aram Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 pa jesu naibolji tako :) al probaj kuvanje na pari sa grancicom ruzmarina, isto je odlicno
InvisibleLight Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 kuvani mladi krompirici, sa sosom od mirodjije, mmmmm
renne Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 Meni isto valja samo baš prženo, nema šta nisam pokušao
Skyhighatrist Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Juče ih strpao u plek pa u rernu, a u moči od prasećih bajadera sa pomorandžama (uredno sam ohladio, skinuo mas sa površine i zamrzao jedno 2 litra ovog nektara, upravo sa idejom mladih krompirića ).
Bujodrag Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Opet spominjete te praseće bajaždere. Šta ssu to prassseće bajadere, eh moj prekrasssni? Dajte neki detaljni info za nas što se primamo čim se neki krkanluk ovde spomene.
yolo Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 za mast ne sumnjam da je jos bolje od zejtina but oh wait....
Skyhighatrist Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Šta ssu to prassseće bajadere, eh moj prekrasssni? Evo redom: sepra.jpg neko je pitao da okačim fotku praseće bajadare od Nove godine. evo ga, ispalo perfektno, pojelo se dok si reko holesterol nema kostiju, nema suvišne masnoće, žilica, hrskavica, svako parče isto, na svakom isti komad savršene kožurice Čim sam ga izvadio iz rerne, skinuo mu kožuru, pa odvojio meso od kostiju. Skinuo masno, pa komade mesa slagao u pleh do gornje ivice. Poređao komade kožurice, prekrio providnim folijom i na to stavio drugi pleh koji sam pritisnuo knjigama. Odstojalo na hladnom preko noći. Seče se lako, jede još lakše Meso solio u salamuri, pekao oko 3 i po sata Daj neki hint za sastav salamure i ovo što pita Yozza, koji deo praseta si radio (kapiram da nije celo)? nije celo, zadnji čereg, imao 6 kila, ali može i celo, od tipa koji radi celu prasad (ugostitelj) sam i skinuo foru u litar vode rastopiš dve šolje soli i jednu šolju šećera i staviš da prokuva. kad se sve rastopi, skineš sa vatre i pomešaš sa još tri litra hladne vode. kad se salamura poptuno ohladi, potopiš u nju meso (najbolje neka četvrtasta posuda) i ostaviš 36 - 48 sati. u pleh staviš klocne, na njih meso, naliješ sa malo vode i staviš u rernu na najjače. ne pokrivaš folijom i ne bušiš kožu! posle pola sata smanjiš vatru na 170 i pečeš još jedno tri sata, povremeno dolivaš vodu da masnoća ne zagori ispod. kad izvadiš iz rerne, odmah skidaš kožu, odvajaš višak masnoće, skidaš meso sa kostiju i ređaš u četvrtastu posudu. preko mesa naređaš kožuricu, prekriješ providnom folijom i pritisneš drugom posudom koju nečim otežaš, ostaviš na hladnom par sati da se stegne i slegne, uzmeš lenjir i sečeš Dada, to je ta, jednostavna, a od-li-čna! Samo da prijavim da su praseće bajadere pobrale ovacije Uradio sam mali upgrade: u salamuru sam stavio jedno 5-6 krupnijih pomorandži isečenih na kolutove, i poturio sam ih posle salamurenja na dno pleha, ispod rešetke na kojoj je bilo prase prilikom pečenja. Potom sam izvadio samo meso od pomorandže (dakle odstranio koru) i izblendao, pa premazivao svaki sloj očišćenog mesa kad sam ređao u pleh na hlađenje...
nezvanova Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 (edited) sad me momci inspirisali da na brzaka napravim listu najvecih forumskih gastro hedonista: 1. yolo 2. banacanin 3. cmrlj 4. rene 5. aram 6. skyhighatrist 7. haralampije 8. rezwalker 9. vasa 10. katamaran moja lista najboljih forumskih kuvara /na osnovu opisa i fotki/ izgleda ovako 1. banacanin 2. rene 3. cmrlj 4. aram 5. skyhighatrist 6. rezwalker 7. haralampije 8. vasa 9. yolo 10. katamaran + adam i centrifuga su takodje odlicni /iako se ne javljaju cesto/ za kategoriju deserti, pobednice su 1 darling 2.cmrlj 3 beta kentauri 4.duda 5.ivy 6.hansolo ;-) + nikako ne mogu da se setim ko je zimus postovao fotku savrsene torte... znam da je forumasica u pitanju, al nikako da se setim kriterijuma za pretrazivanje. e, dakle, i ona ide na desert listu kad je nadjemo :-) Edited April 19, 2016 by nezvanova
Frank Pembleton Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 +1000 I tako ja odavno obecao da cu jednom da pokupim sve recepte i da ih poredjam bas zbog toga sto cesto ne mogu da nadjem... Al kad sam mrcina lenja...
ivy Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 dje mene na deserte ja ne jedem secer ima 4godine.. kad smo vec ovde nau iting-moj tazin od piletine sa prazilukom,kuminom,belim vinom i limunom
nezvanova Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 dje mene na deserte ja ne jedem secer ima 4godine.. kad smo vec ovde nau iting-moj tazin od piletine sa prazilukom,kuminom,belim vinom i limunom pa bas zbog recepata sa stevijom...palacinci sa zovom, ledena cokoladice sa kokosom i tako...:-)
ivy Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 aaaa ondak dobro :p bas sam u nedelju pravila prve palacinke sa zovinim cvetom ove godine, jedva cekam opet :p
gospa buba Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 aaaa ondak dobro :p bas sam u nedelju pravila prve palacinke sa zovinim cvetom ove godine, jedva cekam opet :p kako se to pravi?
ivy Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 (edited) kako se to pravi? napravis americke palacinke(random recept) i dok se jedna strana pece na gornju stranu sipnes naseckane cvetove zove-cvetove bi trebalo iseckati sto sitnije tj. sa sto manje onih zelenih grancica jer one nisu bas ukusne(a moze i sa cvetovima bagrema,njih izvaditi iz one casice) pa okrenes na kratko i tu stranu ja sam moje pravila sa malo nekih specijalnih sastojaka,da ti ne pricam sad.. cvetovi se ne peru zbog polena pa ih je potrebno brati negde gde je cisto,ali to znamo.. Edited April 19, 2016 by ivy
nezvanova Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 aaaa ondak dobro [emoji14] bas sam u nedelju pravila prve palacinke sa zovinim cvetom ove godine, jedva cekam opet [emoji14] Sent from my Z520 using Tapatalk
Recommended Posts