Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

belu riblju čorbu sa knedlicama od ikre

štuku prženu na masti od mangulice

čičoku sa balzamikom

bundevaru

Edited by banatjanin

• Replies 21.1k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Vruće pogačice sa čvarcima

attachicon.gifpogačice.jpg

The%20Mask.jpg

+1

Ja samo da kažem kako sam pre nekoliko sati dobila od mame obećanje da će mi napraviti pogačice sa čvarcima za NG, eto kakav odjek ima Bujodragova fotka :lolol:

Jeej! 

:)

Inače, cena čvaraka je veća prevaraa nego onih pet hiljada dinara za peglane kobaje.

Jbt, 700+ dinara za nusproizvod topljenja slanine.   :blink:  :ohmy:

Kol'ko se sećam, do pre pet, šest godina, čvarci su bili jeftina hrana, fizikalci kupovali i jeli uz vruć hleb. 

Al' kad su se pojavili duvan čvarci, sve je otišlo dodjavola.

Od oko pet kolograma slanine može da se dobije nešto više od tri kilograma masti i malo manje od kilograma čvaraka.

Kilogram slanine košta 140 dinara.

Al' kad su se pojavili duvan čvarci, sve je otišlo dodjavola.

+1

Sada idu i do 1000 dinara/kg... :isuse:

Sapunjara od mangulice npr. ima cenu kao da su je skinuli sa pandinih leđa, a ne sa debele, masne krmače.

Dok je ovaca, biće i šišanja.

Nego, da se vratimo na čvarke. Postoji jeftinija varijanta za pogačice i paštetu - u Matijeviću ih zovu "Pekarski čvarci".

Za jelo baš i nisu lepi, ima dosta tvrde kožure (a za to vam treba titanijumsko zubalo). Za mlevenje mogu da prođu.

Redovna cena im je oko 400 i nešto dindži, a ja sam početkom decembra naleteo na neku akciju po 360.

Dva puta sam ih samleo i pašteta je ispala ok.

Brinete me. Moram se setiti da kažem mami da ne škrtari na meni i ne kupuje mi te pekarske, ja hoću neke što su lepi i u pogačici i na njoj.

Ko me lupo po tastaturi...

Kao najbolji poznavalac poljoprivrede i stočarstva ovde da kažem da odgovor leži u tome što se sada gaje svinje koje daju malo čvaraka, a puno mesa. I puno manje se sada masti dobija nego pre petnaest godina npr.

Edited by MayDay

Ma, ne daju čvarke uopšte, moraju da im se otmu! :mad: Razmažene ove moderne svinje.

Kao najbolji poznavalac poljoprivrede i stočarstva ovde da kažem da odgovor leži u tome što se sada gaje svinje koje daju malo čvaraka, a puno mesa. I puno manje se sada masti dobija nego pre petnaest godina npr.

Istina, svinje su mnogo mesnatije, ne sećam se da sam skorije video masnu prasetinu a nekad je to bio glavni problem.

Da, manje ima slanine na modernim svinjčekima ali kako onda mast nije drastično poskupula? Samo čvarci.

Istovremeno su opale i ponuda i tražnja za mašću.

čvarci 1.000 dinara :lol:

voleo bih da sretnem osobu koja to plaća i pogledam je duboko u ovčje oči.

Mi toliko ovde placamo i za bolji paradajz. holysheep.gif