Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

dobro izgleda ova domacica. imas rernu nestandardne velicine?!

Jok, imam plehove nestandardne veličine :D

Posted

Ovaj je neki stari, ni ne znam odakle je al' je od dobrog materijla, valjda tučani ili tako nešto.

Posted

kod mene cufte u kokosovom mleku i ,,taljatele,, od tikvica+mesana salata

hej, daj neki savet za ove kokosovane ćufte.

Posted

Večeras sam pravio 2. put u par dana neku Kinesku mešavinu sa recepta sa nekog flajera koji je išao uz neko piće, ne znam ni odakle mi to, al reko da probam. Uglavnom, super je ukusno. Ispeče se piletina, uporedo izdinsta šargarepa praziluk i kupus na štapiće seckano, na kraju dodaju šampinjoni. Kada povrće smekša, ubaci se (ispečeno) meso, začini, doda soja sos još malo dinsta i gotovo, plus pirinač. Ne pamtim kada sam jeo pirinač, pošto ga keva nikad nije praktikovala u ishrani a za ovo malo što sam sam kuvao kući za mog samotnjačkog života nije mi dopalo na dnevni red, tako da mi je nenormalno prijalo. 

Sve u svemu, brzo se sprema, a baš je tasty i što je još važnije, drugačije je od svega što uglavnom jedem.

Uz to smo napravili i zelenu salatu sa mladim lukom. Ne znam št ami je ove godine, jedem zelenu salatu kao da je nikad u životu nisam jeo. Nešto je kvrcnulo i to mi je sad omiljeno povrće pored paradajza naravno koji je nezamenljiv u raznim varijantama.

Posted (edited)

Probaj meso odvojeno bez da ga mesas sa povrcem. Iseces ga na kockice, mariniraj ga soja sosom jednu chuku, ubacis u tiganj sa kikirikijem a preostali sos pojacaj sa jos soje i umuti med u njega pa ga rkni u tiganj kad piletina vec bude gotova, mozda malo brasna dodati, mesaj i dobices super lepljivu oblogu oko mesa.

Now eating: nekljakave tikvaje

df0234043d5c9aab5d4a4f695fec91ab.jpg

0b7adf89745b3b6c30e3d1b8e6791c07.jpg

Edited by maheem
Posted

hej, daj neki savet za ove kokosovane ćufte.

napravis cuftice,zapeces na tiganju sa svih strana i roknes kokosovo mleko,povrce po zelji,zacine i gotovo :D

ja sam pravila cuftice(pravila sam bas malecke,nesto izmedju cufte i knedle,mozda 3-4 cm precnika) mleveno meso pomesano sa sitno seckanim sa crnim i belim lukom,so,biber,,zapekla u serpi sa svih strana da lepo porumeni,preko sam stavila malo zamrznute carske i malo balkanske(grasak,crvena paprika,kukuruz secerac) mesavine,kokosovo mleko,so biber i kari iz mlina(mrzelo me da tostiram semenke)..to se malo ukrcako i gotovo...

Gordon je jednom pravio neke njegove cufte u kokosovom pa sam ja izmislila ovo i pravim u raznim kombinacijama u zavisnosti sta imam u fridzu...

u principu sam se opustila sto se tice mesa u kokosovom i skontala da moze sve ali je bitno vreme pripreme pa su jedino u tom smislu cufte i piletina najbolji..jednom sam pravila i neku svinjetinu i bi super ali me mrzi da dinstam meso...

Posted

Now eating: nekljakave tikvaje

df0234043d5c9aab5d4a4f695fec91ab.jpg

0b7adf89745b3b6c30e3d1b8e6791c07.jpg

Bravo! Savrseno izgledaju, jel to ovcije ?

Posted

nije problem da se naprave takve tikvaje, nego srpska domacica voli da ih zalije vodom i zaboravi u loncu ili rerni. to se ne radi, ostave se suve sa minimalno vode na dnu da se ne hvataju i umereno dugo u rerni (sto znaci da fil mora biti termicki obradjen u fulu ranije).... 30-40 min, samo da se tikvica sparusi a ostane al dente.

Posted (edited)

Bravo! Savrseno izgledaju, jel to ovcije ?

Jok, svinja-june mix iz mesare Štrand, najukusnije mleveno u komšiluku. A žućkasto je veggie mix.

@yolo: ma da, dinstanje nadeva pre rerne a tikvice 30min, + 10min za topljenje sira pred kraj. Svetlo zelene su mogle i koji minut duže

Edited by maheem
Posted

Jok, svinja-june mix iz mesare Štrand, najukusnije mleveno u komšiluku. A žućkasto je veggie mix.

@yolo: ma da, dinstanje nadeva pre rerne a tikvice 30min, + 10min za topljenje sira pred kraj. Svetlo zelene su mogle i koji minut duže

nismo se razumeli :) mislio sam na ovcije mleko al videh posle da si stavljao grkljanski jogurt

Posted

nije problem da se naprave takve tikvaje, nego srpska domacica voli da ih zalije vodom i zaboravi u loncu ili rerni. to se ne radi, ostave se suve sa minimalno vode na dnu da se ne hvataju i umereno dugo u rerni (sto znaci da fil mora biti termicki obradjen u fulu ranije).... 30-40 min, samo da se tikvica sparusi a ostane al dente.

sve ja to tako, ali meni je to k'o nuklearna fizika - ne biva u mojoj rerni

Posted

omlet sa tikvicom,blitvom i malo mladog luka i salata od kupusa,krastavca i rotkvica :p

Posted

салата од тиквица, домаћи хлеб и штапићи од лигања

Posted

несољене тиквице брзо пропжити на муљу