Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

mileram je fermentisana pavlaka, ima vise masnoce i po teksturi je drugaciji, vise je, da kazem, svilenkast. e, sad - kakav je kvalitet kog proizvodjaca tamo to ne bih znao.

Posted

Da, pavlaka ima 20% a mileram 22% mlečne masti. Neverovatna razlika, skoro kao kad Erik pojede bananu.

Posted

meni je mileram blazi i drazi (ne da ga ikad jedem, al tako je i sa pavlakom).

Posted

Da, pavlaka ima 20% a mileram 22% mlečne masti. Neverovatna razlika, skoro kao kad Erik pojede bananu.

Zavisi kao sto rece aram od proizvodjaca. I ja sam naletao na mileram koji je isti kao pavlaka.

Valjda meggle nece poceti da pakuje creme fraiche :lolol: .

Posted

činjenica je da ovaj forum ume da napravi jezivo dobar burek/pite

za pituljce i kiflice nisam još siguran :sleep:

Posted (edited)

Jedina razlika koju sam osetio je razlika u temperaturi. 

Mora biti da sam bezosećajan.

:unsure:

nisi Bujodraže bezosećajan, nego si kupio loš mileram.

kupuješ samo i iskjlučivo ovo

pogledaj sadržaj mlečne masti, 35% - i u tome je kvaka. na onom koji si tu uzeo piše 22% - i to jest obična pavlaka

e sad, oko terminologije, pavlaka je mlečna masnoća, a mileram fermentisana pavlaka.

ali problem u tome što mi mileram zovemo kisela pavlaka, odnosno, samo pavlaka, dok pavlaku zovemo slatka pavlaka... ako se razumem, pošto sam i sam sebe zabunio sad  :blink:

enivej, kupiš taj Biser, najsličniji je originalu, ima u Univeru, u Rodi, Idei, u nekim Maksijima. a kad te put nanese na dobru vojvođansku pijacu, kupiš domaći mileram, pa ga namažeš na parče domaćeg toplog hleba i rastopiš se od miline

Edited by banatjanin
Posted

sta ti je to pituljica?  :fantom:

jelo od testa, u Bosni toga ima kolko oš

uglavnom manji komadi lisnatog ili običnog testa (punjeni ili prazni) prženi u ulju, ređe pečeni

Posted

jelo od testa, u Bosni toga ima kolko oš

uglavnom manji komadi lisnatog ili običnog testa (punjeni ili prazni) prženi u ulju, ređe pečeni

isto što i u banatska savijačica, pisao sam o tome a propo onog aramovog turskog praznog bureka

Posted

mileram bi trebao da ima min. 30%mm a sada vidim da je fora da i na to sa 22% kace nazive mileram

ima u pekarama Anja pavlaka i mileram mlekare Loznica oba su sa po 30%mm i sve odlicno,jako dobro osim teksture koja nije tako svilenkasta i tecna

moram potraziti taj biserov

Posted

nisi Bujodraže bezosećajan, nego si kupio loš mileram.

kupuješ samo i iskjlučivo ovo

attachicon.gifmileram.gif

pogledaj sadržaj mlečne masti, 35% - i u tome je kvaka. na onom koji si tu uzeo piše 22% - i to jest obična pavlaka

e sad, oko terminologije, pavlaka je mlečna masnoća, a mileram fermentisana pavlaka.

ali problem u tome što mi mileram zovemo kisela pavlaka, odnosno, samo pavlaka, dok pavlaku zovemo slatka pavlaka... ako se razumem, pošto sam i sam sebe zabunio sad  :blink:

enivej, kupiš taj Biser, najsličniji je originalu, ima u Univeru, u Rodi, Idei, u nekim Maksijima. a kad te put nanese na dobru vojvođansku pijacu, kupiš domaći mileram, pa ga namažeš na parče domaćeg toplog hleba i rastopiš se od miline

mileram bi trebao da ima min. 30%mm a sada vidim da je fora da i na to sa 22% kace nazive mileram

ima u pekarama Anja pavlaka i mileram mlekare Loznica oba su sa po 30%mm i sve odlicno,jako dobro osim teksture koja nije tako svilenkasta i tecna

moram potraziti taj biserov

OK, to već ima smisla.

Prž' se mjaso, prž' se kupus, javljam rezultate, ako ih bude.

Posted

budjo,pa tu bar nema greske

kod mene komplet rucak za jednu osobu za pola sata

potaz od bundeve,

burgeri,

holandez sos 

i na isti tiganj bacila malo crvene paprike,komoraca i celera

salata kupus/sargarepa

vino

kolac od kokosovog brasna sa jabukom i rumom

ubih se..samo mi malo depresivno da jedem sama(nisam davno) al sta da se radi u ovaj sivi dan  :wub:

Posted (edited)

urnebes od tofua, barena čičoka, sardina i zelena salata

uz to, zeleni čaj

Edited by Аврам Гојић
Posted

pituljica je pitino dete :wub:

pitino i raduljicino

now eating: bosanskih 7 cevapa u lepinji sa kajmakom. pice kokta, kafa iz fildzana stigla. cevapi dobri za nemacke standarde, kajmak je schmand u stvari, al ajde