Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

sta je to? 

gugl mi pokazuje sarme, podvarak, lazanje, i jos par neidentifikovanih jela

edit: naso banacaninov recept

NE: djuvec sa slaninom 

(danas sam saznao da se ponegde djuvec pravi sa piletinom :huh: a bez kljucnog sastojka zbog kog se zapravo i jede :piggy: ) 

Edited by Zverilla
Posted (edited)

U amanu uzeo iranske urme.Fenomenalne,600 gr/190 din.Sveze,socne,mekane,sorta Mazafati,tamne skoro crne

Dates 
Mazafati Date:
This fresh date grows in Kerman region. The coloring of this kind variety is black and its taste is very delicious.

ovako izgledaju

1306492083963.jpg

Edited by Haralampije
Posted

Da, svuda ih sada ima po Beogradu. Najbolje koje su se ikada pojavile kod nas.

Ne idi u Aman, ogavno je tamo sve.

Posted

Ne idi u Aman, ogavno je tamo sve.

+1 bilo mi usput,svratio da kupim limun.inace tamo treba dobro otvoriti oci kad se kupuje

Posted

Ovaj Aman kod mene šije Ideu udaljenu 100m po otprilike svemu, osim po svežem mesu (mada je realno mrtva trka ko je gori)...

Posted

Da, svuda ih sada ima po Beogradu. Najbolje koje su se ikada pojavile kod nas.

definitivno.

Posted

Salčići

upload_-1.jpg

Urbana legenda kaže da su najbolji kad odstoje dva tri dana, ali niko nikada nije uspeo da ih sačuva toliko dugo.

Posted

Svašta ali izdvojila se fazanska pašteta, neke kifle i tufahije. ^_^

Dobra jaga ali već je dosta.

Posted

Aranccini. Sad delezov neki keks trešeraj.

Posted

rizoto svoj i lebac svoj. i neshto rukole iz besa :lolol:

Posted

brstili sipka sa grma danas u ogromnim kolicinama..bobtemazo kako je dobar,to je 1 dzem na stapicu!!!!!!!!

Posted (edited)

ja sam cuo iz neproverenih izvora da je sipak u toj formi mnogo ukusan, ali da kasnije pravi opasne probleme zbog onih finih iglica u plodu (zbog kojih se i dzem od sipka filtrira vise puta)

nadam se da izvori nisu bili u pravu :)

Edited by Zverilla
Posted

Salčići

upload_-1.jpg

Urbana legenda kaže da su najbolji kad odstoje dva tri dana, ali niko nikada nije uspeo da ih sačuva toliko dugo.

to prvo nije sasvim tacno, najbolji su kad su topli - jedino sto ces tada pojesti pola tepsije i bolece te stomak sledeci dan.

kad se ohlade onda se mast stvrdne i stvarno treba 2-3 dana da se opusti.

Posted

ja sam cuo iz neproverenih izvora da je sipak u toj formi mnogo ukusan, ali da kasnije pravi opasne probleme zbog onih finih iglica u plodu (zbog kojih se i dzem od sipka filtrira vise puta)

nadam se da izvori nisu bili u pravu :)

o tome je i juce bilo price ali ja ti nista nisam primetila a nije prvi put da ga tako jedem,svake godine ga se najedemo kad god idemo od decembra do marta...

to mozda vazi za fina gradska creva ne naviknuta da vare mnogo vlakana  :fantom: