Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

Sir iz mjeha u Mostaru, among other things.

ugojices se.

A što sad idem tek u Sarajevo.. :D

• Author

57ed1708c7167e89f6016a1f497b045f.jpg

fa14f9da72cac9aef30f0dd52065292b.jpg

jao, i mi smo slicno rucavali, al nemam fotkice da dokazem :-)...docekali vladekovog drugara, belgijanca i vegeterijanca, koji dosao u srbiju da napravi clanke o nasim seljacima i zakonu o poljoprivrednom zemljistu /a onda je malo zavatio i belgrade waterfront/ nekim kaobajagi grckim  ruckom...bilo potaza od brokolija a zatim tune na zaru /prethodno se na rostilju pekli cevapi i pljeska za cerku mog muza koja ne voli ribu, pa je tunj bio bozanstven :s_c: /, pa tikvice i patlidzan koje sam prvo grilovala pa prelila blukom, persunom, iscepkanim pecenim paprikama i posula fetom + kuvana sargarepa sa blukom i ljutom papricicom + humus od svezeg graska + tzaziki sa kozijim kiselim mlekom i salata od mladog cluka + sremusa + pavlake. isfilovala kore za rozen tortu ukuvanim makom, orasima i koricama limuna i narandze + puter, kao glazura isla cokolada za kuvanje.

preziveli.

• Author

Ja sam tikvice samo isekao, posolio i pobiberio. redao red tikvica, red mladog sira, zalio jajima i na kraju sve ušuškao čedarom

j isfilovala kore za rozen tortu ukuvanim makom, orasima i koricama limuna i narandze + puter, kao glazura isla cokolada za kuvanje.

kako su stranci reagovali na mak? 

tomi su se bas svideli kolaci, mada u tim korama i sa limunom i narandzom, cini mi se da oni nemaju bas pravi ''makasti'' smek. pojeli su bas dosta, cak i poneli da gricnu na putu do aerodroma, sto pretpostavljam da znaci da ih nije hvalio reda radi :-)

jao sto volim kad se kaze tunj a ne tuna

da, sad bas citam, dosta blazirano zvuci ovako  :blush:

/ako je neko opravdanje, uvek kazem tunj kada je rec o konzerviranoj ribi, dok za ovu svezu, kazem tuna - kao, da se razlikuje :-))

jao sto volim kad se kaze tunj a ne tuna

ala si osetljiv na hrvatskosrpski   :fantom:

zasto svako ne bi pricao kako zeli. 

Edited by darling

pa tunj se kaze, shta vam je :blink:

nau iting jabuke. zahvaljujuci vasinom nachertaniju o jabukama, ja sam ovog meseca probala po malo od svih jabuka i nashla svoje dve omiljene vrste: zlatni delishes juzni banat (to je klasika :D) i jonagold iz bilo odakle. ostale cao zdravo -_-

Edited by gospa buba

Calzone oversized.

calzone,jbtt.jpg

Jbg, kad sam lake ruke.

• Author

pekmez od šljiva sa mladim kajmakom

mali falafel sa puno ljutog, da se razmrdam malo na ovu zimu