Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

čvarci 1.000 dinara :lol:

voleo bih da sretnem osobu koja to plaća i pogledam je duboko u ovčje oči.

Duvan čvarke, moj čovek plaća. Voli. Mnogo.

Ja domaće dobijam od kuće, prave, debele, slane, sa malo krtine u svakom komadu.

Malo ih ima, toliko malo da ih ne bih stavila u one pogačice.

Posted

pa dobro duvan čvarci se kuvaju 12 sati, to je kao OK...ali sada divljaju i sa običnim bombonama od svinje.

Posted

Ne volem duvan čvarke

nisam znala sta je to. google izbaci nesto sto  je vizuelni blizanac kadaifu

ko bi jeo te mrezaste cvarke, valjda je poenta da su krti i krckaju

(znam - paralela mi je kiseli kupus koji pucka i koji je njam i onaj rendani na rezance koji je fuj)

now eating - cokolada i kafa, nakon cevapa, peti dan sam na dzank hrani, doslo mi

Posted

hehehehe kod renea važi pravilo - ako nije na ovalu nije ni posluženo! :thumbsup:

Posted

Ja sam dete duvan cvaraka. Nista ne moze da se poredi sa real deal duvan cvarcima iz kazana kada se ocede, pa fino posole. Te tople volim najvise. 

Medjutim, da dam heads up Invisible Light, moj cale je najvise voleo Mitros cvarke. U nekom trenutku nije vise imalo da ih se kupi u BG, pa je cale isao u SM po te cvarke u fabriku. I prvo je krenuo po 3-4 kg, da bi zatim recimo moj ujak video te cvarke, pa jedan komsija, pa kum, pa neki prijatelj, da bi na kraju pred kraj te avanture cale donosio po dve kutije od po 25kg cvaraka iz Mitrovice. Pa je kod nas bio sortirni centar i dalja distribucija svim zainteresovanima. :D Bili su vrh cvarci, nesto posebno. Nisu oni vojvodjanski hrskavi, niti se oseca mast, a opet su bile lepe mekane kockice u idealnoj proporciji masti i krtine. Ni jedna jedina kozurica nikad nije zalutala. Posle se Mitros zatvorio i to je bilo to. Sad smo nesto skoro kontali da nadjemo tog tehnologa iz Mitrovice da ga angazujemo u Begisu. Taj covek je bog cvaraka.

Posted

Zdrava ishrana neće propast, dok je Srba i Srbije.

Posted

Istina, svinje su mnogo mesnatije, ne sećam se da sam skorije video masnu prasetinu a nekad je to bio glavni problem.

Da, manje ima slanine na modernim svinjčekima ali kako onda mast nije drastično poskupula? Samo čvarci.

mi od proslog naseg svinjokolja dobili cinijicu cvarak,neki bedu ni 2kile  :cry:

inace u Ns-u 600din kila cvaraka i to lepi,rumeni,sitni i jednako seceni ko bonbonice :P

Posted

Zdrava ishrana neće propast, dok je Srba i Srbije.

:fantom:

Posted

Ja sam dete duvan cvaraka. Nista ne moze da se poredi sa real deal duvan cvarcima iz kazana kada se ocede, pa fino posole. Te tople volim najvise. 

Medjutim, da dam heads up Invisible Light, moj cale je najvise voleo Mitros cvarke. U nekom trenutku nije vise imalo da ih se kupi u BG, pa je cale isao u SM po te cvarke u fabriku. I prvo je krenuo po 3-4 kg, da bi zatim recimo moj ujak video te cvarke, pa jedan komsija, pa kum, pa neki prijatelj, da bi na kraju pred kraj te avanture cale donosio po dve kutije od po 25kg cvaraka iz Mitrovice. Pa je kod nas bio sortirni centar i dalja distribucija svim zainteresovanima. :D Bili su vrh cvarci, nesto posebno. Nisu oni vojvodjanski hrskavi, niti se oseca mast, a opet su bile lepe mekane kockice u idealnoj proporciji masti i krtine. Ni jedna jedina kozurica nikad nije zalutala. Posle se Mitros zatvorio i to je bilo to. Sad smo nesto skoro kontali da nadjemo tog tehnologa iz Mitrovice da ga angazujemo u Begisu. Taj covek je bog cvaraka.

od troje koje znam, dvoje su pokojni. treca je ziva, zena jednog od pokojnika, tatinog drugara kosarkasa

koja recenica :isuse:  al, razumemo se :) ako si ozbiljna povezacu vas

ajvi, dobri ste, ovde su 700din cvarci

Posted (edited)

ustipci, rikota sir i salama finokiona. uz to montefalco sagrantino.

edit: eh zivote lutalico, sto ne nadjem neki normalan poso u italiji :cry:

Edited by aram
Posted

O, jbt... Sagrantino di Montefalco, cirka pet godina kako sam ga poslednji put pio, uz sir sazreo u vinskoj bačvi, i to za doručak u Umbriji. Paradoks je kako su tamo (većinom) tanka i nikakva, a dobro poznata bela vina; dok ima spektakularnih, a malo poznatih crvenih.

Volem sagrantino!

Posted

Jel to neka druga sorta, ili se radi kao blanc de noir? Ovde je Sagrantino skoro kao bojadiser, taninska tvrdjava, puno vino.