Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

Nisam nasao niti jedan verodostojan izvor za ovo sto navodi Julijana tj darling.

Edit.

Ovde kazu da treba jesti losose, i divlje i one iz akvakulture

http://www.doh.wa.gov/CommunityandEnvironment/Food/Fish/FarmedSalmon

nemam pojma, ovde, dole, navode izvor istrazivanje instituta za zdravlje i okolish

dobro , jedite, sta ste besni, ja ionako cvrsto verujem da je sve 99%  zdravlja domen srece a onih 1% ishrana, lajfstajl itd

imaju dva svoja prodajna objekta vidi ovde http://www.ribnjakecka.com/index.php/prodaja/maloprodaja

a bude njihove ribe i po drugim ribarnicama.

ima tu par razloga zašto je takav kakav je. ribnjačko jezero je prirodno, ogromno i duboko, sa tvrdim glinovitim dnom. nema mulja, nema neprijatnih mirisa, riba se kreće slobodno kao u prirodi. imaju svoju poseban varijetet šarana, a i hrane ga visoko proteinskom hranom koju samu prave.

to je inače jedina gajena riba iz Srbije koja ima dozvolu da se izvozi u EU -  i izvozi se.

veorvatno je u tome kvaka

ja mnogo volim šarana,ne smeta mi ni kada je masan, samo mi taj muljoviti miris smeta

nemam pojma, ovde, dole, navode izvor istrazivanje instituta za zdravlje i okolish

dobro , jedite, sta ste besni, ja ionako cvrsto verujem da je sve 99%  zdravlja domen srece a onih 1% ishrana, lajfstajl itd

Rekoh, nisam našao verodostojan izvor (obrati pažnju na razliku u validnosti linka koji si ti okačila nasuprot onog koji sam ja pronašao. Nije svaki link rođen jednak.)

Inače, kao prvo, nisam uopšte besan (posebno ne na tebe i darling), kao drugo, slažem se s ovim što si navela u vezi "99%". Samo, ne treba uzimati zdravo za gotovo neproverene glasine kada je u pitanju zdravlje (i ono što na njega utiče), pretpostavljam da ćeš se s tim složiti.

Inače, kao prvo, nisam uopšte besan (posebno ne na tebe i darling), 

ohoho, jel to zato smo nas dve snagatorke i sejemo strah? :D

ja bih one dudine pite pola stangle ako je sa sirom, a mirise mi da jeste. 

ja bih one dudine pite pola stangle ako je sa sirom, a mirise mi da jeste. 

pih, pola štanle, ja smazala 1 celu očas posla

kakva smi ti to pa snagatorka    :D

i da, sa sirom je i to sa punomasnim

maslacem premazujem kore, a punjenje od punomasnog sira i ne mnogo jaja (ne volim jajast ukus pite)

nema ništa od pite sa onim sirom što kad poispada moš' još jednu da napraviš  :fantom:

ja sam snagatorka koja je od jutros vec dva puta jela ;)

pola stangle taman. svidja mi se taj tvoj pristup piti sa sirom. 

Bingo! :)

pravila sam moje pms mufine od kokosovog brasna sa rumom i jabukama i malo mi zagoreli na dnu iz razloga nenormalne rerne ali im to bas fino daje notu hrskavosti i blage gorcine da necu to ni odstranjivati  :lolol:

pa što bre ovde to arame brate

pa na ovom topiku sve vrvi od holesterola, šećera, testa, crvenog mesa itd  :D

Jamaican jerk krilca. Ne znam da li sto sam naglasio da bude ljuto ili zbog ljutine sosa samog po sebi al usta mi gore :)

Al nisam mogao da stanem dok nisam stukao celu porciju.

da dodam ortoreksiji

,,hleb,, bez brasna+masti+paprike

Ume li neko da percipira i objasni distinkciju razlike drugačijosti izmedju pavlake i milerama?

Otidoh do Vera da kupim namirnice za ono Banaćaninovo čudo s mlevenim djetićem mesom i kiselim kupusom i, dok sam uzimao pavlaku sa police, primetim Meggle proizvod po imenu "mileram". Rekoh sebi: "Tja". No, odmah pored njega primetim skoro istu plastičnu čašu, istog proizvodjača, po imenu "pavlaka". Pomislih da je u pitanju dvojezični proizvod al'  onda videh i da je cena različita: pavlaka je nešto jeftinija od milerama. Eto, bio sam u zabludi misleći da su pavlaka i mileram jedno te isto.

Kupih mileram da proširim svoje gastronomske vidike te sam ga, čim stigoh kući, odmah probao. Onda sam iz frižireda izvadio običnu Imlekovu pavlaku te probao i nju.

Jedina razlika koju sam osetio je razlika u temperaturi. 

Mora biti da sam bezosećajan.

:unsure:

• Author

Mileram je masniji