aram Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 mileram je fermentisana pavlaka, ima vise masnoce i po teksturi je drugaciji, vise je, da kazem, svilenkast. e, sad - kakav je kvalitet kog proizvodjaca tamo to ne bih znao.
Bujodrag Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Da, pavlaka ima 20% a mileram 22% mlečne masti. Neverovatna razlika, skoro kao kad Erik pojede bananu.
cmrlj Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 meni je mileram blazi i drazi (ne da ga ikad jedem, al tako je i sa pavlakom).
Venom Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Da, pavlaka ima 20% a mileram 22% mlečne masti. Neverovatna razlika, skoro kao kad Erik pojede bananu. Zavisi kao sto rece aram od proizvodjaca. I ja sam naletao na mileram koji je isti kao pavlaka. Valjda meggle nece poceti da pakuje creme fraiche .
Singer Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 činjenica je da ovaj forum ume da napravi jezivo dobar burek/pite za pituljce i kiflice nisam još siguran
banatjanin Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 (edited) Jedina razlika koju sam osetio je razlika u temperaturi. Mora biti da sam bezosećajan. nisi Bujodraže bezosećajan, nego si kupio loš mileram. kupuješ samo i iskjlučivo ovo pogledaj sadržaj mlečne masti, 35% - i u tome je kvaka. na onom koji si tu uzeo piše 22% - i to jest obična pavlaka e sad, oko terminologije, pavlaka je mlečna masnoća, a mileram fermentisana pavlaka. ali problem u tome što mi mileram zovemo kisela pavlaka, odnosno, samo pavlaka, dok pavlaku zovemo slatka pavlaka... ako se razumem, pošto sam i sam sebe zabunio sad enivej, kupiš taj Biser, najsličniji je originalu, ima u Univeru, u Rodi, Idei, u nekim Maksijima. a kad te put nanese na dobru vojvođansku pijacu, kupiš domaći mileram, pa ga namažeš na parče domaćeg toplog hleba i rastopiš se od miline Edited December 15, 2015 by banatjanin
Singer Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 sta ti je to pituljica? jelo od testa, u Bosni toga ima kolko oš uglavnom manji komadi lisnatog ili običnog testa (punjeni ili prazni) prženi u ulju, ređe pečeni
banatjanin Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 jelo od testa, u Bosni toga ima kolko oš uglavnom manji komadi lisnatog ili običnog testa (punjeni ili prazni) prženi u ulju, ređe pečeni isto što i u banatska savijačica, pisao sam o tome a propo onog aramovog turskog praznog bureka
ivy Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Da, pavlaka ima 20% a mileram 22% mlečne masti. Neverovatna razlika, skoro kao kad Erik pojede bananu. mileram bi trebao da ima min. 30%mm a sada vidim da je fora da i na to sa 22% kace nazive mileram ima u pekarama Anja pavlaka i mileram mlekare Loznica oba su sa po 30%mm i sve odlicno,jako dobro osim teksture koja nije tako svilenkasta i tecna moram potraziti taj biserov
Bujodrag Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 nisi Bujodraže bezosećajan, nego si kupio loš mileram. kupuješ samo i iskjlučivo ovo mileram.gif pogledaj sadržaj mlečne masti, 35% - i u tome je kvaka. na onom koji si tu uzeo piše 22% - i to jest obična pavlaka e sad, oko terminologije, pavlaka je mlečna masnoća, a mileram fermentisana pavlaka. ali problem u tome što mi mileram zovemo kisela pavlaka, odnosno, samo pavlaka, dok pavlaku zovemo slatka pavlaka... ako se razumem, pošto sam i sam sebe zabunio sad enivej, kupiš taj Biser, najsličniji je originalu, ima u Univeru, u Rodi, Idei, u nekim Maksijima. a kad te put nanese na dobru vojvođansku pijacu, kupiš domaći mileram, pa ga namažeš na parče domaćeg toplog hleba i rastopiš se od miline mileram bi trebao da ima min. 30%mm a sada vidim da je fora da i na to sa 22% kace nazive mileram ima u pekarama Anja pavlaka i mileram mlekare Loznica oba su sa po 30%mm i sve odlicno,jako dobro osim teksture koja nije tako svilenkasta i tecna moram potraziti taj biserov OK, to već ima smisla. Prž' se mjaso, prž' se kupus, javljam rezultate, ako ih bude.
ivy Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 budjo,pa tu bar nema greske kod mene komplet rucak za jednu osobu za pola sata potaz od bundeve, burgeri, holandez sos i na isti tiganj bacila malo crvene paprike,komoraca i celera salata kupus/sargarepa vino kolac od kokosovog brasna sa jabukom i rumom ubih se..samo mi malo depresivno da jedem sama(nisam davno) al sta da se radi u ovaj sivi dan
Аврам Гојић Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 (edited) urnebes od tofua, barena čičoka, sardina i zelena salata uz to, zeleni čaj Edited December 15, 2015 by Аврам Гојић
Parsons Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 pituljica je pitino dete pitino i raduljicino now eating: bosanskih 7 cevapa u lepinji sa kajmakom. pice kokta, kafa iz fildzana stigla. cevapi dobri za nemacke standarde, kajmak je schmand u stvari, al ajde
Recommended Posts