38]ol: Anyway, my bad, vidim da je dva put skuplja od ostalih. Edited July 8, 2016 by maheem
ivy Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 ja sam doruckovala malo isto kao Haralampije i malo tune sa clukom inace ova tuna,skroz dobra
Recommended Posts