nezvanova Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 jao, i mi smo slicno rucavali, al nemam fotkice da dokazem :-)...docekali vladekovog drugara, belgijanca i vegeterijanca, koji dosao u srbiju da napravi clanke o nasim seljacima i zakonu o poljoprivrednom zemljistu /a onda je malo zavatio i belgrade waterfront/ nekim kaobajagi grckim ruckom...bilo potaza od brokolija a zatim tune na zaru /prethodno se na rostilju pekli cevapi i pljeska za cerku mog muza koja ne voli ribu, pa je tunj bio bozanstven /, pa tikvice i patlidzan koje sam prvo grilovala pa prelila blukom, persunom, iscepkanim pecenim paprikama i posula fetom + kuvana sargarepa sa blukom i ljutom papricicom + humus od svezeg graska + tzaziki sa kozijim kiselim mlekom i salata od mladog cluka + sremusa + pavlake. isfilovala kore za rozen tortu ukuvanim makom, orasima i koricama limuna i narandze + puter, kao glazura isla cokolada za kuvanje. preziveli.
renne Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Ja sam tikvice samo isekao, posolio i pobiberio. redao red tikvica, red mladog sira, zalio jajima i na kraju sve ušuškao čedarom
darling Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 j isfilovala kore za rozen tortu ukuvanim makom, orasima i koricama limuna i narandze + puter, kao glazura isla cokolada za kuvanje. kako su stranci reagovali na mak?
nezvanova Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 tomi su se bas svideli kolaci, mada u tim korama i sa limunom i narandzom, cini mi se da oni nemaju bas pravi ''makasti'' smek. pojeli su bas dosta, cak i poneli da gricnu na putu do aerodroma, sto pretpostavljam da znaci da ih nije hvalio reda radi :-)
nezvanova Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 da, sad bas citam, dosta blazirano zvuci ovako /ako je neko opravdanje, uvek kazem tunj kada je rec o konzerviranoj ribi, dok za ovu svezu, kazem tuna - kao, da se razlikuje :-))
darling Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 (edited) jao sto volim kad se kaze tunj a ne tuna ala si osetljiv na hrvatskosrpski zasto svako ne bi pricao kako zeli. Edited March 21, 2016 by darling
gospa buba Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 (edited) pa tunj se kaze, shta vam je nau iting jabuke. zahvaljujuci vasinom nachertaniju o jabukama, ja sam ovog meseca probala po malo od svih jabuka i nashla svoje dve omiljene vrste: zlatni delishes juzni banat (to je klasika :D) i jonagold iz bilo odakle. ostale cao zdravo -_- Edited March 21, 2016 by gospa buba
Аврам Гојић Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 mali falafel sa puno ljutog, da se razmrdam malo na ovu zimu
Recommended Posts