Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

moj pileci tazin sa prazilukom i kuminom i,ovaj put, komoracem(svezim i semenkama)

Posted

mocarelu, vrh vrhunsku, uzeo kanticu od dva kila (cca soma i po dinara) davimo se treći dan u njoj

pravi je mala mlekara iz Negotinske krajine, kažu od mleka iz okolnih sela, što će reći: sa trave

i dobar crni leba, i sušeni paradajz i istarsko hcmulje :piggy:  nikad neću smršati... :dry:

koja mocarela i gde?

Posted

dva mlevena pileca bela i kuvana sunka, dva kuvana jaja, marinirana zrna bibera, saka pokvasena stara leba, mucho persuna, tri cena seckanog belog luka, kasicica aleve paprike, soli, bibera, dobro izgnjeciti, promesati, izgaziti, uvaljati u prezle i na rostilj. 

dobro uz mladog kozjeg sira i marinirane feferone.

Posted

Pile pečeno na soli i pire od bundeve i krompira. 

koja ti je vizija sa tim pireom? bash sam jutros neshto (gledajuc bundevu, gledajuc krunpir) pomislila kao je to fensi kombinacija, ali kako naterati puchanstvo da deli to mislenje :lolol:

Posted

koja ti je vizija sa tim pireom? bash sam jutros neshto (gledajuc bundevu, gledajuc krunpir) pomislila kao je to fensi kombinacija, ali kako naterati puchanstvo da deli to mislenje :lolol:

Ma, nema tu neke posebne vizije, jednostavno, pire od bundeve i krompira je vrlo ukusan  :).  Bundeva pireu poboljša šmek, da mu slatkoću i lepu narandžastu boju, a krompir je tu kao neka baza i da malo izbalansira teksturu, i eventualno ukus, ako ćeš pire da služiš nekome ko nije ljubitelj iste. Ja sam, putem ovog pirea, uspeo da navedem ukućanku koji nije mogla da je smisli, da odustane od prenemaganja i počne bundevu da gleda drugim očima. Sad redovno traži da joj spremam jela koji je sadrže i rado je jede. 

Ovako napravljen pire ukusom donekle podseća na onaj slatki krompir, batat, koji je takođe super ukusan, ali i skup jbg, košta oko 200 dinara kilo na pijaci  :(. 

Probaj, ništa te ne košta, možda se dopadne pučanstvu. Bundeva je sjajna namirnica, samo što neko to shvati pre a neko kasnije ;). I ako budeš pravila pire, nemoj da stavljaš mleko, samo dodaj puter i so, i gledaj da uzmeš suvu bundevu za pečenje, da ti pire ne bi bio vodenast. 

Posted

hm, ne secam se da sam ih ovde vidjao...

Nisam ni bio preveliki optimista :(

Posted

sad sam guglao, vidim da ih ovde kod mene drze radnja sa africkom robom i british corner shop... nek potrazi po tim egzoticnijim prodavnicama, u supermarketima ih nece naci