Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Pa, šta čekaš adame, plasiraj to na gladno beogradsko tržište. 

Posted

di je nezvanova :)

sutra ide presek da vam pravim zazubice :)

dudo, mi i dalje cekamo ...:-)

PIQg99j.jpg

a evo i moje tortice, neka kao ro cizkejk varijanta, sa indijskim orasima, kokosovim uljem i jagodama, dok je osnova sa kokosom, orasima, lesnicima i urmama...

nego, sad me je haralampije podsetio na najbolje leblebije koje sam jela bas u firenci, u nekom restorancicu /u varijanti ''aperitivo'' koja je bila sjajan nacin da tamo klopamo po pristupacnim cenama - mislim da je bilo 5 evra po osobi za klopu sa svedskog stola, koliko zelis i casa vina/ e, pa te leblebije su bile spravljane sa skembicima, ne znam kako, znam samo da sam ja mislila da su oni to samo dobro zacinili dok moj sin nije probao i rekao da je na zalost sa tim preukusnim dodatkom...

e, da, imam jos nesto sto mi je ovih dana bio nevidjeni hit, drugaricina ujna je napravila za uskrsnji rucak savrsenu salatu, mada je to zapravo predjelo sa rendanim kuvanim krompirom, kuvanim jajima, cveklom, sargarepom, celerom, majonezom, kozijim sirom, mlevenim orasima, kaparima i narom... znam da zvuci odvec kokafonicno i eklekticno, na ivici kica, ali je ukus bio zaista savrsen!

Posted (edited)

ne znam ima li kod nasih kineza, ovde kod mene (london) kinezi u svojim supermarketima prodaju ocisceno i obareno skembe, belo, mekano i spremno za razne vrste obrade. prodaju svasta sto nema u regularnim radnjama - pilece nogice, pacece jezike, razna srca, crevca, bele dzige, obraze i razne druge zlondre. sve ocisceno i spremno za upotrebu. i ne moz jeftinije.

ja bih to sve jela i kuvala samo da ima spremno i upakovano da se kupi...ustvari da zivim na selu i da imam letnju kuhinju i potrebnu logistiku,da mogu da izadjem napolje dok se kuva i ostalo, bih i da nije spremno i ocisceno..

Edited by ivy
Posted (edited)

Kad će to sutra? ;-)

Ajoooj skroz sam zaboravila, izvinjavam se.

Evo preseka :-)

20160501_151534-1.jpg

ed

I da izvinjavam se zbog onako grozne fotke cele torte, to bilo nesto na brzinu.

nezvanova daj recept, ta tvoja tortics bas dobro zvuci.

Edited by dùda
Posted (edited)

Rezance sa sirom i cili sosom. Bez sosa bi bili skroz bezveze a ovako su super :)

Edited by katamaran
Posted

zmNPrko.jpg?1

Lagana večerinka.

Ili, noćerinka.

Posted

ja bih to sve jela i kuvala samo da ima spremno i upakovano da se kupi...ustvari da zivim na selu i da imam letnju kuhinju i potrebnu logistiku,da mogu da izadjem napolje dok se kuva i ostalo, bih i da nije spremno i ocisceno..

ja s vremena na vreme nakupujem tih iznutrica pa pravim svinjokoljski gulas - srca, dzige bela i crna, mesa, dosta luka, tucane, zacina. uz to domaceg hleba i tursije. dok se krcka rakijica, posle vina. sreca! 

ove nedelje nisam kuci pa jedem napolju. danas sushi ako se ne predomislim. 

Posted

kod mene cufte u kokosovom mleku i ,,taljatele,, od tikvica+mesana salata

Posted

Ravijojli™ sa mesom u siru i pavlaci

Posted

masline, domaći, houmejd kačkavalj i potpuno amatersko (houmejd) crno vino, ono "sa talogom"

Rustik heaven...

Posted (edited)

zmNPrko.jpg?1

Lagana večerinka.

Ili, noćerinka.

dobro izgleda ova domacica. imas rernu nestandardne velicine?!

Edited by darling
Posted

Ravijojli™

houmejd ili kupovni?