InvisibleLight Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Nisam nasao niti jedan verodostojan izvor za ovo sto navodi Julijana tj darling. Edit. Ovde kazu da treba jesti losose, i divlje i one iz akvakulture http://www.doh.wa.gov/CommunityandEnvironment/Food/Fish/FarmedSalmon nemam pojma, ovde, dole, navode izvor istrazivanje instituta za zdravlje i okolish dobro , jedite, sta ste besni, ja ionako cvrsto verujem da je sve 99% zdravlja domen srece a onih 1% ishrana, lajfstajl itd
duda Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 imaju dva svoja prodajna objekta vidi ovde http://www.ribnjakecka.com/index.php/prodaja/maloprodaja a bude njihove ribe i po drugim ribarnicama. ima tu par razloga zašto je takav kakav je. ribnjačko jezero je prirodno, ogromno i duboko, sa tvrdim glinovitim dnom. nema mulja, nema neprijatnih mirisa, riba se kreće slobodno kao u prirodi. imaju svoju poseban varijetet šarana, a i hrane ga visoko proteinskom hranom koju samu prave. to je inače jedina gajena riba iz Srbije koja ima dozvolu da se izvozi u EU - i izvozi se. veorvatno je u tome kvaka ja mnogo volim šarana,ne smeta mi ni kada je masan, samo mi taj muljoviti miris smeta
Indy Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 nemam pojma, ovde, dole, navode izvor istrazivanje instituta za zdravlje i okolish dobro , jedite, sta ste besni, ja ionako cvrsto verujem da je sve 99% zdravlja domen srece a onih 1% ishrana, lajfstajl itd Rekoh, nisam našao verodostojan izvor (obrati pažnju na razliku u validnosti linka koji si ti okačila nasuprot onog koji sam ja pronašao. Nije svaki link rođen jednak.) Inače, kao prvo, nisam uopšte besan (posebno ne na tebe i darling), kao drugo, slažem se s ovim što si navela u vezi "99%". Samo, ne treba uzimati zdravo za gotovo neproverene glasine kada je u pitanju zdravlje (i ono što na njega utiče), pretpostavljam da ćeš se s tim složiti.
darling Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Inače, kao prvo, nisam uopšte besan (posebno ne na tebe i darling), ohoho, jel to zato smo nas dve snagatorke i sejemo strah? :D ja bih one dudine pite pola stangle ako je sa sirom, a mirise mi da jeste.
duda Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 ohoho, jel to zato smo nas dve snagatorke i sejemo strah? :D ja bih one dudine pite pola stangle ako je sa sirom, a mirise mi da jeste. pih, pola štanle, ja smazala 1 celu očas posla kakva smi ti to pa snagatorka :D i da, sa sirom je i to sa punomasnim maslacem premazujem kore, a punjenje od punomasnog sira i ne mnogo jaja (ne volim jajast ukus pite) nema ništa od pite sa onim sirom što kad poispada moš' još jednu da napraviš
darling Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 ja sam snagatorka koja je od jutros vec dva puta jela ;) pola stangle taman. svidja mi se taj tvoj pristup piti sa sirom.
Indy Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 ohoho, jel to zato smo nas dve snagatorke i sejemo strah? :D Bingo! :)
aram Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 The term “orthorexia” comes from the Greek words orthos (meaning right or correct) and rexia (meaning hunger or appetite). Put those two together and you have the official definition of orthorexia nervosa — an “unhealthy obsession with eating healthy food,” as coined by Dr. Steven Bratman in 1996, long before Instagramming kale salads and thigh gaps became A Thing.
ivy Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 pravila sam moje pms mufine od kokosovog brasna sa rumom i jabukama i malo mi zagoreli na dnu iz razloga nenormalne rerne ali im to bas fino daje notu hrskavosti i blage gorcine da necu to ni odstranjivati
duda Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 pa što bre ovde to arame brate pa na ovom topiku sve vrvi od holesterola, šećera, testa, crvenog mesa itd :D
katamaran Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Jamaican jerk krilca. Ne znam da li sto sam naglasio da bude ljuto ili zbog ljutine sosa samog po sebi al usta mi gore :) Al nisam mogao da stanem dok nisam stukao celu porciju.
ivy Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 da dodam ortoreksiji ,,hleb,, bez brasna+masti+paprike
Bujodrag Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Ume li neko da percipira i objasni distinkciju razlike drugačijosti izmedju pavlake i milerama? Otidoh do Vera da kupim namirnice za ono Banaćaninovo čudo s mlevenim djetićem mesom i kiselim kupusom i, dok sam uzimao pavlaku sa police, primetim Meggle proizvod po imenu "mileram". Rekoh sebi: "Tja". No, odmah pored njega primetim skoro istu plastičnu čašu, istog proizvodjača, po imenu "pavlaka". Pomislih da je u pitanju dvojezični proizvod al' onda videh i da je cena različita: pavlaka je nešto jeftinija od milerama. Eto, bio sam u zabludi misleći da su pavlaka i mileram jedno te isto. Kupih mileram da proširim svoje gastronomske vidike te sam ga, čim stigoh kući, odmah probao. Onda sam iz frižireda izvadio običnu Imlekovu pavlaku te probao i nju. Jedina razlika koju sam osetio je razlika u temperaturi. Mora biti da sam bezosećajan.
Recommended Posts